parížska šľahačka- trvanlivosť
Pozrite si aj
no a predsa mi ešte niečo nedá- myslíte si, že do takej 3D torty je parížska šľahačka vhodná? udrží mi tortu? nebude sa mi to dáko posúvať alebo tak? lebo aj o tom som tu veľa čítala a každá gazdinka má na to iný názor :) jedna hovorí, že úplne v pohde parižsku šľahačku aj do 3D torty a iná zase, že by ju tam nedávala, lebo to nebude držať a nebude sa to dať formovať...čím viac to tu čítam, tým viac sa obávam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Prvu torticku a hned 3D, tak drzim palce odporucam plnit najneskor vo stvrtok, hmm... nezda sa mi, ze by bol parizsky krem najtrvanlivejsi, skorej slahany nad parou. Do 3D torty je lepsie pevnejsi krem, zalezi, aka bude vysoka a velka, ale ja davam do 3D aj slahackove sem-tam a drzi, vzdy za kazdym krokom poriadne vychladim torticku a vystuzim, ak sa to vyzaduje,... pod potah by mal ist krem na baze masla, aby sa Ti potah netopil... mozno este trosku postuduj hore v kolonke DISKUSIE, tam najdes v oddeleni TORTY velmi vela rad i nazorov... nech sa podari
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujeeem- asi som to zle napísala, nie prvá torta, ale prvá 3D torta, tak preto toľko otázok :D ďakujem za rady, pomohli veľmi!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
normalne sa hovori o trvanlivosti 3 dni. Ja som uz mala tortu aj 4 dni po zdobeni v chladnicke a nic sa jej nestalo, asi je dolezite aj obdobie,ja hovorim o zime v lete by som to neriskovala max.3dni
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
normalne sa hovori o trvanlivosti 3 dni. Ja som uz mala tortu aj 4 dni po zdobeni v chladnicke a nic sa jej nestalo, asi je dolezite aj obdobie,ja hovorim o zime v lete by som to neriskovala max.3dni
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ak chceš tortu plniť v stredu a konzumovať sa bude v sobotu, parížsku šľahačku by som do nej nedávala. A ešte k tomu je to 3D torta, nekomplikuj si život, daj falošný parížsky, je vynikajúci, ja som piekla jednej rodine viac krát tortu a vždy chceli len tento krém. Nebudeš mať problémy, môžeš ho pokojne dať aj pod poťahovku, mám to veľa krát vyskúšané. Nech sa tortička podarí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem Vám kočky, pomohli ste mi, už som sa rozhodla, že tám dám falošný parížsky krém, tak dúfam, že sa mi to celé podarí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte baby
a ako poťahovku chcem spraviť mliečny marcipán- neviem teda, čo dať podeň...prosím poraďte mi niektorá skúúsená kočka
Ďakujééém 
chcela by som Vás poprosiť o radu- chystám sa robiť tortu- 3D- šaša- bude to moja prvá torta a preto mám trochu obavy- chcem ju totiž naplniť parížskou šľahačkou- ak som správne pochopila tak parížška šľahačka je vlastne pravý parížsky krém- no a budem ju musieť naplniť už v stredu a jesť sa bude až v sobotu. Bojím sa, či sa dovtedy nepokazí. Aké máte skúsenosti s parížskou šľahačkou - vydrží miod stredy do soboty? alebo radšem mám spraviť falošný parížsky krém s maslom? lebo tu niekde som čítala, že ten určite vydrží, že je to jeden z najtrvácnejších krémov :) A ešte mám otázku, úplne začiatočnícku- dávate krém aj priamo pod poťahovku? Lebo ja mám takú info, že pod poťahovku krém dávať nemám, že tortu mám len potrieť rumom, aby bola vhlká, aby mi poťahovka chytila, že keby dám krém, tak by sa mi horšie pracovalo. Niekde tu som čítala, že niekto dáva maslo vyšľahané s cukrom? Alebo lekvár? Neviem vôbec, som z toho trochu zmätená