korpus. ktorý mi čo najviac narastie
Pozrite si aj
Podľa toho akú máš formu.Ja do okrúhlej 30 dávam 10 + 5 vajíčok a je vysoká dosť no a z tých zvyšných 15 ti v pohode vyjde aj na naplnenie.A korpus je klasická nadstavovaná piškóta,na ktorú recept tu nájdeš.Nech sa ti darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojky, ja stale robim tento
http://www.tortyodmamy.sk/?q=content/nastavovany-piskot
no zalezi do akej formy to ides robit, niekde ti staci dat aj menej vajec.
A stale mi vyrastie vysoky, peciem pri 150 stupnoch
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
4 vajíčka,30 Dg hr. múky 30Dg pr. cukru,10 Dg orechov,1/2 bal. kypr. prášku, 10 lyž. vody.
Z bielkov vyšľahať sneh.Žĺtky vymiešať s cukrom a vodou, pridať sneh a ostatné prísady. Podľa veľkosti formy sa dá rozkrojiť na 2 - 3 časti.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja používam tento recept na korpus:
6 vajec,30 dkg polohr.múky (alebo zmiešam pol na pol polohrubú s hladkou-tak sa mi zdá korpus "pevnejší"),30dkg kryšt.cukru,150ml teplej vody,100 ml oleja,1 prášok do pečiva.
Vajcia s cukrom vyšľahať do penista, pridáme olej,vodu,múku s práškom do pečiva a dáme piecť, pri 180 stupňoch je cca za 45 minút upečený. Samozrejme, ak robím do väčšej formy z väčšej dávky, tak sa pečie dlhšie. tento základ používam na okrúhlu formu priemer 25 cm a korpus mi narastie až po vrch formy,čo je asi 6,5 cm.
A ak robím z väčšej dávky, tak vyšľahám zvlášť žltka s cukrom a bielky zvlášť. Robím to len preto, že sa mi viac vajec naraz nevojde do mixéra, ale je to v podstate také isté.
Ešte jedna vec ma napadla-keď pridám do cesta orechy, tak mi korpus nikdy tak pekne nenarastie. Neviem, čím to je...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a dávaš orechy do múky a až potom sneh?...ak nie tak tam bude "pes zakopaný"...nech sa darí...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte šikulky a šikulkovia
neviete mi niekto poradiť recept na korpus, ktorý by mi najviac narástol? Pretože by som potrebovala naozaj vysokú tortu, ale aby zasa nestála mailand a bola z 30tich vajíčok? Poradíte mi niekto? 
ďakujem pekne