MMF sa mi oddeľuje pri krájaní od torty
Pozrite si aj
ja podsýpam škrobom- kukuričným alebo zemiakovým- neviem či je to tým- vyskúšaj- inak tortu pred potiahnutím nechaj trochu postáť pri izbovej teplote, aby sa krém trochu uvoľnil, roztopil a poťah aby sa Ti prilepil kým ho budeš žehliť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Andulika, ďakujem krásne za rady, som začiatočníčka a veru si tortu nechám poriadne vychladiť a tak obťahujem..., aby som si nechala vrch trošinku povoliť, to ma nenapadlo, potom by to mohlo z toho podsypania veru niečo "spapať"
A skúsim veru aj ten škrob..
Ďakujééém..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Pouzívaj zemiakovy skrob(maizena)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja nevalkam na cukre, ale na solamyle - /neviem ci to sposobuje cukor/, mne pekne drzi
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj...no ja som raz valkala na cukre a bolo to hrozne...sice nepouzivan mmf ale pdp ale aj tak to bolo zle...takze odvtedy len solamyl
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja podsýpam iba cukrom a drží mi dobre.Podsýpaj iba toľko, aby sa Ti hmota neprilepila na dosku.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem Vám všetkým krásne za rady, určite vyskúšam...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte cukráročky, potrebovala by som poradiť ohľadne MMF.. Dobre sa mi s ním pracuje, poťahuje, zdobí, chuťovo nám vyhovuje.., akurát keď sme aj teraz krájali tortu, oddeľuje sa mi od torty..., Vaľkám ho na pocukrovanej doske, aby sa mi neprilepil, teraz som vaľkala hmotu asi na rozmer 70x60 cm - na veľkú tortu, takže dosku som si pocukrovať fakt musela, len potom mám problém s tým oddeľovaním od torty, ešte aj cukor mi je potom na tej hmote zospodu vidieť...
(((((( To asi nie je dobré, že??? Lebo keď aj niekto mal tortu, tak ten marcipán bol pekne priľnutý k torte a pekne na nej držal... Neviete mi poradiť, ako na to, aby sa mi MMF aj neprilepil na dosku pri vaľkaní, a aby aj pekne držal potom na torte??? Tortu mám samozrejme potretú pod MMf krémom, len ten cukor mi tam robí potom šarapatu...
((( Ďakujem Vám vopred za rady.