Pomoc začiatočníčke (Parížska šľahačka, Krém šľahaný nad parou)
Pozrite si aj
jasne este ju vyslahaj...a co sa tyka druhej otazky..maslo vmiesavaj izbovej teploty..slahacom..po castiach..nech sa dari..ja to robim tak..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja si vyslaham maslo izbovej teploty do peny a po castiach vmiesavam vychladnutu vajecnu hmotu - rucne metlickou alebo slahacom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem veľmi pekne, už som začínala byť zúfalá
A ešte ma jedna otázka napadla. Chcem robiť čokoládovú polevu, môžem ju dať na ten maslový krém? Nezrazí sa? Čítala som tu, že to dávate na lekvár, ale ten tam dávať nechcem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja osobne maslo vymiešam do penista a potom ho zašľahám do vychladeného uvareného krému,oba by mali mať izbovú teplotu, aby sa nesekol krém,pekný deň
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Krém sa vydaril, ďakujem za rady
Ale zistila som, že je veľmi sladký. Robila som kávový podľa jedného receptu ktorý som tu našla. Existuje nejaký nesladký kávový krém? Myslím z týchto šľahaných, alebo niečo podobné, nie pudingový.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Veď daj menej cukru.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
To ma napadlo, len recept znel 4 vajcia, 25 dkg práškového cukru a 2-3 polievkové lyžice nesky dala som len nejakých 15 dkg a nebola som si istá čo by to urobilo keby som ho dala ešte menej. Nuž nabudúce budem múdrejšia
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte,

. Možno je to hlúpa otázka, ale skutočne som z toho zmätená. Mám tam vmiešať studené maslo, roztopené, alebo izbovej teploty? A ako? Šľahačom, alebo ručne? 

asi mesiac s obdivom študujem túto stránku a všetky vaše nádherné výrobky a sánku mám padnutú takmer neustále
Mám momentálne menší problémik. Robím na zajtra tortu pre moju babinu k narodeninám. Včera som si pripravila parížsku šľahačku a teraz som zistila, že je úplne tuhá. V podstate už akoby krém. Mám ju ešte vyšľahať, alebo použiť takú aká je?
Moja druhá otázka je ohľadom krémov šľahaných nad parou. Celý postup chápem, aj to že sa to má robiť dlhšie, aby vajíčka neboli surové, ale celkom neviem pochopiť to vmiešavanie masla
Vopred ďakujem za odpoveď