lahky ale pevny krem bez masla

dievcata prosim Vas o radu, tu nemci nie su zvyknuti na maslove kremy, ja teda vacsinou robim pudingovo maslove alebo salkovy, pripadne s makkeho tvarohu. Neviete par dobrych osvedcenych receptov kde nejde maslo ale plnka pritom pekne drzi tvar a nerozteka sa? Ziadaju si "lahsie" kremy...

Kategória: 

Podkategória: 

Ahoj. Ja robím z rastlinnej smotany, stužovač a kompot( väčšinou mandarinkový),prípadne smotana s tvarohom - to už podľa chuti.

Alebo traseny krém skus,to je lahky bez masla: 2 pudingy Dr.Oetker OLLÉ vanilkovy /bez varenia/,2 smotana na slahanie 2 mandarinkovy kompot- vsetko dat do misky,dobre zatvorit a a cez minutu potriast a je hotovy

http://www.tortyodmamy.sk/okruhle-torty/ovocna-z-vnutra velmi velmi dobrý krém,ja som robila z normálnej šlahačky a pridala som 3 stužovače,ale mnamka to bola.Ešte raz dakujem Antigram že sa podelila o receptík ÁnoÁnoTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce

Ľahký smotanový krém do ovocnej torty alebo torty Malakoff:
10 g želatíny nabobtnať v 100 ml mlieka alebo ovocnej šťavy, alebo džúsu, vína... Nabobtnanú želatínu zahriať k varu v mikrovlne (nesmie sa prehrievať, lebo by nezrôsolovatela)
2 žĺtka vyšľahať v pare s 1 vanilkovým cukrom (20 g)a dvomi lyžicami lyžicami práškového cukru. do uvarených vliať horúcu želatínu a miešať, kým vychladne.
Vyšľahať 250 ml šľahačky a postupne pridať do polovychladnutého krému.
Krém rýchle natrieť na korpus, potretý džemom a obložený ovocím v otvárateľnej forme a nechať stuhnúť. Na vrch možno naliať zafarbený roztok čírej želatíny (v kompotovej šťave, sirupe, griotke...) Znovu obložiť ovocím a ozdobiť šľahačkou. Po stuhnutí vo forme obrezať, boky potrieť šľahačkou. Ak ju poťahujem, dávam navrch korpus a boky 2x potieram maslovým krémom.
Miesto ovocnej šťavy možno pridať jogurt, alebo zmixovaný tvaroh, vtedy nechávam želatínu nabobtnať v minimálnom množstve vody. KvietokKvietokKvietok

ja som teraz robila nebeské rezy a tam je super krém tiež bez masla a je dost tuhý a chutí jak maskarpone Mrkámhttp://varecha.pravda.sk/recepty/nebeske-rezy/10965-pouzi.html nech sa darí Úsmev

bosorecka určite aj ja vyskúšam,vždy je dobré vyskúšať niečo nové,dakujem

super, vyskusam aj ja, vdaka Úsmev

vdaka dievcataaaa postupne vyskusam urcite vsetky najprv pre nas doma a dam na kost muzovi do prace a budem cakat ohlasy...

Aj ja vyskusam TlieskamTlieskamTlieskam

ja mam rada parizsky alebo jogurtovy - slahacka (nevem ci tu mozem napisat obchod a presny nazov...ak cches poslem ti to mailom-je to slahacka urcena pre cukrarov-bezne v obchode ju nekupis)vyslahana s cokoladou alebo jogurtom - netecie a nechuti vobec umelo-akurat pod potah by som ju nedavala..

Prosím vás dievčatá, viete mi poradiť a odporučiť aký je dobrý krém ( alebo hmotu ) na vytvorenie kvietkov a ozdôb na torty, cupcake a pod. ? Aby to pekne držalo tvar ? Chcela by som to vyskúšať cez cukrárske vrecúško s nástavcami. No neviem aký je ten správny. Ďakujem krásne :)
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.