reklama

Pomoc začiatočníčke (Parížska šľahačka, Krém šľahaný nad parou)


reklama

Ahojte,
asi mesiac s obdivom študujem túto stránku a všetky vaše nádherné výrobky a sánku mám padnutú takmer neustále Tlieskam
Mám momentálne menší problémik. Robím na zajtra tortu pre moju babinu k narodeninám. Včera som si pripravila parížsku šľahačku a teraz som zistila, že je úplne tuhá. V podstate už akoby krém. Mám ju ešte vyšľahať, alebo použiť takú aká je? Smútok
Moja druhá otázka je ohľadom krémov šľahaných nad parou. Celý postup chápem, aj to že sa to má robiť dlhšie, aby vajíčka neboli surové, ale celkom neviem pochopiť to vmiešavanie masla Chichocem sa . Možno je to hlúpa otázka, ale skutočne som z toho zmätená. Mám tam vmiešať studené maslo, roztopené, alebo izbovej teploty? A ako? Šľahačom, alebo ručne? Prekvapenie
Vopred ďakujem za odpoveď Úsmev

Pozrite si aj


reklama


reklama

dadka1, So, 02. 04. 2011 - 14:58

jasne este ju vyslahaj...a co sa tyka druhej otazky..maslo vmiesavaj izbovej teploty..slahacom..po castiach..nech sa dari..ja to robim tak..

ja si vyslaham maslo izbovej teploty do peny a po castiach vmiesavam vychladnutu vajecnu hmotu - rucne metlickou alebo slahacom

Ďakujem veľmi pekne, už som začínala byť zúfalá Chichocem sa
A ešte ma jedna otázka napadla. Chcem robiť čokoládovú polevu, môžem ju dať na ten maslový krém? Nezrazí sa? Čítala som tu, že to dávate na lekvár, ale ten tam dávať nechcem Hambím sa

elian, So, 02. 04. 2011 - 15:08

ja osobne maslo vymiešam do penista a potom ho zašľahám do vychladeného uvareného krému,oba by mali mať izbovú teplotu, aby sa nesekol krém,pekný deň
Slnko Slnko Slnko

Krém sa vydaril, ďakujem za radyÚsmev
Ale zistila som, že je veľmi sladký. Robila som kávový podľa jedného receptu ktorý som tu našla. Existuje nejaký nesladký kávový krém? Myslím z týchto šľahaných, alebo niečo podobné, nie pudingový.

To ma napadlo, len recept znel 4 vajcia, 25 dkg práškového cukru a 2-3 polievkové lyžice nesky dala som len nejakých 15 dkg a nebola som si istá čo by to urobilo keby som ho dala ešte menej. Nuž nabudúce budem múdrejšia Veľký úsmev

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama