reklama

Lamajuci a drobivy korpus


reklama

Mile pekarocky, mam na vas 1 otazocku. Upiekla som korpus na tortu podla nasledujuceho receptu, ale po upeceni sa korpus strasne lame a vrch sa oddeluje. Kde moze byt problem? Cesto je inac velmi chutne, tak by som ho velmi rada pouzila na upecenie torty pre sestricku Zlomené srdce k promociam. Poradite?

- 200 g tmavej čokolády
- 200 g masla nakrájaného na kocky
- 170 g hladkej múky
- 1 ČL prášku do pečiva
- 1/4 ČL sódy
- 400 g hnedého trstinového cukru
- 25 g tmavého kakaa
- 3 stredne veľké vajcia
- 75 ml cmaru (ja som dala acidofiné plnotučné mlieko)

1.Kruhovú formu s odnímateľným dnom vymastit a na dno položte kruh papiera na pečenie.
2.Čokoládu na korpus nalámte do misky a pridajte maslo. Všetko zahrievajte vo vodnom kúpeli. Kávu zalejte 120 ml vriacej vody. Prilejte kávu k čokoláde.

3.Všetko miešajte a počkajte, kým sa zmes úplne rozpustí a spojí. Nezahrievajte príliš.
4.V inej mise zmiešajte múku, prášok do pečiva, sódu, cukor a kakao tak, aby neboli v zmesi žiadne hrudky.
5.V inej mise zmiešajte vajcia s cmarom - ja som to trochu prešľahala ručným mixérom.
6. Rozpustenú čokoládu a vaječnú zmes premiešame s múkou, aby vznikla hladká, polotekutá zmes - tiež som to miešala ručným elektrickým mixérom.
7.Vlejeme do formy a pečieme hodinu a pol pri 160 stupňoch (horúcovzdušná: 140 stupňov).

Pozrite si aj


reklama


reklama

takyto recept na korpus čítam prvý krát... skor to moze byt kolacove cesto... ja mam podobny recept na slivkovy kolac, ale tam neslo maslo ani cokolada

Kisko, Ut, 15. 03. 2011 - 22:20

Myslela som,ze pises recept na lámajuci a drobivy korpus,aby sme vedeli aj my,ako sa to robí Mrkám Chichocem sa Zlomené srdce

toto nie je korpus veľmi vhodný na tortu, ktorú chceš prekrojiť viackrát...resp.na jedno prekrojenie áno... korpus je veľmi chutný, ale ide tam veľmi málo múky a v podstate ho nemá čo veľmi držať pokope...takže je to skôr taký koláčový korpus..nejaké ovocie v želé navrch, poprípade šlahačka, ale na plnenie nie...môj skromný názor...nech sa darí... Kvietok Kvietok Kvietok

dadka1, Ut, 15. 03. 2011 - 22:44

toto som v zivote este takyto korpus nerobila..kto ti to dal?je tolko korpusov..a velmi dobrych..a jezisi co si to upiekla..nic v zlom..ale ved si najdi tu korpus a upec podla tychto receptov..a uvidis aky budes mat krasny a chutny korpus..ak nebudes vediet rada ti napisem nejaky..papa Kvietok

dadka, ja som chcela nieco podobne ako schwarzwaldska torta. Pravdupovediac, neviem uz odkial ten recpet mam, ale lakal ma vyskusat ho, asi tak

JANAAB, Ut, 15. 03. 2011 - 23:48

na tento korpus dať jedine krém bez prekrajovania a posypať čokoládou a máš skvelú tortu, ale na plnenie a poťahovanie určite nie prave vhodné, takže nech sa darí

a ake cesto by si pouzila, keby si chcela cokoladove, take jemne, nadychane a chutovo velmi dobre? Necham si poradit, este sa len totiz ucim piect Chichocem sa

JANAAB, St, 16. 03. 2011 - 18:48

6 žltok s 300g pr.cukru šľahať postupne pridávať 12 PL teplej vody nie naraz, potom 300g pol.muky, pr.do pečiva, kakao a 6 PL oleja, zašľahať a potom už len sneh s bielok zľahka primiešať, budeš mať krásne nadýchaný veľky korpus, nech sa darí

masenka, St, 16. 03. 2011 - 09:06

Toto je recept na sacherku,mam doma velmi podobny a robi to iste co pises,ale teda tam mi to nevadi,kedze to prekrojim len raz.

fani, St, 16. 03. 2011 - 15:24

Súhlasím s dievčatami. To nie je cesto na tortový korpus.Ja by som ten recept robila nie ako piškótu, ale zamiesila by som ho a tak upiekla. možno by bol z toho nejaký nový zázrak.. Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama