marcipán z cery - klieštikovanie ???
Pozrite si aj
No ja som klieštikovala marcipán z Cery na tejto torte a no možno to nie je dokonalé, ale na to že som to robila prvýkrát, tak snáď to nie je až také zlé.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jééééj, takže to ide ?!? Budem skúúúúšať... a napíšeš mi prosím receptík aký používaš ty? a či vaľkáš na fólii alebo pr.cukre. Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mám recept: 250 g Cery, 250 g práškového cukru, 150 g sušeného mlieka a mandľová príchuť. Vaľkám na fólii.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A prečo nerobíš iba ten druhý, ktorý aj dobre chytá farby aj sa dobre olejuje?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...no na prvy krat to je super ,tazsie sa to robi...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja ho klieštikujem tak,že si cez okraj dám potravinovú fóliu a klieštikujem cez ňu-nič sa ti nelepí a je to OK
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ten olejový používam na 3D, ozdoby a občas aj na potiahnutie a ten je žltkastý, a ten cerový sa mi tiež pozdáva aj chuťovo aj je belší len sa mi horšie poťahuje, lebo sa občas trhá, dlhšie ho musím zahlaďovať a aj tak mám vždy boky nejaké hrboľaté... Preto by som to chcela zdokonaliť, lebo keď som videla vaše tortičky s ním potiahnuté.... mám čo doháňať
a zuzmor002 ďakujem za ten receptík, presne tento som si tu našla a chcem najbližšie vyskúšať.A JarkaB. to ma nenapadlo cez fóliu klieštikovať...vyskúšam a nafotím
Ďakujem vám
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte, na poťahovanie používam doma vyrobený falošný marcipán s cerou a chcela by som poprosiť o radu, či je možné ho aj klieštikovať. Našla som tu aj recept s iným pomerom surovín ako používam ja, určite ho vyskúšam...Viem, že klieštikovať sa má ešte pred stuhnutím poťahovky. Mne to zatiaľ nešlo, lebo tento je taký mäkší, len chcem vedieť, či ho mám chvíľu nechať zatuhnúť alebo či mám vôbec skúšať ďalej, alebo to jednoducho pri tomto marcipáne nejde
A ešte píšete, že potierať olejom hotovú tortu, ale ja to mám také nejaké matné a nedá sa to pekne potrieť. Vaľkám na prášk.cukre a ten mi robí problémy aj pri spojoch, lebo kde je viac cukru, nedá sa mi dobre zahladiť a oddeľuje sa...Robím ešte druhý, kde ide olej a ten sa potiera v pohode. Tak isto je to aj s farbením, ten s cerou nefarbím, lebo má také zvlášte farby, alebo treba dať viac (používam gel.Wilt.) Prepáčte za tak veľa otázok, budem vďačná aspoň za jednu odpoveď a vopred Ďakujem za váš čas
