Pečené buchty zo školskej jedálne

Ahojte.Pečené buchty zo školskej jedálne!!!!Vždy sa na ne teším,keď dcera jednu nezje a donesie domov.Sú úplne iné ako tie čo pečiem doma.Kto má recept na také fajnovúčke ,mäkúčke cesto? Tlieskam

Kategória: 

mna by to tiež zaujimalo, ja mam klasika pol. muka droždie mlieko, tot vše, ale skusenejšie cukrarky by mohli prezradiť.Ja som dokonca prišla sama na pomazanku z droždia , ktoru mava synačik v škôlke, robila som ju a pridala maslo, a je uplne ako zo školky , taka som bola šťastna že sa mi podarila... Chichocem saChichocem sa

recept zo skolskej jedalne je to klasika pol.muka,trosku oleja,vajce, cukor,drozdie,mlieko,stipka soli,ale velmi vela zalezi na vymieseni a hustote cesta,nech sa podaria a chutia

V poslednej dobe kysnuté cesto robievam iba z hladkej múky...je super mäkkučké. inak všetko tak ako písali dievky predtým. Torta

Ahoj ja ti posielam presný postup na pečené buchty s tvarohom , z noriem pre školské jedálne akurát sme ich dnes robili v škole . Tam sú síce normované na 100 porcií , ale ja som ti to prerobila na 10 : to sa doma zje, či nie ???

múka polohrubá 0,90 kg
droždie 1 kocka
cukor kryštálový 0,08 kg
soľ štipka
vajcia 2 ks
tuk/olej 0,10 L
mlieko 0,55 L
olej na potretie 0,08 L
olej na plech 0,04 L
múka na dosku 0,07 kg
plnka:
tvaroh 0,70 kg
cukor práškový 0,15 kg
cukor vanilkový 1 ks
vajcia 2 ks
hrozienka podla chuti

Z časti vlažného mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások. Do preosiatej múky pridáme soľ, kvások, vajcia, cukor a tuk. S vlažným mliekom vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na diely a plníme plnkou. Zabalíme, poukladáme na plech, dobre pomastíme. Necháme ešte vykysnúť. Upečieme. Upečené posypeme práškovým cukrom.
Plnka: Tvaroh vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme žĺtka, tuhý sneh z bielkov a umyté hrozienka.
Veľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmev

Dakujemééééééééééé Zlomené srdceZlomené srdceÁnoÁnoTlieskamTlieskam

tak tomuto receptu sa teším ako malá lebo aj ja vždy dúfam že dcérka nejakú nezje a doma sa mi také akosi nie a nie vydariť Chichocem saChichocem saChichocem saChichocem saChichocem saChichocem saChichocem sa

vyskúšame vďaka ÁnoZlomené srdceZlomené srdce

Naučila ma kolegynka robiť tak, že vajíčko klasika rozdelím,žĺtko dám keď sa robí cesto, bielko vyšľahám a pridám ho až do hotového cesta na koniec(pred kysnutím). Skúšala som s hladkou múkou "00" a zdá sa mi cesto jemnejšie.

erikaja, prosim ta a prezradis aj ako peciete? mam na mysli na kolko stupnov ruru

dlho som sem nechodila a ako vidim oplatilo sa nakuknut, vdaka za recept, vyskusam aj ja urcite
ÁnoÁnoÁno

Pečieme na 200 stupňov a potom ked su take ružovké stiahnuť teplotu na 180 aby sa pekne dopiekli do chrumkava . po upečení potrieť maslom po povrchu a posypať práškovým cukrom... ÚsmevÚsmevÚsmev

A co recept z naší školní jídelny,je nejjednodušší? PrekvapenieSmútokSmútok (giggle).Mega balení buchty v prášku,přidat vodu a máte zaděláno (rofl),dál je postup stejný (giggle),ten bude nejrychlejší.Tady jsou tak rychlé i bram.kaše aj. SmútokSmútok

Nech dcera poziada kucharky o recept.

Ešte jedna otázočka.Buchty pred pečením potierate vajíčkom,alebo tukom? Mlčím

Pred pečením sa potierajú tukom . Vlastne mi si ten olej vylejeme na plech , v ktorom to ideme piecť a ked ich tam ukladáš tak ich vlastne v tom tuku "okúpeš"...uložíš pekne do riadku a pečieš . Úsmev

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.