pražené lieskovce v torte, krém alebo korpus?
Pozrite si aj
Ahoj,ja dávam aj do cesta /buď orechy,alebo lieskovce cca 10-15 dkg a o to dám menej múky/,kombináciu som neskúšala.Do krému dávam tiež,keď uvarím puding,tak do horúceho pridám opražené lieskovce od oka a po vychladnutí všľahám maslo.Na chuť je to úžasné.Nech sa darí Zdenka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ešte jednu radu k tomu, mám si ich celé opražiť až potom posekať, alebo sa dajú pomlieť a až potom pražiť. ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Jednoduchšie je najprv opiecť,ošúpať a potom pomlieť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som pražila celé na suchej panvici, ono sa potom oddelí tá hnedá šupka z orechov a potom som ich rozmixovala
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som raz robila zakusok taky. cesto orechove a plnka s kuskami . ale orechy som supla do truby cele na peciacom papieri, pekne opiekla a polku pootm pomlela do cesta a polku len tlcikom na jemnejsie vmiesala do hotoveho kremu. tie kusky orechov v kreme boli mnam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som minulý víkend robila Ľahký vaječný krém od Bohuša - orieškovú variantu a orechy som najskôr v rure na plechu opiekla až potom pomlela. Krém bol mňamkový
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Prosím o pomoc, mám objednanú tortu na sobotu, v ktorej si želajú opražené lieskovce na zvýraznenie chuti, povedala mi pani, že chce cesto orechové, ale ja teraz neviem či len trošku lieskovcov stačí prisypať do cesta ( a či mi potom nepadne ak bude veľa orechov, koľko stačí? ) alebo kde to mám dať, či do krému. Ďakujem za každú radu