reklama

Prášk.cukor vs. kryšt.cukor


reklama

Ahojte žienky! Chcela by som vás poprosiť o radu, hlavne tie skúsenejšie cukráročky, aký je rozdiel medzi prášk.cukrom a kryšt.cukrom, ktorý sa použije do korpusoveho cesta na torty? Myslím aký rozdiel je v sladkosti cukru. Ak dám 400g prášk.cukru tak je to to isté ako keby som dala 400g kryšt.cukru? Alebo je kryštál.cukor sladší? Dočítala som sa , že do korpusov dávate aj aj ako ktorá je zvyknutá, ja som potrebovala vedieť ten rozdiel. dakujem pekne.

Pozrite si aj


reklama


reklama

terinka, St, 06. 07. 2011 - 23:22

stačí keď dáš 300g kryštálového, možno aj menej.(280gramov) Je sladší.. odkúšaj, bežne tak dávam

ja neviem či som teda kompetentná sa vyjadriť:) ale cukor je podla mna vzdy cukor neviem ci moze byt sladsi alebo menej sladky ja davam tak pol na pol, bielka slaham s krystalom alebo teda z krupicovym je jemnejsi a zltka s praskovym:) a to množstvo čo poradila terinka je subjektivny nazor pretože kazda pouziva iny recept na korpus...:)
nech sa darí Slnko

Rebeka7, Št, 07. 07. 2011 - 10:24

No baviť sa o konkrétnej gramáži, keď nevieme o akú formu, aký recept a koľko vajec (a akých veľkých...) je blbosť...A fejam má pravdu, ja pečiem rovnako.Do bielkového snehu kr. cukor + vanilkový a žĺtky šľahám s práškovým...Čo sa týka "menej a viec" sladkého to sa mi zdá rozdielne skôr pri značkách cukru...

ja nie som odborník , ale kamoška hygienička mi minule vysvetlila , že do práškového cukru sa dáva aj prášok proti hrudkovitosti / na spôsob solamyl /, preto je asi podľa mňa menej sladší , ale záleží od firmy , ktorá koľko mieša
vraj koľko tej danej látky tam je , by to malo byť aj napísané , no ja na tom mojom doma som nemala....
preto mi povedala , že napr. do zaváranín nikdy práškový ..., pokazia sa / ale výnimka určite existuje /
do koláčov to je asi jedno

Zakulka, Št, 07. 07. 2011 - 10:47

no práveže ja používam iba prášk.cukor, ale ja šlaham bielky aj žltky spolu, tak som chcela vedieť že kebyže použijem len čisto kryšt.cukor, či ho mam davať menej a či to mám dlhšie miešať, lebo predsa su tam tie kryštaliky, a robim klasika biskvity - na jedno vajce 40g všetkeho.

doddy, Št, 07. 07. 2011 - 11:52

Krystalovy cukor je sladsi ako praskovy.A je rozdiel aj medzi krystalom a krupicou.Je to uz o chemickych procesoch,ako sa ktory vyraba.Ak sa porovnaju tieto tri produkty,najkvalitnejsi by mal byt klasicky krystal.

lejdyk, Št, 07. 07. 2011 - 11:59

no práve minulý týžden som sa rozculovala nad cukrom.vzdy davam rovnake mnzstvo,ale kupila som kopu cukru na akcie,ze usetrime trosku,ale neviem ci sa to zda iba mne,ze to uz nieje c byvalo proste musim davat viac,aby som dostala potrebnu sladkost. Prekvapenie

ja ak pečiem korpusy na torty, tak šľahám aj bielka aj žĺtky s kryštálovým cukrom - dávam 40 gr na 1 vajíčko, práškový cukor používam do plniek alebo pri pečení zákuskov, ak je to tak podľa receptu Úsmev

Ja používam iba kryštálový cukor a uberiem na gramáži 1/4 (ak je písaný práškový).Csto mám viac nadýchané. Mrkám Mrkám Mrkám Mrkám Mrkám Mrkám

elma12, Št, 07. 07. 2011 - 15:58

Ja tiež používam len kryštálový cukor na korpusy a dávam na jedno vajce 4dkg , a do pudingových krémov tiež a pridávam ho hneď do mlieka keď varím puding. Slnko Slnko

Tamik, Št, 07. 07. 2011 - 16:34

Ani kryśtálový nie je vśetok rovnako sladký.Mne to povedala sesternica.Robí vo vinárskych závodoch.Ona nikdy nekupuje cukor v akcií.Povedala že v akcií alebo lacnejší má menej cukornatosti a tým pádom míňa sa viac.Tak čo ušetríš na cene,to minieš na množstve.

mokilko, Št, 07. 07. 2011 - 16:44

ja mam overene tak, ze gramaz, ktora je v recepte vydelim dvoma. polovica je krystalovy a pol praskovy. krystal s bielkami a praskovy so zltkami. ak teda je to taky korpus, kde sa slahaju zvlast, su aj take, kde sa slahaju cele vajicka..... takto sa mi to vzdy nejak vyrovna... nech sa podari Kvietok

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama