reklama

korpus nevyrastol, upiect novy?


reklama

Ahojte cukrarocky, poradite mi?
Piekla som Bohusov korpus, zo 14 vajec a rozdelila som si cesto na dve polky, do jednej dala namiesto dvoch lyzic muky kakao a piekla osobitne v 28 cm forme. Prvy som piekla vanilkovy, na 180° tak ako vzdy piskotu zvyknem. A ten kakaovy som si povedala, ze skusim podla toho, ako pisal Bohus na 150° a dlhsie - a vobec mi nevyrastol tak ako ten prvy. Ma asi polovicnu vysku z neho.. Po prerezani nie je nejak na pohlad iny, ale prirodzene je tvrdsi a tazsi... Myslite, ze by som mala upiect novy, alebo ho mozem pouzit v torte?
Co by ste robili vy?

Pozrite si aj


reklama


reklama

este doplnim, ze z toho budu dve torty, a vanilkovy korpus sa mi podarilo trikrat prerezat, kakaovy raz - takze torty by mali tri vrstvy, dve vanilkove a medzi tym jednu kakaovu...

Asi by som upiekla nový a peč tak, ako si zvyknutá, každá rúra je iná. Ja mám tiež jeden super overený, ale niekedy neviem, čo so sebou, napr. predvčerom a špekulujem Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk a tak mám teraz korpus taký hutnejší, skrátka nie taký nadýchaný ako inokedy....je to našťastie len pre nás a na 3D tortu, takže tam je to možno aj trochu výhodou. Potrebovala by som niekoho, kto by mi treskol po paprčiach, keď bude zase vymýšľať....

Aj ja by som niekoho takeho potrebovala Chichocem sa, zakazdym spekulujem a furt tym nieco pokazim...
Dakujem Timejka:)

Úsmev TINKULCA,ja mám vždy kakaový korpus nižší než svetly,napr. včera som piekla otvorenu knihu vo forme, jedna strana svetla orechova a druha kakao, tak na ten kakaovy som musela o 2 vajička pridať viac ako na svetly aby boli rovnakej výšky, skus prerezať a uvidíš či sa dá použiť alebo nie Zlomené srdce

zou, Pi, 22. 02. 2013 - 18:00

ja mam tiez kakaovy vzdy o nieco nizsi ako biely, tiz zvyknem piect Bohusov nadstavovany, ale pridavam tam trošku oleja a je velmi chutny. Tak ako pise Maria, prerez ho a uvidis, ci je velmi hutny alebo je porovity a vzdusny aj ked o nieco nizsi...nech sa dari

JANAAB, Pi, 22. 02. 2013 - 18:09

načo nový, ked tomu nič nie je, keby si nepiekla ten bledýˇ, tak ani nevieš že je nižší?! Ja mávam kakaový vždy nižší ako biely. Nech sa darí.

prerezany je pekny, spongiovity, nie je ani hutny a ani zbity... len je strasne tazky, a sa mi to zdalo divne ze vanilkovy je raz taky vysoky. (vanilkovy ma 5 cm, kakaovy iba 2.5 cm).

Snad to bude v poriadku. Chcela som si iba byt ista.. Dakujem vam kocky, a prajem vela zdaru tym, ktore tiez pecu na zajtra Bozkávam

Kakaové korpusy bývajú nižšie, pretože kakao inak zreaguje s kypriacim práškom - znižuje jeho "silu", preto korpus tak nevyrastie... Mrkám nabudúce treba dať buď via kypriaceho prášku alebo vajec

Sigetka, Ne, 24. 02. 2013 - 16:51

Ja prekrajujem len pláty, ktoré pečiem v okrúhlej a srdcovej forme, inak každý plát samostatne, ale kakaový je vždy ťažší. Dokonca dávam aj menej kakaa, aby nebol taký tmavý, ale radšej nech je ľahší, alebo pridám za hrsť orechov. V poslednej dobe som zistila, že kypriaci prášok mi akosi slabšie "kyprí", tak aby som ho nemusela vyhodiť, pridávam za štipku sody bicarbony. Treba skúšať, inak sa nenaučíš, lebo každé vajce, každá rúra, každá múka, každá kuchárka je iná. Musíš robiť podľa seba. Rady sú síce dobré, ale treba si to aj vyskúšať, lebo niekomu sa nezadarí, a tebe sa môže. Akurát je nevýhoda, keď to skúšaš pre zákazníka a náhodou sa nezadarí. Potom treba hľadať ešte jednu radu, ako to spotrebovať a nevyhodiť, a aby to bolo ešte aj dobré.

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama