reklama

marcipán z cery - klieštikovanie ???


reklama

ahojte, na poťahovanie používam doma vyrobený falošný marcipán s cerou a chcela by som poprosiť o radu, či je možné ho aj klieštikovať. Našla som tu aj recept s iným pomerom surovín ako používam ja, určite ho vyskúšam...Viem, že klieštikovať sa má ešte pred stuhnutím poťahovky. Mne to zatiaľ nešlo, lebo tento je taký mäkší, len chcem vedieť, či ho mám chvíľu nechať zatuhnúť alebo či mám vôbec skúšať ďalej, alebo to jednoducho pri tomto marcipáne nejde Plačem A ešte píšete, že potierať olejom hotovú tortu, ale ja to mám také nejaké matné a nedá sa to pekne potrieť. Vaľkám na prášk.cukre a ten mi robí problémy aj pri spojoch, lebo kde je viac cukru, nedá sa mi dobre zahladiť a oddeľuje sa...Robím ešte druhý, kde ide olej a ten sa potiera v pohode. Tak isto je to aj s farbením, ten s cerou nefarbím, lebo má také zvlášte farby, alebo treba dať viac (používam gel.Wilt.) Prepáčte za tak veľa otázok, budem vďačná aspoň za jednu odpoveď a vopred Ďakujem za váš čas Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

Pozrite si aj


reklama


reklama

No ja som klieštikovala marcipán z Cery na tejto torte a no možno to nie je dokonalé, ale na to že som to robila prvýkrát, tak snáď to nie je až také zlé.

jééééj, takže to ide ?!? Kvietok Budem skúúúúšať... a napíšeš mi prosím receptík aký používaš ty? a či vaľkáš na fólii alebo pr.cukre. Ďakujem Bozkávam

Mám recept: 250 g Cery, 250 g práškového cukru, 150 g sušeného mlieka a mandľová príchuť. Vaľkám na fólii.

A prečo nerobíš iba ten druhý, ktorý aj dobre chytá farby aj sa dobre olejuje?

sona7, So, 05. 05. 2012 - 06:45

...no na prvy krat to je super Áno ,tazsie sa to robi...

JarkaB, So, 05. 05. 2012 - 07:28

ja ho klieštikujem tak,že si cez okraj dám potravinovú fóliu a klieštikujem cez ňu-nič sa ti nelepí a je to OK Slnko Slnko Slnko

ten olejový používam na 3D, ozdoby a občas aj na potiahnutie a ten je žltkastý, a ten cerový sa mi tiež pozdáva aj chuťovo aj je belší len sa mi horšie poťahuje, lebo sa občas trhá, dlhšie ho musím zahlaďovať a aj tak mám vždy boky nejaké hrboľaté... Preto by som to chcela zdokonaliť, lebo keď som videla vaše tortičky s ním potiahnuté.... mám čo doháňať Torta Torta Torta a zuzmor002 ďakujem za ten receptík, presne tento som si tu našla a chcem najbližšie vyskúšať.A JarkaB. to ma nenapadlo cez fóliu klieštikovať...vyskúšam a nafotím Veľký úsmev Ďakujem vám Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama