preliacene boky torty po upeceni - prosim o radu
Pozrite si aj
Ako to myslíš na bokoch preliačený dovnútra???Nie práveže že v strede je kopček a pri forme nižšie?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojky, viem čo myslíš.. tiež som to riešila nevysypávaj boky formy a bude po probléme
prilepia sa a piškótka zostane krásna rovná, potom len vyrežieš..
nech sa darí..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Presne ako píše petusik
, nevymazávaj formu. Ked , tak daj iba papier na dno, ale boky nechaj tak.
Pekne to potom nožíkom obkrojíš......
Aj ja tak robím..... je to super fintička
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj som prišla na to tiež som prestala dávať papier na boky a tak isto ako petusik ,korpus sa mi prilepí a je pekne rovný ,tiež mi to tak robilo,ja používam na všetko len ráfiky a mám po probléme
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
takisto davam len papier naspodok ahned po vybrati z rury kraje nožikom odlepiť od formy
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No mne to jeden čas začalo tiež robiť s korpusmi, a to som tiež dávala len papier na spodok ako aj teraz. Lenže vtedy som robila piškótu mramorovú s olejom a od vtedy iba bohušov nastavovaný...Od vtedy sa mi to nestalo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
na spodok formy daj papier a nevysypavaj bude to o.k
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...peč aspoň o 5 minút dlhšie a po upečení nechaj aspoň 15 min. vychladnúť vo forme.Na boky nedávaj nič, ako píšu dievčatá....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mne sa to tiež stávalo zo začiatku, ale potom som prišla na to, že som korpus vykrojila z formy ešte teplý. Treba nechať vychladnúť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte zienky sikovne ja mam otazocku ako dlho mozeme skladovat ruzicky z fondanu diky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte zienky, prosim vas chcela by som sa opytat ci sa to niekedy stalo aj vam. v poslednej dobe ked upeciem korpus tak na bokoch je taky preliaceny dovnutra, nie je rovny, neviete cim to je ? formu vymazavam a vysypavam mukou, peciem zo 6 vajec na 180 stupnov. budem vdacna za kazdu radu dakujem :)