reklama

Parižská poleva-nepraská


reklama

Ahojte ,prosím Vás už ste použili na tortu parižskú polevu?200g čokolady a 250g šlahačky.Mate s tym nejaké skusenosti?Je to ako čokoladová poleva?dakujem


reklama


reklama

To je parížska plnka. Nad oheň dáš šľahačko, do toho čokoládu a rozpúšťaš. Keď to máš pekne rozpustené, necháš zachladiť, po vychladnutí trochu prešľaháš a necháš cez noc odstáť. Na druhý deň vyšľaháš el. šľahačom - je to výborná plnka, no ja dávam na 1 šľahačku 150 g čokolády, no keď dáš viac určite to nepokazíš a bude to ešte lepšie. Dúfam že sa ti to podarí.

Ahoj, neviem či sa to tak vola, ale minule som to pužila namiesto klasickej polevy,ktora mi stale praska. V hrnci zohreješ šľahačku, pridaš čokoladu na varenie, počakš kym sa rozpusti a poleješ tortu.Je fantasticka. Už inu ani nerobim. Tlieskam

Dobrý deň,
chcem sa opýtať, v akom pomere dávate čokoládu a smotanu na šľahanie. ja dávam 1:1, no problémom je, že mi to nechce stuhnúť. čo robím zle?

anazuz1299, inak je fantastická, inú nerobím a všetci si ju pochvaľujú Úsmev fantastická a jemná

Kisko, Ne, 13. 03. 2011 - 17:51

Je to najlepsia poleva,tak isto sa robí ako parízsky krém,iba mevyslahat,recept je:480ml slahacky 56dkg cokolády/varová,mliecna,ochutená/

Kisko, Ne, 13. 03. 2011 - 17:51

Je to najlepsia poleva,tak isto sa robí ako parízsky krém,iba mevyslahat,recept je:480ml slahacky 56dkg cokolády/varová,mliecna,ochutená/ Zlomené srdce

Ja dávam 250ml šľahačky 33% a 200g čokolády.Vystačí na veľký plech.Najpr necham vychladnuť pri izbovej teplote a potom dám do chladničky. Áno

Tak to som nevedela,že toto funguje aj ako poleva, musím vyskúšať TlieskamTlieskam

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama