reklama

pomoc- parižsky krem s mascarpone ( biely tmavy)


reklama

ahojte, prešla som vela diskusii, no aj tak mi to nie je celkom jasne, tak vas poprosim polopate.Ešte nikdy som s mascapone nerobila...Idem robiť parižsky krem s bielou a tmavou čokoladou a obe s mascarpone a ovocim. len mi nie je jasne či mam použiť tolko mascarpone ako masla- teda 200g smotany, 200g čokolady a 200g mascarpone, musim použiť aj stužovač?tej bielej čokolady nebude 200g vela? predsa je taka tukovejšia. a ešte jedna otazka, z kolko smotany by som mala robiť na formu 25 x 25?ja ratam jednu vrstvu 2 smotany,nie je to vela?

 


reklama


reklama

polopate - je to parížska šlahačka s mascarpone - nejde tam maslo do parížskeho krému ide maslo , Teda len zvariť 250ml šlahačku s 100 gčokoládou na druhý den vyšlahať a potom tam dať mascarpone dať tolko kolko ti chutí daj pol a uvidíš.

Nepíšeš, či to potrebuješ oba krémy do jednej torty alebo každý osve do 25 štvorca, ani koľkokrát budeš plniť Úsmev ...ja plním 3krát, čiže na formu 25 štvorec potrebujem asi 1l krému. Takže by si mohla urobiť tmavý parížák v pomere 250 ml šľahačky a 100 g horkej, aspoň 50%, čokolády, potom do vyšľahaného krému pridať 250 g mascarpone, ...biely parížák robím na pol litra šľahačky aspoň 200 g bielej čoko, postup rovnaký...nech sa vydarí Kvietok

marfra, Po, 11. 05. 2015 - 20:25

Biela čokoláda môže byť hocijaká ? aj tá v bielych peniažkoch ? alebo z Li...la ?100g ?
Ďakujem za rady:)

ano oba kremy do jednej, plniť budem 2x teda, 1x bielym a 1x tmavym kremom...možem sa spytať prečo biely parižak na pol litra? nie je to to iste, ako tmavy?

Áno, trošku som to inak napísala, ale pomer ostáva, prispôsobíš si to podľa toho, koľko potrebuješ Kvietok

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama