krem a punčova od Chiigie
Pozrite si aj
Zuzka, ja som robila nedávno veľkú punčovú na plech, vážila vyše 7kg. Neviem o ktorý recept ide, ale mala som vyše litra sirupu ( malinový sirup, cukor, rum, citr.šťava ) - už hotového a bolo to akurát. Robila som klasika, ako punčovú, bez inej plnky aj s polevou pod poťahovou hmotou a veľmi si ju vychvaľovali . neviem, či som poradila, možno sa vyjadrí aj niekto, kto inú plnku tam dával tiež, ja by som nedala
.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja budem túto tortu tiež robiť a neviem si predstaviť aký krém by sa tam hodil.Myslím si,že tam krém vobec nemusíš dávať.Prajem veľa šťastia pri pečení.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som robila punčovú tak že som dala plát ,džem,pudingový krém,namočený plát a tak som dokola postupovala a bola výborná taká iná ako iba namočená punčová.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
presne takúto som robila včera /svojpomocne s maminou/..robila som punčku prvý krát...takže okrúhla klasika z 10 vajec...a rozvar sme robili 35 dkg cukor kryštál,7dcl vody,1 vanilka, aróma /to si musíš dať podla seba/...namočiť..podržať 1-2 sek.,trochu vyžmýkať a ukladať...ked doukladáš, tak som trochu nožíkom popichala /jemnúčko/ korpus a zvyšný rozvar lyžičkou popolievala ešte vrch...nechaj cez noc zaťažené.....ja idem teraz na to dať vanilkový krém.../tenučkú vrstvu/aby nebola celulitídna ...dám vedieť ako chutila...výsledok hodím zajtra do galérie...nech sa darí
PS: plnku som dnu nedávala..neviem, ale podla mňa plnka do punčky nepatrí..preto je punčka,punčkou...no ale 100ludí,100 chutí...nech sa darí...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem ozvi sa ako sa podari
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
zuzka, ja som robila presne ten recept, mám ju poslednú vo svojich obrázkoch - zelená poťahovka a melír okrovej farby, bola pre malého oslávenca zo zajačikami a pipkami, vážila 4,5kg a bola suprová, bez krému, toho rozvaru sa mi zdalo veľa, tak som ho nedala všetok, ale bola super..Veľmi pekne ukáže ten točený stred, len si daj pozor na striedanie piškótových pásov. Verím, že sa Ti podarí a že budeš vééééľmi spokojná....
Táto moja bola z 20 vajec, keď som točila stred, tak som potom na tej časti nechala obruč z tortovej formy, to som dobre popolievala s rozvarom a dala džem a vrchný plát, ten som potom zaťažila, nebol problém, navlhčený stred držala tá obruč. Na druhý deň som potom jemnúčko natrelakrémom z masla a cukru a na to som dala tie poťahovky - viď foto.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Maš ju nadhernu a ked tak aj chutila..............hm....parada....skusim ,uvidim čo s toho vyčarujem...dakujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
plnku môžeš dať a nemusíš a myslím,že hocakú, tortu som ešte nerobila no s 10 vajec robím koláč a na ten dávam 7dl rozvaru, ale zmiešavám 2,5dl rumu/40%/ a 4,5dl hustého sirupu a farbivo ak treba nič nevarím a nám chutí, tak nech sa ti darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte kočky,potrebujem radu.Idem piect okruhlu tortu,punčovu, tak z 10 vajec a chcem ju piect podla Chiigie,ale neviem kolko mam dat do nej rozvaru,aby nebola sucha,ani premočena.A hlavne sa chcem spytat či do tejto torty možem dat plnku.Nemam ani tucha čo mi to spravi ked to zatažim....Ako mam postupovat.?Dakujem pekne za každučku odpoved.
