musí byť parížska plnka s maslom?
Pozrite si aj
....ja do nej ziadne maslo nedavam. Uvarim si slahacku do nej davam cokoladu a necham v chlade odstat do druheho dna a potom uz len vymiesam mixerom. A hotovo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
napíš prosim postup a množstvo aké davaš. dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Urcite más google prekladac,alebo vies to prelozit: http://www.joyofbaking.com/ganache.html
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Janka, prepac, az teraz som sa tu znova dostala. Ale vidim, ze ostatne dievcata napisali to, co by som ti napisala aj ja.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
falošný parížsky je s maslom ale pravý je bez
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Oriinálny GANECHE neobsahuje ziadny tuk,iba slahacku cokoládu,preto je ten druhy krém falosny parizsky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robim len slahacka +cokolada- teda pravy - pomer: na liter slahacky davam pol kila cokolady ( tablicek) - prave ho mam v chaldnicke-uz je odstaty 24 hodin - vyslaham a sup ho do torty
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robím parížsku šľahačku na tortu takto: 3 tégliky 33% smotany
3 PL kryšt.cukru
2 PL preosiateho kakaa
---------------------------
prevarím nechám vychladnúť a dám aspoň na 12 h do chladničky.Potom vyšľahám a navrstvím na kakaový korpus o priemere 24cm - je to dávka akurát.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
šlahačka a čokoláda to je parížska šlahačka a kde sa pridáva maslo to je parížsky krém
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zmiešať smotanu a maslo do kopy? Však to je tá istá mastnota, len v inom skupenstve. To je dobré tak akurát na po...tie Nezazlievajte mi môj názor, ale už som to koštovala a miesto ospevovanej dobroty som cítila maslo. Síce sladké, ale dupľovane mastné maslo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robim ako evi , ale este davam aj stuzovac, na 3 slahacky davam 2 cokolady a 3 stuzovace
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dost by ma zaujímalo ako sa sprava torta s potahovkou ked je v nej parížska šlahacka a nie krem vyslahany s maslom ... ???
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja ked plnim tortu parizskym kremom, tak si urobim pod potah mantinely - maslo s cukrom - tak potriem celu tortu a potah pekne drzi. Nikdy sa mi este nic nestalo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem vam za rady, ja som tu nova a som velmi prekvapena ake ste ochotne podeliť sa o svoje recep. velmi pekne dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
kazuso , ja robím tento parížák falošný hoci v upravenom pomere len s pol dávkou masla a je to perfektné , aj ludia čo sa najprv nevedeli rozhodnúť či ovocnú alebo čoko boli absolútne spokojný a tý čo ochutnali sa opätovne vracajú k tomuto krému , proste 70 percent tôrt robím s týmto krémom ale je pravda ako sa vraví koľko ľudí toľko chutí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte diečatá, chcem plniť tortu parížskou plnkou. Môže byť bez masla (len šlahačka s čokoládou)? Prosím poraďte
Za každú radu ďakujem
