reklama

Pralinky-čokoláda

kora3d , 24. 04. 2011 - 18:27

reklama

Ahojte šikuľky. Chcela by som prvý krát robiť pralinky,no vôbec neviem ako na ne..pozerala som si tu aj príspevky na túto tému,no nič čo by som potrebovala vedieť som nenašla. Preto sa obraciam s prosbou na vás milé šikovnice.. Chcela by som vedieť akú čokoládu používate na výrobu praliniek a čo do nej dávate-ceru,maslo,olej ? Včera som robila veľkonočné pečivo,ktoré som oblievala čokoládou,no tak som ju zriedila,že vôbec nestuhla.prosím vás pekne poraďte mi ako na tú čokoládu jednak na pralinky,a jednak na polevu na rôzne zákusky.ďakujem!
A ešte,ako dlho sa má tá čokoláda roztápať nad parou? kým sa úplne neroztopí?

Pozrite si aj


reklama


reklama

selenka, Ne, 24. 04. 2011 - 18:30

ja mam osvedceny recept na polevu - 200 g varovej cokolady (najlepsie ta z Lidla) + 70 g Cery rozpustit vo vodnom kupeli. Krasne sa leskne, pekne stuhne. Pri krajani treba najprv naznacit rezy nahriatym nozikom (aby sa stuhnuta poleva nepolamala) a potom narezat zakusky. Slnko

kora3d, Ne, 24. 04. 2011 - 18:33

prosím ťa a ktorá z Lidlu? lebo ja v Lidli kupujem figaro varovú..tú som použila aj včera..

selenka, Ne, 24. 04. 2011 - 18:36

Je to znacka Fin Carré, 200 g balenie, ma tmavohnedy obal.

selenka, Ne, 24. 04. 2011 - 18:43

nie je za co Úsmev akurat nou idem polievat parizske rozky (prva varka uz stihla padnut za obet mojmu muzovi Veľký úsmev )

Na pralinky sa cokolada neriedi ziadnym tukom,iba sa rozpusti.Obycajne sa pouziva minimalne 60% cokolada,ale ak chces mat pralinky pekne leskle,tak je to narocnejsie na pripravu.Je dobre zucastnit sa kurzu. Slnko

olca, Ne, 24. 04. 2011 - 20:35

Na rezy dávam do čokolády iba olej.Výborne sa krája a vôbec nepraská. Áno Áno Bozkávam

m_mimi, Ne, 24. 04. 2011 - 21:20

mne to tiez nejde..

ja ked som pridala olej, tak mi cokoladka neuschla:( myslis, ze som dala vela?

a ked som neriedila vobec, tak to bolo take huste, ze som minula na par malych kolacikov celu coko..

trnko, Po, 25. 04. 2011 - 15:31

mimi do polevy ide asi tak lyžička oleja, dáva sa na záver, kvôli lesku.
Čoko riediš tukom /maslo, hera čo len chceš /záleží od teba a pomer si urči už sama podla toho ako ju chceš mať hustú a či s ňou polievaš koláč alebo máčaš pečivo.

elian, Ne, 24. 04. 2011 - 21:05

poleva : Torta Torta Torta Torta stopenú várovú čokoládu rozriediť šľahačkovou smotanou

ave17, Ne, 24. 04. 2011 - 22:18

Tak ako píše čokoládka na pralinky sa čokoláda ničím neriedi! Pohoda

Rebeka7, Po, 25. 04. 2011 - 13:37

Ja som prvý krát robila na skúšku z tej Lidlovej a boli skvelé aj lesklé...Čokoládu ale treba vytemperovať a neriediť žiadnym tukom ako píšu dievčence!...Plnila som karamelovou plnkou z vareného salka...A len tak sa po nich zaprášilo Váľam sa od smiechu po podlahe Už mám ale objednanú belgickú čokoládku bielu aj mliečnu a chcem skúšať aj z tej. Na prvý krát mi to išlo celkom v pohode, akurát som všeto oprplala od čokolády Chichocem sa Fotka praliniek je v mojom albume...

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama