Parižská poleva-nepraská
Pozrite si aj
To je parížska plnka. Nad oheň dáš šľahačko, do toho čokoládu a rozpúšťaš. Keď to máš pekne rozpustené, necháš zachladiť, po vychladnutí trochu prešľaháš a necháš cez noc odstáť. Na druhý deň vyšľaháš el. šľahačom - je to výborná plnka, no ja dávam na 1 šľahačku 150 g čokolády, no keď dáš viac určite to nepokazíš a bude to ešte lepšie. Dúfam že sa ti to podarí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj, neviem či sa to tak vola, ale minule som to pužila namiesto klasickej polevy,ktora mi stale praska. V hrnci zohreješ šľahačku, pridaš čokoladu na varenie, počakš kym sa rozpusti a poleješ tortu.Je fantasticka. Už inu ani nerobim.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dobrý deň,
chcem sa opýtať, v akom pomere dávate čokoládu a smotanu na šľahanie. ja dávam 1:1, no problémom je, že mi to nechce stuhnúť. čo robím zle?
anazuz1299, inak je fantastická, inú nerobím a všetci si ju pochvaľujú fantastická a jemná
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Je to najlepsia poleva,tak isto sa robí ako parízsky krém,iba mevyslahat,recept je:480ml slahacky 56dkg cokolády/varová,mliecna,ochutená/
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Je to najlepsia poleva,tak isto sa robí ako parízsky krém,iba mevyslahat,recept je:480ml slahacky 56dkg cokolády/varová,mliecna,ochutená/
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja dávam 250ml šľahačky 33% a 200g čokolády.Vystačí na veľký plech.Najpr necham vychladnuť pri izbovej teplote a potom dám do chladničky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robim tuto podla Gabiky http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=12759 ...je vyyborna a velmi dobre sa natiera ,ako kremik
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak to som nevedela,že toto funguje aj ako poleva, musím vyskúšať
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte ,prosím Vás už ste použili na tortu parižskú polevu?200g čokolady a 250g šlahačky.Mate s tym nejaké skusenosti?Je to ako čokoladová poleva?dakujem