Jarná súťaž

reklama

Prosba o radu - krém na boky torty


reklama

Ahojte šikulky
chcela by som Vás poprosiť o pomoc. Potrebovala by som upiecť bielu tortu a boky by mali byť len potreté krémom. Žiadna K2, ani Wi Smútok , proste nič len plnka. Výslovne by to malo byť len riadne maslo, žiadna Hera a pod. Ešte som také nikdy nerobila. Môže mi niekto poradiť takýto recept na taký krém a postup ako na to? A aká plnka by sa hodilo do torty?
Malo by to byť niečo takého:
http://www.youtube.com/watch?v=VeEOMdiSkGw&feature=related

Ďakujem veľmi pekne

Pozrite si aj


reklama


reklama

tak to by strašne zaujimalo aj mna už dlhšiu dobu dad tym rozmyšlamKvietok Kvietok Kvietok

tak taky bielulinky krem som este ani nevidela,tak to som staaaasne zvedava co napisu skusene sikulky,urcite maju vela skusenosti,a mozno ho aj poznaju.Torta Torta Torta Torta

JakubTN, St, 07. 07. 2010 - 23:01

Tak na taky biely krem ma jediny recept ktory mam osvedceny uz roky. Je to iba na potieranie a zdobenie.
http://www.tortyodmamy.sk/?q=user/8824/images&page=4 tato torta bola nim potreta a vyzdobena. Je to vyslahana zmakknuta cera, kusok masla a praskovy cukor.(na stranke je to pod nazvom CPR) ten pomer je 150g cery a 50 g masla a cukru asi tak 150 g..nikdy som to nevazil, vzdy iba od oka...a treba to vyslahat na poriadnu bielu penu. A k tej plnke. Tortu mozete naplnit hoci akou plnkou. Alebo ju chceju tiez bielu?

JakubTN, St, 07. 07. 2010 - 23:06

a este k tomu videu, ten krem je z typickych tukov ktore predavaju vo GB a Amerike...este ma napadlo ze taky biely je citronovy krem...

Emily76, St, 07. 07. 2010 - 23:15

Chcela by som sa opýtať máš skúsenosti s takýmto krémom čo predávajú v GB? Je tiež taký chutný ako keď sa spraví z masla? Mne žije sestrav Irsku, tak možno by sa mi mohla po niečom takom pozrieť. Len či je to vôbec jedlé Chichocem sa. Ja veľmi nemusím tie všeliake palmariny a hery a ... dakujem

JakubTN, St, 07. 07. 2010 - 23:28

skusenost osobnu, priamu, nemam, ale viem ze na ten krem pouzivaju iba to akoze maslo co tam maju trochu mlieka praskovy cukor a rozne aromy...urcite taky krem na slovensku nebude ziadany...ani ja nepouzivam ziadne hery helie a neviem co vsetko do kremov...pokial si to zakaznik neziada...do cesta je mi to jedno co dam ale do kremov urcite nie...

Emily76, St, 07. 07. 2010 - 23:08

Dakujem veľmi pekne. A Ano, tá torta má byť celá biela. Ja poznám viacero plnky, ale vždy ked sa tam dáva maslo, tak je viac-menej béžová, alebo žltkastá ale nikdy nie biela. Našla som túto stránku a tam som videla, túto krásnu plnku. Nuž ktovie z čoho je spravená Váľam sa od smiechu po podlahe Ešte raz ďakujem.

ela1, Št, 08. 07. 2010 - 08:10

Ahoj ja mám skúsenosť, že keď robím aj pudingovú plnku tak si varím puding bez cukru len s vanilkovým cukrom a cukor si dobre vyšľahám s maslom do peny ( šľahám dosť dlho) a potom do toho zašľahávam puding po lyžiciach a krém mám biely. Slnko

jakub prosim ta ak sa možem opytat tak s tej davky čo si napisal tak s tov davkov sa potiahne asi aka torta?klasicka okruhla napriklad?

JakubTN, St, 07. 07. 2010 - 23:32

fuuu..tak uz dlho s nim nerobim lebo robim potahovane ale ked tak rozmyslam tak z tej davky urcite vyjde jedna okruhla torta s premierem 28 cm urcite...a este urcite zostane aj na zdobenie...

Janka22, Št, 08. 07. 2010 - 07:24

krem menom "icing" ako uvadzaju moze byt spraveny rozne, bud je to ako bielkova poleva, alebo sa to robi z hotovych mixov nazvanych "Royal Icing" videla som to aj v niektorom eshope, alebo je potom aj "buttercream icing" co je s maslom aj, ale v tomto pripade podla konzistencie mi to prisla vyslahana bielkova poleva, alebo teda jej nahrada nejaky royal icing mix. namiesto bielkovej z cerstveho bielka sa pouziva este Meringue (umele praskove bielko) a z toho sa to tiez da spravit - dostat v eshopoch.

0,5 l mlieka,56 g gustin,340 g prašk.cukor,500 g palmarin toto mam stary recept z časopisu Gastro.S tym bola aj torta naplnena ale nie je to neviem aka chutna plnka.Teraz davam rôzne plnky a ten krem si varim na omastenie bokov a vrch torty pod mmf alebo zdobenie.Na omastenie malej okruhlej torty stači 1dl mlieka,11 g gustin,70 g pr.cukor,100 g palmarin.tato torta je tak omastena aj ozdobena s tym kremom ešte potom som vyhladzovala teplym nožom.

Emily76, Št, 08. 07. 2010 - 12:07

vanilka52 dakujem za cennú radu. Áno Ešte by som sa ťa chcela opýtať, keď spravím takýto krém na boky torty ako si uvádzala, tak on stuhne, alebo bude mäkký? Nemám s tým skúsenosti, Chichocem sa tak aby som vedela čo mám čakať. A ešte - nepotí sa takáto torta? Ja robím z K2 a občas sa potí a to nie je ktovie čo. dakujem veľmi pekne

Tento krem sa sprava ako palmarin v chladničke je tuhy a vonku podľa teploty.Ja poťahujem s mmf a som s nim spokojna nič z torty netečie ako spominaju ine baby vidiš to na mojich tortach.

ja som sem minule dávala tento postup z ceskeho diskusneho fora nieje to dávno ale hodim ho znova mozno pomoze vraj je velmi dobry, ja som neskusala:)

Bílkový krém od Rybiččiny maminky

4 bílky + 18 dkg cukru krupice se da najednou do hrnce, ktery musi dobre sedet do vetsiho hrnce. Do vetsiho se naleje voda a postavi na ohen. Bilky s cukrem se slehaji uz od zacatku zahrivani, tj.necekat az bude voda tepla ci teplejsi...

Plamen je treba nastavit tak, aby proces ohrivani vody do varu trval cca 10 minut a celou dobu se ty bilky s cukrem slehaji na nejvyssi otacky. Jakmile voda dosahne varu, sleha se to pri tom varu jeste chvilku, 15-30vterin, maximalne! minutu! vic ne, pry by se ty bilky pak srazily...

po vypnuti plamene se sleha dal, uz nemuseji byt max.otacky, jde spise o promichavani a pomale ochlazovani, protoze hrnec je jeste stale moc horky, aby se od neho ty bilky nesrazely. to trva jeste tak 2-3 minuty. Pak se hrnec z horke lazne vynda, jeste se chvili micha a pak se necha chladnout... aby se neususila na povrchu krusta, doporucuje mama hrnec zakryt uterkou - pres ni muze para dobre unikat ven, ale bilky si zachovaji vlhkost a neoschne povrch. Studene se zasleha do vyslehaneho masla.

Toto mnozstvi snehu je urceno presne na 2 masla vyslehane s 10 dkg mleteho prosateho cukru. Do masla se dava mlety ale do bilku krupice, protoze mlety cukr obsahuje protihrudkujici prisadu, ktera se do mleteho cukru bezne pridava. V krystalovem ani krupicovem cukru tato prisada neni. Krupice je vhodna zejmena proto, ze ma mensi krystaly a lepe se ve snehu rozpousti.

Takto dopodrobna mi to mama vysvetlovala, tak snad jsem to srozumitelne pretlumocila... Jinak pry se to muze delat i z celych vajec, ale kvuli zloutkum krem pak neni tak bily a ani trvanlivy.

Tento bilkovy krem pouziva treba na svatebni dorty, ktere se delaji s predstihem a nekrajeji se hned v sobotu - napriklad. Je vhodny jak k promazavani korpusu, tak ke zdobeni, drzi pekne tvar a je pekne bily.

Od doby, co jsem ho po mame vyloudila nekdy v unoru pro living http://forum.living.cz/read.php?151,1373014,1867776#msg-1867776, je recept uz i zopakovany a taky k dispozici na strankach Benji http://jakodoma.webgarden.cz/kremy

Emily76, Št, 08. 07. 2010 - 12:13

fejam dakujem veľmi pekne Áno Áno Áno Áno
Tak toto je super postup. Toto naozaj môže byť veľmi chutné a keď to bude aj biele, tak to bude naozaj skvelé. Ešte raz ďakujem. Najprv ho vyskúšam pre niekoho z rodiny Veľký úsmev ked budem piecť a potom ked sa vydarí tak na ostro v auguste na svadbu.
Dakujem

pumpel, Št, 08. 07. 2010 - 12:39

na potretie je dobré aj-250g palmarínu,150g práš.cukru a 3lyžice salka alebo piknika.je to ale veľmi sladké-chutné a palmarín sa dá nahradiť aj maslom.nie je to snehobiele,ale je to biele.

Sausen, Št, 08. 07. 2010 - 22:24

emily segra nech hlada grisco,najlepsie uz ochutene maslovou aromou,toto je robene s griscom aj nas tak ucili na kurze wiltonu presne ten recept s bielkami susenymi,nemusia byt ale nevyhnutne,ja som to jedla a ak by si chcela pocut moj nazor,tak tortu naplnit inymi plnkami a potriet tymto to bude ok ved aj tie vsetky hmoty su v podstate cukor a ten krem tiez raz za cas to nevadi ak je to na speci prilezitost,na doma by som urobila mnamkovy masielkovy kremik na ake sme zvyknute,ale napr.na svadbu moze bytMrkám inak ucitelka a zopar bab z kurzu zobrali odomna recept na korpus aj kremy co som doniesla na konci, mali sme upiect,naplnit a vyhladit doma tak ako na videu,tam uz len dekorovat,oni take kremy ani nepoznajuChichocem sa a velmi im chutilÁno

Andat, St, 18. 08. 2010 - 21:37

JA keĎ potrebujem taký biely krém dám do misy margarín uvarím si cukrový rozvar ny slabú niť a zašľahám do margarínu šľahám až kým krém nemá tuhšiu koznistenciu je sladký super našľahaný a výborne sa s ním robí výbornmý je aj slovenský krém čo ide do pražských gulí len bez pridania kakaa. tam ide rozpustený stuž tuk margarín a maslo chuťovo je veľmi dorí a je biely.

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama