Originálna ovocná RAW torta

Popis

Výborná ovocná torta bez múky cukru a pečenia, trochu na štýl kravičky Milky. ;) Môžete použiť akékoľvek drobné ovocie aj mrazené.

Originálna ovocná RAW torta - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
30 minút

Ingrediencie

1šálkaľubovoľných orechov (koprus)
1šálkakokosu (korpus)
1⁄2šálkahrozienok alebo datlí (korpus)
2polievkové lyžicekakaa (korpus)
2polievkové lyžicekokos. olej (korpus)
2šálkykešu orechov (náplň)
1⁄3šálkakokosový olej (náplň)
1⁄3šálkamed (náplň)
1⁄3šálkacitrónovej šťavy (náplň)
200gramovmrazené alebo čerstvé drobné ovocie (ovocná náplň)
3polievkové lyžicekokosového oleja (čokoládová poleva)
3polievkové lyžicemedu (čokoládová poleva)
3polievkové lyžicekakao (čokoládová poleva)

Inštrukcie

Kešu orechu namočíme na pár hodín do vody, najlepšie cez noc. Hrozienka opláchneme a namočíme na hodinu do vody. Ak použijete mrazené ovocie, nechajte ho čiastočne rozmraziť, netreba úplne.

Korpus:

Najlepšie je najprv rozmixovať samotné orechy, potom pridáme kokos, scedené hrozienka a na záver kokosový olej, ani nemusí byť. Rozmixovanú hmotu roztlačíme vo forme o priemere cca 20 cm a uložíme do chladu.

Svetlá náplň:

Kešu orechy scedíme, dôkladne rozmixujeme, pridáme olej, med a citrónovú šťavu a ešte raz premixujeme. Hmotu si preložíme do misky.

Ovocná náplň:

Ovocie rozmixujeme, pridáme asi tretinu svetlej náplne a premiešame. V prípade potreby môžeme dochutiť medom, citronovou šťavou. Zvyšnú svetlú náplň zriedime ešte citrónovou šťavou, tak aby obe hmoty, boli rovnako husté. Na korpus kladieme náplň striedavo, tak aby nám ostalo aj na druhú vrstvu, ktorú kladieme opačne. Na svetlú náplň, dáme ovocnú. Trochu potrasieme formou aby sa vyplnili všetky miesta, dorovnáme a dáme na pár hodín do mrazničky

Čokoládová poleva: roztopený olej zmiešame s medom a kakaom a rozotrieme na tortu. Musíme pracovať rýchlo lebo na zmrazenej torte tuhne rýchlo. Tortu uskladňujeme v mrazničke.

Originálna ovocná RAW torta - recept postup 1
Originálna ovocná RAW torta - recept postup 2
Originálna ovocná RAW torta - recept postup 3
Originálna ovocná RAW torta - recept postup 4
Originálna ovocná RAW torta - recept postup 5
Originálna ovocná RAW torta - recept postup 6
Originálna ovocná RAW torta - recept postup 7
Originálna ovocná RAW torta - recept postup 8
Originálna ovocná RAW torta - recept postup 9
Originálna ovocná RAW torta - recept postup 10
Originálna ovocná RAW torta - recept postup 11
Originálna ovocná RAW torta - recept postup 12

Recepty: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

Mňam,mňam. Áno

Vyzera super, urcite vyskusam. Dakujem za recept Tlieskam

je to bomba mňamka Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazyk Ďakujem Zlomené srdceKvietokZlomené srdceTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

koláčik vyzerá mňamkovo TortaTortaTlieskam ...no len ma mrzí , že zatracujeme svoju reč....aký RAW????????...kedysi sme tomu hovorili .....NEPEČENÝ.....
/ nie je to len o koláčoch , ale o všetkom .....o pár desiatok rokov zistíme , že sme čistý " amerikanizmus" ....keď tu boli rusi.....neboli ruské pomenovania..:/...viem , že to sem nepatrí , ale nedalo mi....

Len slovíčko nepečený nevystihuje, slovo raw, jedna sa o surovu stravu, bez akejkolvek teplenej upravy, bez cukru bez muky...., pre všetky časti koláča, torty, este aj kakao by malo byt specialne, aj med, tych specifik je tu dost.

Vo vacsine svojich takychto receptov http://tortyodmamy.sme.sk/recepty/raw-recepty uvadzam v nazve komplet nepecene, bez cukru, bez muky ..., ale obcas to vzdam a dam do nazvu len raw a rozpisujem sa v popise. Mám tu desať takýchto receptov, slovo RAW v názve som použila dvakrát. Tieto recepty hľadajú ľudia, ktorý sa takto stravujú komplet.

všetko beriem....len mi nedalo...
Torta

Ahojte, prosim Vas, som alergicka na orechy, cim sa daju v receptoch ako je tento nahradit... dakujem za radu :) a zelam pekny vecer

Ahoj Kamila,

ako vidim, pouzila si maliny...prosim ta, mozem pouzit aj tie mrazene z napr. Lidla?

A tiez, odporucas prepasirovat, aby som sa zbavila zrniecok? Ci tie nevadia?

Dakujem.

Myslim, ze som pouzila domace cernice, nepasirovala som ich. Nemam skusenosti s malinami z Lidla. Myslim, ze pri inej torte som pouzila mrazene maliny a nepasirovala som ich.

Dakujem pekne za odpoved Hambím sa

dakjemHambím sa

Prosim viete mi povedat aky objem ma ta salka? Dakujem

Pri inom recepte Kamila píše že robí so šálkou 250ml.

Ale je jedno akú velku šálku použiješ, pomer surovín zostane zachovaný, ak máš väčšiu formu ako 20cm, kludne použi aj 300ml šálku.Ak použiješ menšiu, koláčik bude chutiť rovnako, len bude tenšíÁno

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.