Jarná súťaž

reklama

Poschodová čokoládová torta- ako obliat?

klocik , 29. 06. 2011 - 15:35

reklama

ahojte, prosím Vás, ako mám obliať poschodovú tortu? v celku alebo jednotlivo? ešte som to nikdy nerobila a mám strach, že to nedopadne dobre.Spodok bude kruh a hore srdce, zdobenie chcú s marcipánovými ružami.Poradí niekto, kto má s tým skúsenosti?
ďakujem Mata

Pozrite si aj


reklama


reklama

zvlášť...a keď ti to zatuhne, tak opatrne preložiť navrch. Podla možnosti oblievaj na mriežke, zvyšná čokoláda stečie a neostanú ti na spodu nerovnosti....ak máš časopis "tortyodmamy", tak tam je pekný postup, aj recept na polevu /ale s ňou opatrne lebo rýchlo tuhne, ale je výborná, pretože čokoláda sa pri krájaní neláme/...nech sa darí... Kvietok Kvietok Kvietok

klocik, St, 29. 06. 2011 - 15:56

joj dievčence, veď to si docapem tu tortu, keď budem prekladať,nie? už teraz mam stiahnutý žalúdok, to bude asi silná káva pre mňa

ďakujem Vám za rady

keď ti to zaschne, tak ju podober dlhým cukrárskym nožom /to je taký, čo má skosený koniec do pravého uhla/,podložíš rukou a pri kladení opatrne najskôr von ruku a potom postupne nôž ....a nič sa ti nedocápe...držím palce...

klocik, St, 29. 06. 2011 - 16:08

ďakujem nataly111, mám strach, no vyskúšam, dúfam,že tá zatuhnutá čokoláda nepopraská pri prekladaní a že sa torta neprepadne, ešte raz ti ďakujem Mata

Pola, St, 29. 06. 2011 - 16:28

klocik - ak máš rutinu dá sa aj naraz , ale to naozaj iba skúsená . Ja dávam pod čokoládovú pečný papier - pásy a z týchto obtieram hneď boky. Musíš mať šikovný nožík aby si to ťahala šikovne. Nerob to v prievane aby to rýchlo netuhlo. Po poliati a obtiahnutí celej prelož ju hneď na čistý pečný papier a nenechaj veľmi stuhnúť. Ak si začiatočníčka pri čokoládovej je to trocha obtiažnejšie ak chceš precízne. Preto čokoládu nalievaj zo stredu po okraje aby stekala po bokoch a šikovne to poroztieraj .Kruh natri trocha v prostriedku kremom no a tak daj už obliate srdiečko. No stačí lebo ťa vyplaším. A čo ak budú 2 - 3 zlievance na boku ?? nevadí .Určite sa podarí Úsmev Úsmev Úsmev

klocik, St, 29. 06. 2011 - 16:32

ďakujem, rutinu nemám v čokoládových, tak sa neviem rozhodnúť či v celku alebo jednotlivo, keď v celku mám strach, že to nebude pekne poliate, keď zvlásť mám strach, že pri prenášaní mi čokoláda popraská a aj ju docapem, tak neviem, čo je pre mńa lepšie Mlčím

skús to srdiečko dať na karton obalený potravinárskou foliou(tiež v tvare srdca) a tak to pooblievať. Potom sa ti to nepoláme keď to budeš prekladať. Tortičku si podváž nožom, vopchaj ruku, prelož, vyber ruku, tortu polož a vytiahni nakoniec nôž. Dávala som tu aj fotopostup na oblievanie knihy čokoládou, takže môžeš použiť tento postup pri obydvoch častiach. Je tam aj množstvo všetkého na dobrú čokoládu. neboj sa hravo to zvládneš Mrkám Mrkám Mrkám

adamira, St, 29. 06. 2011 - 17:23

No v kuse teda neviem si to ani predstavit,ale ja nemam skusenosti...
pozri si co mi tu radili dievcata je tu dabata na tuto temu , ja som tiez len zaciatocnicka , nerada robim s cokoladou mam respekt pred nou , ale ja som si dala pod tortu tvrdu dosku rovnakeho priemeru ako torta, aby nepopraskala a ta tam uz zostala a na nej krajali. Samozrejme som potom tuto dosku s tortou polozila este na velku dosku na kt.ju odniesli...
Prenasala som ju nozom dlhym a druhou rukou pridrzala a potom nozik das prec naposledy pomaly prec.... presne ako skusena lenocka pise Chichocem sa
Ale inak sa netrap to asi my len tak premyslame, ja som mala depku ked som polievala s coko a moja svokra si davala piect do cukrarne a povedali jej ze moze byt ta poleva popraskana, Prekvapenie , ked ju budu prekladat-no vidis a vraj profesionaly!!!!!

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama