reklama

Mazať papier pred pečením?


reklama

Ahojte dievčatá. Som úplný začiatočník. Hľadala som info na stránke,ale nemám úplne jasno (čítam, že aj áno, ale aj nie): ako pripraviť formu pred pečením? Na spodok formy dám papier, ale pred tým dno trochu potrieť olejom? Boky formy ostanú úplne suché, áno? Následne mám papier ešte potrieť olejom a vysypať múkou? Chystám sa na Bohušov nastavovaný korpus. Pečiem pri cca 150°stupňoch, najskôr len tak, po cca 30 minútach zakryjem papierom. (zatiaľ dobre? Hambím sa ) Po upečení nechám korpus vychladnúť, obkrojím boky a vyklopím, papier navlhčím studenou vodou a stiahnem. A potom už len plním. Mám nachystanú zeeland jogurovú plnku. Mám dať pod to ešte aj lekvár? Ospravedlňujem sa, že sa tak pýtam. Ale ako píšem na začiatku. Toto je moja prvá torta. Veľmi pekne vám ďakujem.

Pozrite si aj


reklama


reklama

stačí si kúpiť v cukrárskych obchodoch olejový sprej Carlex a vystriekať formu, netreba nič mazať, vysypávať , ani dávať na spodok papier, hotový korpus sa pekne odlepí....

Sany, Št, 30. 06. 2011 - 20:27

Ja pečiem tak, že papier nemažem ani formu. Cesto jednucho len nalejem do formy vystlanej pečiacim papierom. Po upečení formu obkrojím a tortu vyklopím. Papier z korpusu stiahnem až pred plnením, aby sa korpus nevysušil. Zatiaľ mi to takto funguje dobre. Mrkám

ĽubkaT, Št, 30. 06. 2011 - 21:17

Ďakujem. Vyskúšam. Spray už teraz nestihnem kúpiť. Ale do budúcna dobrý tip.

Ahoj Nerobím síce Bohušov korpus, ale ja si boky formy vždy pomastím olejom. Potom je to jednoduchšie pri umývaní. Hlavne keď sa ponáhľaš a čakáš na tú istú formu. Papier už nemusíš mastiť ani vysýpať (v tom je jeho výhoda) a kľudne ho nechaj na korpuse vychladnúť. Dáš ho v pohode dolu aj bez máčania. Pečiem tak pri 170°C a nič nezakrývam. Pri príliš pomalom a slabom pečení vysychá piškóta a po zakrytí sa mi zdá skôr uvarená a nie upečená nadýchaná. Nech sa Ti darí Slnko

JANAAB, Št, 30. 06. 2011 - 22:27

ja tiež nič nemažem iba dám papier na spodok formy, vytiahnem ked potrebujem ak formu potrebujem hned proste hned do nej nalejem piškot bez umývania iba prevetrám aby nebola taká horúca, nemám suché ani pripálené korpusy a už vôbec nezakrývam, trebá si najsť tú správnu teplotu pre každú rúru to je trošku iné a určite sa vydarí, ja pečiem tak 170 na obyčajnej, nech sa ti darí

zou, Pi, 01. 07. 2011 - 08:12

Ja tiez davam len na spodok papier na pecenie, inac nic. Ide dolu z korpusu aj bez macania a ako mi poradili na tejto stranke, boky nenatieram, aby cesto po vybrati z rury nesplaslo - drzi sa na bokoch formy a korpusy su krasne rovne. Peciem aj Bohusov nadstavovany aj ine....Nech sa dari

duranlb, So, 02. 07. 2011 - 00:08

robim ako Sany. dno formy vysteliem papierom, nalejem cesto, upeciem, potom nozom prejdem aby sa mi korpus odlepil od bokov, vyklopim a necham vychladnut.
papier potom stiahnem a ide dolu uplne lahko.

ĽubkaT, So, 02. 07. 2011 - 22:45

Dievčatá, robila som podľa vašich rád a zatiaľ to vyzerá, že moja prvotina nie je na zahodenie. Uvidíme zajtra. Som taká rada. Stále chodím do špajze a sledujem, či je v poriadku (myslím tá torta Chichocem sa ). Robila som jogurtový zeesan ako plnku a poťahovala hmotou z cukríkov. Vyskúšala som aj urobiť aj kvietky...Ešte aby chutila. Ďakujem vám. Bez vás by som to nezvládla. Ste jedničky Áno .

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama