reklama

Kiwi a šľahačková plnka


reklama

Ahojte dievčaá, potrebovala by som poradiť. Kamoška chce tortu so šľahačkovou plnkou a s kiwi. Lan neviem aký stužovač do tej šľahačkovej plnky dať, keď na stužovači za studena je napísané, že nepoužívať s čerstvým kiwi a zeesan, je zložením v podstate niečo také isté, takže ten zrejme tiež nemôžem použiť. Dokonca som tu aj v niektorej diskusii našla, že zeesan a kiwi sa neznášajú. Čo teda použiť aby plnka dobre držala, nevytiekla a zatuhla? Ďakujem za Vaše rady a skúsenosti. Plačem

Pozrite si aj


reklama


reklama

sio, Ne, 06. 05. 2012 - 14:39

nič ,kivi sa jednoducho nedá dať do plnky kam treba želatínu Mlčím

A je teda nejaká možnosť ako dať do torty kiwi a šľahačku a aby to držalo?

sio, Ne, 06. 05. 2012 - 15:04

nie je,a nieže ti nestuhne ale ti to aj zhorkne

...a navyše Ti kiwi pri styku s mliečnou bielkovinou môže zhorknúť Smútok možno rastlinná šľahačka, ktorá je sama o sebe dosť tuhá po vyšľahaní

sio, Ne, 06. 05. 2012 - 15:17

to možno,ale ja by som to najprv vyskúšala

A ako potom držia a chutia tie rôzne kiwi zákusky čo som našla na nete, neviem čo urobiť, no keď sa nedá, budem musieť dať nejaké iné ovocie! Plačem

ja by som dala kiwi do jednej vrstvy (medzi dve vrtsvy korpusu) a plnku do druhej, čiže by boli oddelené ale pri krájaní by dostal každý kúsok toho aj toho... možno by to šlo... Úsmev

Palmi, Ne, 06. 05. 2012 - 15:38

Tento zákusok je veľmi dobrý, možno keby si ho vyskúšala ako tortu, len tak ku káve ... a uvidíš

Kivi rezy

Korpus: 5 vajec, 250g práškového cukru, 5 PL vody, 1 PL oleja, 200g polohrubej múky, 1 bal.prášku do pečiva.
Plnka: 330ml šľahačkovej smotany, 1 vanilkový cukor, 2 kyslé smotany 500ml), 6-7ks kiwi.
Poleva: 400ml vody, 100ml kiwi sirupu, 100g práškového cukru, 1 Zlatý klas.

Postup:
Žĺtky vymiešame s cukrom, postupne pridáme vriacu vodu a olej, potom múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech a upečieme. Na vychladnuté cesto natrieme plnku z vyšľahanej šľahačky s vanilkovým cukrom, do ktorej sme vmiešali smotanu. Koláč dáme do chladu. Keď plnka stuhne, poukladáme na ňu kolieska kiwi. Zalejeme ich krémom ktorý uvaríme z vody zmiešanej so sirupom, Zlatým klasom a cukrom. Hotový koláč necháme niekoľko hodín odležať a pokrájame na kocky.

evikum, Ne, 06. 05. 2012 - 16:29

No ja často robievam túto plnku: vyšľahám šľahačku (živočíšnu) s normálnym stužovačom (Smeta-fix), pridám kyslú smotanu a cukor a puding Creme Olé vanilkový. Je to pekne husté a ešte sa nestalo, aby mi v tom kivi zhorklo. Slnko

Jé evikum, na Olé som si ani nespomenula, takže s ním to drží pekne, nerozteká sa a nezhorkne?

Super, ďakujem moooooc! A ďakujem aj ostatným za názory a rady! Ste super! Ešteže je táto perfektná stránka! Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam

Janka22, Ne, 06. 05. 2012 - 21:55

Tiez som ti chcela Ole poradit, ja robim tvarohovovo smotanovu, tvaroh, klasicku zivocisnu shalacku a OLE, vynikajuca kombinacia. urcite aj len so smotanou by to slo alebo s tou kyslou ako tu spominaju. su to vyborne kombinacie a svieze plnky. to je ovela lepsie nez rastlinna slahacka, teda to je aspon moj nazor lebo mne rastlinna nechuti, ale 100 ludi 100 chuti

evikum,ako si pripravíš ,ole krém?? možno blba otázka, ale ja ho používam iba do traseného

evikum, Ne, 06. 05. 2012 - 17:36

Do tej šľahačkovo-smotanovej hmoty ho pomaly sypem a metličkou miešam, aby sa neurobili hrudky. Ja to vlastne používam namiesto toho želatínového stužovača, aby bol krém pevný a aby tam mohlo ísť to kivi.

Ja dávam bežne na šlahačkus kyslou smotanou kiwi a iné ovocie a nikdy mi to nezhorklo, používam síce rastlinnú šlahačku ken presto a žiadny stužovač aje to vždy mňamkové

ludani, Po, 07. 05. 2012 - 10:17

ja tiež stále robím rastlinnú šľahačku s kyslou smotanou ( bez ole, bez ztužovača a bez želatíny ) na plnku
dávam ovocie aké ma napadne, aj kiwi a ešte s tým nikdy nebol problém. Práve teraz mi volala najčerstvejšia zákazníčka, a pochvaľovala si, že hlavne tie kiwi tam boli fajn :)

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama