reklama

Lepivy povrch torty a krehky korpus

Ludika , 04. 05. 2011 - 12:11

reklama

Piekla som 3x nastavovany piskot od Bohusa a vzdy som mala lepivy povrch torty.
Kde robim chybu ?

Ked som ho piekla s orechami - nahradene pomerom podla receptu - bol priserne rozpadavaci.
Kde robim chybu ?

Dakujem za rady

Pozrite si aj


reklama


reklama

masenka, St, 04. 05. 2011 - 12:46

lepil sa ti povrch korpusu? Ak len povrch,tak si to mozno po upeceni vyklopila na zly povrch,mala by to byt mriezka a ak ani to nie,tak zrez dole ten povrch pilkou,a korpus normalne pouzi. Mne sa orechovy rozpadaval len raz a to vtedy,ked boli stare a suche orechy,nevedela som o tom az kym ma mama neupozornila ze som si vzala zle vrecko orechov

Aj ja mám vždy lepivý povrch, ale hrozne moc. Tak som to doteraz vždy odstránila a bolo to. Už ale viac nebudem robiť podľa tohoto receptu, našla som si jednoduchší a rýchlejší. I keď tento od Bohuša chutí tiež dobre.

Mne niekedy ostane na orechovom vrch lepkavý na druhý deň (vždy sa snažím piecť deň dopredu) ale ja vždy pri každom korpuse tie vrchy dávam dole a potom môj drahý ham-ham.

Ludika, St, 04. 05. 2011 - 13:17

Len povrch sa lepil. A po vychladnuti som ho obratila ako na dno - asi sa musi "dlho" chladit/schnut - kolko asi ?

Orechy - vdaka, bude to tym, boli starsie a asi teda suche, myslela som, ze je to jedno. Clovek sa chybami a vdaka Vasim radam uci !

To cesto som skusala aj ja...nebola som moc spokojna pretoze sa mi s nim dialo to iste ako pisete hoci chuti fajn...a preco sa cesto rozpada?...lebo v ceste je vela cukru..vtedy sa cesto rozpada...lame sa...tolko moja skusenost

Sigetka, St, 04. 05. 2011 - 15:03

Dievčence, ak je korpus dobre upečený, nemá sa prečo lepiť. Ja už roky robievam len taký a nikdy sa nelepí, aj keď je pravda, že povrch má takú tzv. "šupku", ktorú väčšinou dávam dole, alebo len preškrabem vidličkou - úplne jemne zdrsním povrch. Robí sa to preto, že sa do cesta pridáva voda a tá ako sa vyparuje, zráža sa na povrchu, čím vytvára tú takzvanú šupku, alebo kožku, ktorá sa odlupuje od cesta. Ak ju potieram džemom, nedávam ju dole, lebo sa prilepí, ale ak robím torty bez džemu, zoškrabkám ju, pretože tým, že sa oddeľuje od cesta, oddelila by sa aj s krémom a potom by sa torta pri rozkrojení rozdelila, rozvrstvila. Keď robím napr. roládu a cesto dám na mokrú utierku a tak stočím, tiež sa tá šupka prilepí na utierku. Nie som cukrárka, ale mne to tiež takto vysvetlili a som spokojná a tieto korpusy pečiem najčastejšie. Sú veľmi krehké, takže s nimi treba robiť opatrne, ale zase torta je nadýchanejšia a jemnejšia. Každému vyhovuje niečo iné. Treba vyskúšať a nevzdávať sa. Aj mne sa občas podarí betón alebo suchár, alebo.... ale nevyhadzujem, vždy sa to na niečo dá použiť. Minimálne na nejakú punčovinovú maškrtu na odbúranie stresu. Prajem veľa zdaru pri pečení.

adamira, St, 04. 05. 2011 - 15:46

ja si myslim ze je to od casu a teploty pecenia ...vzdy ked peciem viac korpusov tak cesto nie je nikdy take ako ked jedno a na jednej urovni Ked ho dam na priecku 2od spodu vzdy sa mi cesto potom rozpada ale je krasne nadychane len robi sa s nim zle ale ked peciem v strede rury tak OK ...Ale ta potvora teplovzdusna ma hneva neviem prist na to ako dobre v nej piect aj viac plechov...

elian, St, 04. 05. 2011 - 15:51

Dievčence ak chcete skúste korpus ako ja robím už roky,možno ho aj máte, mám ho od mojej maminky, ktorá v Skalici chodila do školy, myslím že dievčenská škola a odvtedy ho v našej rodine robíme a nemeníme, mama tam chodila okolo roku 1935. RP:9 bielkov šľahať s 300g.cukru, pridať žltky a zasa šľahať ,pridať po lyžiciach túto zmes/ 270g. múky polohrubej a 100g.čokolády horkej alebo várovej nadrhnurej na strúhaku -/ na tom čo strúhate jablká na pité/ polovičku prášku do pečiva a jemne túto zmes spojíme s vyšľahanými vajíčkami, ak nechcete čokoládový korpus tak pridajte 2 hrste mletých orechov alebo nasekaných na hrubo, múku neodoberajte, viackrát som tu čítala, že odobrať múku keď dávate orechy, ja to nerobím. Je to na korpus s priemerom 27 cm. a ešte ja tortu vždy vyklopím na plech a priložím druhý a otočím ho ,aby bolo torta v takej polohe ako sa piekla a nikdy mi nebola mokrá. Toľko ja a prajem dobré pečenie Torta Torta Torta Torta Torta

ja robím presne tak isto s tým vyklopením, ale recept robievam od Bohuša a nemám ani šupku ani mokré, ale toto čokoládové sa mi páči tak vyskúšam, lebo som robila väčšinou orechové tak ďakujem moc Bozkávam Úsmev Torta

henulka, St, 04. 05. 2011 - 17:13

Tak ja musim povedat,ze som len raz skusila ten Bohusov korpus a musim povedat,ze ho uz asi nikdy neurobim.Ja som mala zase pocit,ze je taky akysi gumovy.Neviem ako to opisat.No ako guma to bolo,ani to nechutilo.Neviem,kde som urobila chybu.Ja robievam jeden velmi jednoduchy korpus z tejto stranky.Z tymto som bola doteraz vzdy spokojna a aj som zatial od nikoho nepocula nic negativne.Takze asi zostanem pri tomto.
Ale kazdy tu chvali ten Bohusov,tak som bola velmi sklamana.Chcela som ho vyskusat a dopadlo to takto.Neviem,kde bola chyba.Nastastie som vtedy piekla len nieco pre nas.Tot moja skusenost.

kami8, St, 04. 05. 2011 - 20:33

Taka ista je aj moja-neviem,mozno ho neviem upiect Smútok ,ale tiez som sa vratila k mojmu osvedcenemu receptu.Z tohto som bola sklamana. Kvietok

elian, St, 04. 05. 2011 - 18:00

henulka, skús tento čo som sem napísala , je super nadýchaný a isto nič na ňom nepokazíš je chuťovo super a nenechaj sa znechutiť keď sa niečo nepodarí, pekné pečenie Torta Torta

livia74, St, 04. 05. 2011 - 20:57

Ja som si teraz pri poslednej torte vyskúšala mramorový korpus, ktorý veľmi chvália baby nie len tu ale aj na mimibazare a bola som veľmi sklamaná. Aj sa mi zdalo, keď som čítala recept, že to je bábovkové cesto ale po toľkých chválach som si ho chcela vyskúšať. Prvé som musela vyhodiť, lebo v recepte z mmb bolo, že piecť na 180 stupňoch 45 minút, takže vrch mi skoro prihorel a stred bol surový. Nakoniec som si tu dočítala, že sa má piecť na 150 stupňoch a ku koncu prikryť alobalom. Potom sa mi už cesto podarilo, ale podľa mňa je príliš presladené, ťažké a mastné.Hodí sa skôr na bábovku ale nie ako tortový korpus - samozrejme je to môj názor..Sto ľudí, sto chutí Chichocem sa

Ten nastavovaný piškót som robila predtým a celkom mi to chutilo.

masenka, Št, 05. 05. 2011 - 19:09

Ja robim presne ten podla MMB ako pises, ludom velmi chutí s cokokremom a bananmi,praveze reaguju tak ze uz nechcu len obycajne piskotove cesto. Tento nemusim ani oblievat rozvarom. A co sa tyka pecenia, ja som ho nikdy nepiekla na takej vysokej teplote,peciem ho vzdy na 165 stupnoch,bez ventilatorov,len s vrchnym a spodnym ohrevom. Ale ja robim rozne korpusy, ale ako pisem,tento mramorovy z MMB chce najviac ludi a opakovane Hambím sa

Ja nerobím takýto mramorový... ale ten čo mám osvedčený... lyžičkový... akurát si cesto rozdelím a jedno zafarbím kakaom a potom striedam... A je z neho mramorový... Úsmev

verus, Št, 05. 05. 2011 - 17:45

elian, ja som dnes robila podľa Tvojho receptu 2 korpusy:jeden čokoládový a druhý orechový a krásne sa mi podarili. Som veľmi rada a ďakujem za skvelý recept. Zlomené srdce Zlomené srdce Áno Áno Tlieskam Tlieskam

mne bohusov tiez lepi a dostal sa mi do usi tip od mojej mamy ze to je kvoli cukru. dala som o nieco menej cukru a cuduj sa svete uz nelepi.

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama