korpus nevyrastol, upiect novy?
Pozrite si aj
este doplnim, ze z toho budu dve torty, a vanilkovy korpus sa mi podarilo trikrat prerezat, kakaovy raz - takze torty by mali tri vrstvy, dve vanilkove a medzi tym jednu kakaovu...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Asi by som upiekla nový a peč tak, ako si zvyknutá, každá rúra je iná. Ja mám tiež jeden super overený, ale niekedy neviem, čo so sebou, napr. predvčerom a špekulujem
a tak mám teraz korpus taký hutnejší, skrátka nie taký nadýchaný ako inokedy....je to našťastie len pre nás a na 3D tortu, takže tam je to možno aj trochu výhodou. Potrebovala by som niekoho, kto by mi treskol po paprčiach, keď bude zase vymýšľať....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aj ja by som niekoho takeho potrebovala , zakazdym spekulujem a furt tym nieco pokazim...
Dakujem Timejka:)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
TINKULCA,ja mám vždy kakaový korpus nižší než svetly,napr. včera som piekla otvorenu knihu vo forme, jedna strana svetla orechova a druha kakao, tak na ten kakaovy som musela o 2 vajička pridať viac ako na svetly aby boli rovnakej výšky, skus prerezať a uvidíš či sa dá použiť alebo nie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja mam tiez kakaovy vzdy o nieco nizsi ako biely, tiz zvyknem piect Bohusov nadstavovany, ale pridavam tam trošku oleja a je velmi chutny. Tak ako pise Maria, prerez ho a uvidis, ci je velmi hutny alebo je porovity a vzdusny aj ked o nieco nizsi...nech sa dari
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
načo nový, ked tomu nič nie je, keby si nepiekla ten bledýˇ, tak ani nevieš že je nižší?! Ja mávam kakaový vždy nižší ako biely. Nech sa darí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
prerezany je pekny, spongiovity, nie je ani hutny a ani zbity... len je strasne tazky, a sa mi to zdalo divne ze vanilkovy je raz taky vysoky. (vanilkovy ma 5 cm, kakaovy iba 2.5 cm).
Snad to bude v poriadku. Chcela som si iba byt ista.. Dakujem vam kocky, a prajem vela zdaru tym, ktore tiez pecu na zajtra
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
polej rumovým rozvarom a bude mňamkový
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Kakaové korpusy bývajú nižšie, pretože kakao inak zreaguje s kypriacim práškom - znižuje jeho "silu", preto korpus tak nevyrastie... nabudúce treba dať buď via kypriaceho prášku alebo vajec
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem Mariolka, stale sa nieco nove naucim :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja prekrajujem len pláty, ktoré pečiem v okrúhlej a srdcovej forme, inak každý plát samostatne, ale kakaový je vždy ťažší. Dokonca dávam aj menej kakaa, aby nebol taký tmavý, ale radšej nech je ľahší, alebo pridám za hrsť orechov. V poslednej dobe som zistila, že kypriaci prášok mi akosi slabšie "kyprí", tak aby som ho nemusela vyhodiť, pridávam za štipku sody bicarbony. Treba skúšať, inak sa nenaučíš, lebo každé vajce, každá rúra, každá múka, každá kuchárka je iná. Musíš robiť podľa seba. Rady sú síce dobré, ale treba si to aj vyskúšať, lebo niekomu sa nezadarí, a tebe sa môže. Akurát je nevýhoda, keď to skúšaš pre zákazníka a náhodou sa nezadarí. Potom treba hľadať ešte jednu radu, ako to spotrebovať a nevyhodiť, a aby to bolo ešte aj dobré.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte cukrarocky, poradite mi?
Piekla som Bohusov korpus, zo 14 vajec a rozdelila som si cesto na dve polky, do jednej dala namiesto dvoch lyzic muky kakao a piekla osobitne v 28 cm forme. Prvy som piekla vanilkovy, na 180° tak ako vzdy piskotu zvyknem. A ten kakaovy som si povedala, ze skusim podla toho, ako pisal Bohus na 150° a dlhsie - a vobec mi nevyrastol tak ako ten prvy. Ma asi polovicnu vysku z neho.. Po prerezani nie je nejak na pohlad iny, ale prirodzene je tvrdsi a tazsi... Myslite, ze by som mala upiect novy, alebo ho mozem pouzit v torte?
Co by ste robili vy?