Pečené buchty zo školskej jedálne
mna by to tiež zaujimalo, ja mam klasika pol. muka droždie mlieko, tot vše, ale skusenejšie cukrarky by mohli prezradiť.Ja som dokonca prišla sama na pomazanku z droždia , ktoru mava synačik v škôlke, robila som ju a pridala maslo, a je uplne ako zo školky , taka som bola šťastna že sa mi podarila...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
recept zo skolskej jedalne je to klasika pol.muka,trosku oleja,vajce, cukor,drozdie,mlieko,stipka soli,ale velmi vela zalezi na vymieseni a hustote cesta,nech sa podaria a chutia
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
V poslednej dobe kysnuté cesto robievam iba z hladkej múky...je super mäkkučké. inak všetko tak ako písali dievky predtým.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj ja ti posielam presný postup na pečené buchty s tvarohom , z noriem pre školské jedálne akurát sme ich dnes robili v škole . Tam sú síce normované na 100 porcií , ale ja som ti to prerobila na 10 : to sa doma zje, či nie ???
múka polohrubá 0,90 kg
droždie 1 kocka
cukor kryštálový 0,08 kg
soľ štipka
vajcia 2 ks
tuk/olej 0,10 L
mlieko 0,55 L
olej na potretie 0,08 L
olej na plech 0,04 L
múka na dosku 0,07 kg
plnka:
tvaroh 0,70 kg
cukor práškový 0,15 kg
cukor vanilkový 1 ks
vajcia 2 ks
hrozienka podla chuti
Z časti vlažného mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások. Do preosiatej múky pridáme soľ, kvások, vajcia, cukor a tuk. S vlažným mliekom vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na diely a plníme plnkou. Zabalíme, poukladáme na plech, dobre pomastíme. Necháme ešte vykysnúť. Upečieme. Upečené posypeme práškovým cukrom.
Plnka: Tvaroh vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme žĺtka, tuhý sneh z bielkov a umyté hrozienka.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujemééééééééééé
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujeemeeeee
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak tomuto receptu sa teším ako malá lebo aj ja vždy dúfam že dcérka nejakú nezje a doma sa mi také akosi nie a nie vydariť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyskúšame vďaka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Naučila ma kolegynka robiť tak, že vajíčko klasika rozdelím,žĺtko dám keď sa robí cesto, bielko vyšľahám a pridám ho až do hotového cesta na koniec(pred kysnutím). Skúšala som s hladkou múkou "00" a zdá sa mi cesto jemnejšie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
erikaja, prosim ta a prezradis aj ako peciete? mam na mysli na kolko stupnov ruru
dlho som sem nechodila a ako vidim oplatilo sa nakuknut, vdaka za recept, vyskusam aj ja urcite
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Pečieme na 200 stupňov a potom ked su take ružovké stiahnuť teplotu na 180 aby sa pekne dopiekli do chrumkava . po upečení potrieť maslom po povrchu a posypať práškovým cukrom...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A co recept z naší školní jídelny,je nejjednodušší?
.Mega balení buchty v prášku,přidat vodu a máte zaděláno
,dál je postup stejný
,ten bude nejrychlejší.Tady jsou tak rychlé i bram.kaše aj.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nech dcera poziada kucharky o recept.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ešte jedna otázočka.Buchty pred pečením potierate vajíčkom,alebo tukom?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Pred pečením sa potierajú tukom . Vlastne mi si ten olej vylejeme na plech , v ktorom to ideme piecť a ked ich tam ukladáš tak ich vlastne v tom tuku "okúpeš"...uložíš pekne do riadku a pečieš .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte.Pečené buchty zo školskej jedálne!!!!Vždy sa na ne teším,keď dcera jednu nezje a donesie domov.Sú úplne iné ako tie čo pečiem doma.Kto má recept na také fajnovúčke ,mäkúčke cesto?