reklama

okruhla torta - rovnost


reklama

Prosim vas, chcem radu, robila som dnes tortu kruh a nemam ju taku krasnu rovnu vrch ani boky, ako to robite? Davate to zatazit? alebo mate nejaky iny grif aby bola krasna uhladna, rovna aj zvrchu aj zboku? dakujem Zlomené srdce Zlomené srdce Objímam Objímam Kvietok Kvietok

Pozrite si aj


reklama


reklama

zatazit, po zatazeni co najrovnejsie vyhladit kremom- maslo+ cukor, to zachladit a potom potahovka- min. na 0,4 mm a nakoniec zehlicka alebo jej nahrada- ja pouzivam taky uplne rovny hranaty obal z dozy...ak nedavas potahovku ale cokoladu, tak treba mat dobru cokoladu, bud taka ako parizsky krem akuraz nevyslahas, alebo ja davam na 200g nejaké pol deci oleja Kvietoktak nech sa dari Torta

dakujem velmi pekne Debbie, davala som potahovku MMF, tak nabuduce teda asi fakt len zatazim, dakujem Kvietok Zlomené srdce

Gigi03, So, 26. 03. 2011 - 06:28

Zdenka, aby si mala krásny rovný povrch, stačí, keď otočíš korpus a spodok dáš navrch. A žehlička je ozaj užitočná vec Mrkám .

vdaka Gigi, stale som rozmyslala nad tou zehlickou, ale teraz si ju uz fakt asi kupim.. dakujem za radu toho otoceneho korpusu, mi nenapadlo teda Chichocem sa

Ano aj ja to robim tak ako Gigi, spodok dam na vrch a ten je krasny rovny a ked tortu naplnim a necham v chladnicke postat, potom pekne orezem boky, natriem a po dalsom postani potahujem...a torticky su rovne a syncek ma mnamku z odrezkov :)

Zdenka, ja od istého času, keď ma prešla trpezlivosť s rôznym sklonom mojich tôrt, tak som začala robiť tak, že:
1) korpusy prerežem, zarovnám
2) do formy, kde som piekla tortu dám potravinársku fóliu, uhladím ju, aby dosadala na celú plochu formy
3) korpus plním priamo v tejto forme, zatlačím (krém sa po bokoch vytlačí - neriešim to, stuhne tak)...takto to opakujem, a keď ukladám korpus nad formu, tak ten spodok upečeného korpusu dávam na vrch a zaťažím v chladničke...
4) vyklopím z formy, celá je krásne stuhnutá (aké morbídne Veľký úsmev Veľký úsmev Veľký úsmev Veľký úsmev Veľký úsmev ) a potom už iba potieram krémom, zarovnávam už fakt už iba maličkosti a nechám zatuhnúť a potom poťahujem
5) na urovnanie poťahu mám žehličku, perfektná to vec Mrkám Mrkám Mrkám

tak toť fajnovy napad Stelka Tlieskam ako vidim, mam sa stale co ucit Áno tak uz len budem skusat jednu radu za druhou. lebo mna vzdy odradzalo robit kruh kvoli tomu, ze to bolo take nepekne Smútok ale teraz ked uz viem, tak som rada Tlieskam vdaka Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Kvietok Kvietok Slnko Slnko Slnko

Ja tiež prevraciam korpusy "dole hlavou"... ale nejako by som ich príliš nezaťažovala, budú potom také zmačkané, nebudú už nadýchané... Ak nepomôže prevrátiť, tak prípadne ešte orezať. Zo zbytkov môžeš urobiť punčovinu a použiť na dotvarovanie bokov, ak je to potrebné... Mrkám

...ja otacam korpus hore dnom. Krem natieram medzi platy a potom boky a nakoniec vrh. Natieram to tak dlho az je to viac-menej rovne a supnem do chladnicky. Po par hodinach ked uz chcem potahovat to este raz prebehnem paletkou a uz to vyhladim uplne do hladka a rovna. Neustale sa pri to zohynam aby som videla ci to je vsade rovne. Ked na to hodim potahovku, najskor si vrch prejdem valcekom na cesto , ten mi to zarucene uvalcuje do rovna. Boky uhladim so zehlickou. Úsmev Torta

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama