Kiwi a šľahačková plnka
Pozrite si aj
nič ,kivi sa jednoducho nedá dať do plnky kam treba želatínu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A je teda nejaká možnosť ako dať do torty kiwi a šľahačku a aby to držalo?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nie je,a nieže ti nestuhne ale ti to aj zhorkne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...a navyše Ti kiwi pri styku s mliečnou bielkovinou môže zhorknúť možno rastlinná šľahačka, ktorá je sama o sebe dosť tuhá po vyšľahaní
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
to možno,ale ja by som to najprv vyskúšala
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A ako potom držia a chutia tie rôzne kiwi zákusky čo som našla na nete, neviem čo urobiť, no keď sa nedá, budem musieť dať nejaké iné ovocie!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja by som dala kiwi do jednej vrstvy (medzi dve vrtsvy korpusu) a plnku do druhej, čiže by boli oddelené ale pri krájaní by dostal každý kúsok toho aj toho... možno by to šlo...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tento zákusok je veľmi dobrý, možno keby si ho vyskúšala ako tortu, len tak ku káve ... a uvidíš
Kivi rezy
Korpus: 5 vajec, 250g práškového cukru, 5 PL vody, 1 PL oleja, 200g polohrubej múky, 1 bal.prášku do pečiva.
Plnka: 330ml šľahačkovej smotany, 1 vanilkový cukor, 2 kyslé smotany 500ml), 6-7ks kiwi.
Poleva: 400ml vody, 100ml kiwi sirupu, 100g práškového cukru, 1 Zlatý klas.
Postup:
Žĺtky vymiešame s cukrom, postupne pridáme vriacu vodu a olej, potom múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech a upečieme. Na vychladnuté cesto natrieme plnku z vyšľahanej šľahačky s vanilkovým cukrom, do ktorej sme vmiešali smotanu. Koláč dáme do chladu. Keď plnka stuhne, poukladáme na ňu kolieska kiwi. Zalejeme ich krémom ktorý uvaríme z vody zmiešanej so sirupom, Zlatým klasom a cukrom. Hotový koláč necháme niekoľko hodín odležať a pokrájame na kocky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
treba vyhovoriť a zvoliť niečo inéééé
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No ja často robievam túto plnku: vyšľahám šľahačku (živočíšnu) s normálnym stužovačom (Smeta-fix), pridám kyslú smotanu a cukor a puding Creme Olé vanilkový. Je to pekne husté a ešte sa nestalo, aby mi v tom kivi zhorklo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Jé evikum, na Olé som si ani nespomenula, takže s ním to drží pekne, nerozteká sa a nezhorkne?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
presne tak, ja s tým mám len dobrú skúsenosť... tu to mám v tortičke aj odfotené, že to drží http://www.facebook.com/photo.php?fbid=240414882708162&set=a.1026170498… - neviem, či to pôjde otvoriť, ale skús
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Super, ďakujem moooooc! A ďakujem aj ostatným za názory a rady! Ste super! Ešteže je táto perfektná stránka!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tiez som ti chcela Ole poradit, ja robim tvarohovovo smotanovu, tvaroh, klasicku zivocisnu shalacku a OLE, vynikajuca kombinacia. urcite aj len so smotanou by to slo alebo s tou kyslou ako tu spominaju. su to vyborne kombinacie a svieze plnky. to je ovela lepsie nez rastlinna slahacka, teda to je aspon moj nazor lebo mne rastlinna nechuti, ale 100 ludi 100 chuti
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vďaka, možno to skúsim aj s tým tvarohom, uvidím.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
evikum,ako si pripravíš ,ole krém?? možno blba otázka, ale ja ho používam iba do traseného
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Do tej šľahačkovo-smotanovej hmoty ho pomaly sypem a metličkou miešam, aby sa neurobili hrudky. Ja to vlastne používam namiesto toho želatínového stužovača, aby bol krém pevný a aby tam mohlo ísť to kivi.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja dávam bežne na šlahačkus kyslou smotanou kiwi a iné ovocie a nikdy mi to nezhorklo, používam síce rastlinnú šlahačku ken presto a žiadny stužovač aje to vždy mňamkové
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem,vyskusam...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja tiež stále robím rastlinnú šľahačku s kyslou smotanou ( bez ole, bez ztužovača a bez želatíny ) na plnku
dávam ovocie aké ma napadne, aj kiwi a ešte s tým nikdy nebol problém. Práve teraz mi volala najčerstvejšia zákazníčka, a pochvaľovala si, že hlavne tie kiwi tam boli fajn :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte dievčaá, potrebovala by som poradiť. Kamoška chce tortu so šľahačkovou plnkou a s kiwi. Lan neviem aký stužovač do tej šľahačkovej plnky dať, keď na stužovači za studena je napísané, že nepoužívať s čerstvým kiwi a zeesan, je zložením v podstate niečo také isté, takže ten zrejme tiež nemôžem použiť. Dokonca som tu aj v niektorej diskusii našla, že zeesan a kiwi sa neznášajú. Čo teda použiť aby plnka dobre držala, nevytiekla a zatuhla? Ďakujem za Vaše rady a skúsenosti.