reklama

Krém z mascarpone s nutelou


reklama

Žienky prosím Vás potrebujem poradiť... chcela by som robiť do torty mascarpone krém s nutelou, šľahačkou a orieškami... Viete mi poradiť, aké množstvo mascarpone, nutely a šľahačky použiť? Alebo tam je šľahačka už zbytočná? Tak aby mi to dobre držalo, torty nepečiem často... Veľmi pekne ďakujem Kvietok


Čo je mascarpone, krém s mascarpone v tortách a zákuskoch


Pozrite si aj


reklama


reklama

Skúsim ti odpovedať ja...ak vyšľaháš mascarpone s nutelou, tak nutela to mascarpone osladí...bude to dosť husté, lebo mascarpone samo o sebe je husté..ale ak by si pridala vyšľahanú šľahačku, tak by zase krém bol nadýchanejší a ľahší..ja osobne by som šľahačku dala, lebo mám rada také plnky..a koľko čoho by si potrebovala? neviem, akú veľkú tortu by si chcela robiť, ale ak takú klasickú napr. priemer 24 a tak že korpus 3x rozkrojíš a 2x naplníš, tak 2 mascarpone a 1 šľahačka by Ti mala stačiť..ak chceš aj potierať zvonku tortu, tak pridaj ešte jednu šľahačku...ak by si mala krém predsa len redší po pridaní šľahačiek, môžes pridať trošku Ole pudingu, ten to super zahustí..ja ho používam dosť často ..

tak nech sa darí...Úsmev

 

Ďakujem :) vlani som robila krém z mascarpone a šľahačky, v ktorej bola roztopená biela čokoláda a držalo to... tak to skúsim podľa toho... Korpusy budú 4 s priemerom 28 cm a myslíš, že s takýmto krémom môžem potrieť aj tortu pod Smartflex velvet? Bude mi to držať? navrch som chcela dať tento ganache, http://tortyodmamy.sme.sk/torty/dokonaly-krem-pod-potahovku keď to má baby už vyskúšané pod poťahovku...

ak budú 4 korpusy s priemerom 28, tak to by som radšej dala aj 3 mascarpone a 3 šľahačky, aby to krém nebol len na tenko, to už je celkom "slušná" tortička, co sa týka váhy...ja takýmto krémom nikdy nepotieram boky, ak chcem tortu ešte poťahovať, jedine vtedy, ak je torta zdobená krémom...pod poťah je najlepšia ganache..občas ju používam aj ja, ale väčšinou používam vyšľahané maslo s 52% čokoládou...ja som sa inšpirovala Lornou a to mi vyhovuje..každý ma to svoje..:-)

Ďakujem ti za ochotu, dám tam ten ganache a bude to dúfam v poriadku...

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama