okruhla torta - rovnost
Pozrite si aj
zatazit, po zatazeni co najrovnejsie vyhladit kremom- maslo+ cukor, to zachladit a potom potahovka- min. na 0,4 mm a nakoniec zehlicka alebo jej nahrada- ja pouzivam taky uplne rovny hranaty obal z dozy...ak nedavas potahovku ale cokoladu, tak treba mat dobru cokoladu, bud taka ako parizsky krem akuraz nevyslahas, alebo ja davam na 200g nejaké pol deci oleja tak nech sa dari
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem velmi pekne Debbie, davala som potahovku MMF, tak nabuduce teda asi fakt len zatazim, dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zdenka, aby si mala krásny rovný povrch, stačí, keď otočíš korpus a spodok dáš navrch. A žehlička je ozaj užitočná vec .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vdaka Gigi, stale som rozmyslala nad tou zehlickou, ale teraz si ju uz fakt asi kupim.. dakujem za radu toho otoceneho korpusu, mi nenapadlo teda
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ano aj ja to robim tak ako Gigi, spodok dam na vrch a ten je krasny rovny a ked tortu naplnim a necham v chladnicke postat, potom pekne orezem boky, natriem a po dalsom postani potahujem...a torticky su rovne a syncek ma mnamku z odrezkov :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zdenka, ja od istého času, keď ma prešla trpezlivosť s rôznym sklonom mojich tôrt, tak som začala robiť tak, že:
1) korpusy prerežem, zarovnám
2) do formy, kde som piekla tortu dám potravinársku fóliu, uhladím ju, aby dosadala na celú plochu formy
3) korpus plním priamo v tejto forme, zatlačím (krém sa po bokoch vytlačí - neriešim to, stuhne tak)...takto to opakujem, a keď ukladám korpus nad formu, tak ten spodok upečeného korpusu dávam na vrch a zaťažím v chladničke...
4) vyklopím z formy, celá je krásne stuhnutá (aké morbídne
) a potom už iba potieram krémom, zarovnávam už fakt už iba maličkosti a nechám zatuhnúť a potom poťahujem
5) na urovnanie poťahu mám žehličku, perfektná to vec
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak toť fajnovy napad Stelka ako vidim, mam sa stale co ucit
tak uz len budem skusat jednu radu za druhou. lebo mna vzdy odradzalo robit kruh kvoli tomu, ze to bolo take nepekne
ale teraz ked uz viem, tak som rada
vdaka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja tiež prevraciam korpusy "dole hlavou"... ale nejako by som ich príliš nezaťažovala, budú potom také zmačkané, nebudú už nadýchané... Ak nepomôže prevrátiť, tak prípadne ešte orezať. Zo zbytkov môžeš urobiť punčovinu a použiť na dotvarovanie bokov, ak je to potrebné...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...ja otacam korpus hore dnom. Krem natieram medzi platy a potom boky a nakoniec vrh. Natieram to tak dlho az je to viac-menej rovne a supnem do chladnicky. Po par hodinach ked uz chcem potahovat to este raz prebehnem paletkou a uz to vyhladim uplne do hladka a rovna. Neustale sa pri to zohynam aby som videla ci to je vsade rovne. Ked na to hodim potahovku, najskor si vrch prejdem valcekom na cesto , ten mi to zarucene uvalcuje do rovna. Boky uhladim so zehlickou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Prosim vas, chcem radu, robila som dnes tortu kruh a nemam ju taku krasnu rovnu vrch ani boky, ako to robite? Davate to zatazit? alebo mate nejaky iny grif aby bola krasna uhladna, rovna aj zvrchu aj zboku? dakujem
