reklama

musí byť parížska plnka s maslom?


reklama

Ahojte diečatá, chcem plniť tortu parížskou plnkou. Môže byť bez masla (len šlahačka s čokoládou)? Prosím poraďte Slnko Za každú radu ďakujem Bozkávam Kvietok

Pozrite si aj


reklama


reklama

evi, St, 16. 03. 2011 - 12:07

....ja do nej ziadne maslo nedavam. Uvarim si slahacku do nej davam cokoladu a necham v chlade odstat do druheho dna a potom uz len vymiesam mixerom. A hotovo. Mrkám

evi, St, 16. 03. 2011 - 22:50

Janka, prepac, az teraz som sa tu znova dostala. Ale vidim, ze ostatne dievcata napisali to, co by som ti napisala aj ja. Mrkám

Kisko, St, 16. 03. 2011 - 12:11

Oriinálny GANECHE neobsahuje ziadny tuk,iba slahacku cokoládu,preto je ten druhy krém falosny parizsky Kvietok

tilli, St, 16. 03. 2011 - 15:14

ja robim len slahacka +cokolada- teda pravy - pomer: na liter slahacky davam pol kila cokolady ( tablicek) - prave ho mam v chaldnicke-uz je odstaty 24 hodin - vyslaham a sup ho do torty Áno

ja robím parížsku šľahačku na tortu takto: 3 tégliky 33% smotany
3 PL kryšt.cukru
2 PL preosiateho kakaa
---------------------------
prevarím nechám vychladnúť a dám aspoň na 12 h do chladničky.Potom vyšľahám a navrstvím na kakaový korpus o priemere 24cm - je to dávka akurát.

šlahačka a čokoláda to je parížska šlahačka a kde sa pridáva maslo to je parížsky krém

Kazuso, St, 16. 03. 2011 - 20:32

Zmiešať smotanu a maslo do kopy? Však to je tá istá mastnota, len v inom skupenstve. To je dobré tak akurát na po...tie Chichocem sa Nezazlievajte mi môj názor, ale už som to koštovala a miesto ospevovanej dobroty som cítila maslo. Síce sladké, ale dupľovane mastné maslo.

ja robim ako evi , ale este davam aj stuzovac, na 3 slahacky davam 2 cokolady a 3 stuzovace Úsmev

dost by ma zaujímalo ako sa sprava torta s potahovkou ked je v nej parížska šlahacka a nie krem vyslahany s maslom ... ???

evi, St, 16. 03. 2011 - 22:49

ja ked plnim tortu parizskym kremom, tak si urobim pod potah mantinely - maslo s cukrom - tak potriem celu tortu a potah pekne drzi. Nikdy sa mi este nic nestalo. Mrkám

dakujem vam za rady, ja som tu nova a som velmi prekvapena ake ste ochotne podeliť sa o svoje recep. velmi pekne dakujem
Slnko Slnko Slnko Slnko Slnko Slnko

andika, St, 16. 03. 2011 - 23:15

kazuso , ja robím tento parížák falošný hoci v upravenom pomere len s pol dávkou masla a je to perfektné , aj ludia čo sa najprv nevedeli rozhodnúť či ovocnú alebo čoko boli absolútne spokojný a tý čo ochutnali sa opätovne vracajú k tomuto krému , proste 70 percent tôrt robím s týmto krémom Mrkám ale je pravda ako sa vraví koľko ľudí toľko chutí

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama