
reklama
Lahodný perník
Ingrediencie
2 | kusy | vajce |
30 | dekagramov | práškový cukor |
3 | polievkové lyžice | lekvár |
1 | polievková lyžica | kakao |
1 | deciliter | olej |
1 | čajová lyžička | škorica |
40 | dekagramov | hladká múka |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
1 | kus | kypriaci prášok do perníka |
1⁄2 | liter | mlieko |
kus | ovocie | |
kus | orechy | |
1 | kus | škoricový cukor |
Postup
Všetky suroviny zmiešame, môžeme pridať aj nasekané orechy, hrozienka a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto uložíme ovocie (ja som použila čerstvé broskyne narezané na menšie kúsky)obalené v škorici a škoricovom cukre. Pečieme pri 180-tich stupňoch, 25-30 minút. Na vychladnutý koláč môžeme natrieť džem a poliať roztopenou čokoládou, alebo ozdobiť cukrom.
Celkový čas
10 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty