Kedy začať piecť suché pečivo k Vianociam?
Pozrite si aj
suche možeš aj teraz, napr. medovniky, linecke, medvedie labky, vanilkove rožky, to všetko sa môže aj mesiac dopredu.Len nezlepuj linecke džemom, až tesne pred vianocami.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem a ako ich mám uskladniť? V papierovej krabici alebo radšej v uzavretej umelohmotnej dóze.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja ukladám vianočné pečivko do plechových krabičiek
piecť už "pomaly" treba, plniť je ešte času dosť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vďaka tak sa do toho pustím
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
kedy začínate pred Vianocami piecť piškóty?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som úplný amatér,ale veľa dievčat píše,že vôbec nie sú vhodné plastové uzatvoritelné nádoby,lebo koláčiky nedýchajú,najlepšie sú kartonové krabice a prekladať to alobalom,alebo plechové krabice,myslím si že dievčatá Ti lepšie poradia,ja som toto vyčítala na tu stránke
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja každý rok začínam piect linecké koncom novembra a lepim iich
okolo 10-tého decembra a aj zdobým čok.polevou, zdobenie mi zoberie veľa času,môžeš sa na ne pozrieť v mojom albume.
Uskladnujem ich v krabiciach,ako sú aj odfotené.
Pečiem linecké,orechové,mandľové,kakaové ,kokosové.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
evelyn- tvoje zdobenie je naozaj dokonalé
sú to malé umelecké dielka
používaš aj nejakú hmotu na boky? nestvrdne to veľmi?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
valeriam dakujem ti,je to babračka /ručná práca/,minulý
rok som začala zdobiť,mliečnou potahovkou,podľa toho
aký vzor zdobým ,taký si formičkou vykrojim a prilepím na vrch lineckého ,na boky nedávam nič. Zistila som že
asi po 3 týždnoch tá potahovka tvrdne,toho roku som sa rozhodla použiť cukríkovú hmotu MMF ,nie tak dávno pracujem s potahovkou MMF ,ale zdá sa mi, že je na tento
účel trvanlivejšia.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
V tejto znova sa opakujúcej téme pred týždnom písala aj svoj názor Nikuschka a ja s nou súhlasím ,ani ja by som ešte pre svoju rodinu nepiekla ,mne stačí dva týždne pred Vianocami ,lebo nech mi nikto nepovie že vyše mesiaca nie je v tých koláčikoch cítiť rozdiel,ved Vianoce sú o tom aby to všetko vonalo a deti sa tešili na naše zákusky ,také odležané si môžu kúpiť aj v obchode po celý rok.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
anusa nechcem ta urazit ani poučiť ,napíšem len svoj názor. V roku 2002 v mesiaci júl ,sa mi ženil ml.syn ,vtedy som ich piekla okolo 2000 ks ,linecké boli hotové
mesiac pred svadbou,lepila som ich iba džemom a zdobila
čokoládou,boli chutné a pekné nikto sa nestažoval,naopak
musela som rozdávať recepty. Tak isto v roku 2006 som robila dalšiu svadbu ,reakcia taká istá ,mäkké chutné.
Nič nanich necítim,podľa mna záleží veľa od receptu
a hlavne aký tuk použiješ ja pečiem len Herou a sú mäkké
chutné a krásne a vždy po sviatkách nám zostanú linecké
a papkame ich aj v Januári a ešte vždy sú mäkké a chutné.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
čítam a ak môžem prosím poradíte mi??
ked upečiem linecké a zlepím lekvárom, ozdobím čokoládou alebo len v cukre uložím do papierovej krabice zabalené do alobalu ?
- za ako dlho mi linecké zmäkne?
- môžem tak uložiť aj vanilkové a orechové pečivo??
- a rada by som zlepila aj krémom aký krém tam môžem dať? aj pudingovo-maslový 1:1 alebo aký????
- a kedy je lepšie vyberať z rúry linecké a vianočné ked začne ružovieť ale je ešte bledé ?
Aj ked som urobila pekné tvary a zdobenie, predsa len som spravila chybu že nezmekli boli v plastových dozach bez ničoho len uzatvorené
ďakujem vopred cukráročky za odpoved je nás tu veľa čo sa snažíme len kým vychytáme všetky muchy tomu tak sa na Vás obraciame s prosbou o radu.
pekný deň
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
timea ja linecké dávam do krabice/karton z Lidla,Tesca/
pozri sa v mojom albume,dam do krabice alobal a ukladám
upečené ,bledé linecké.Krabice ukladám na seba /jednu na
druhú/,ničím ich neprikrývam.Oni skoro zmäknú .
Všetky druhy lineckého skladujem v kartone a neprikryté.
Ked chceš lepiť krémom,tak tesne pred sviatkami a skladovat na studenom mieste.Môžeš použiť aj pudingový
aj nad parou,nad parou je trvanlivejší.
Neviem aký recept máš ,že ti zostali tvrdé,ja robím podľa toho receptu a sú mäkké:
400 g hladká múka,250 g HERY, 140gpr.cukru,2 žltká,
1 ks vanilk.cukor.Timea nech sa ti darí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
evelyn
ďakujem za recept , vyskúšam, no s tými krabicami veľmi to nemám kde skladovať tak to dám do kart. krabice a zakryjem alobalom. tento rok som povedala že aj tak nebudem robiť veľa.
ešte si pozriem ten krém nad parou,
dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Prosím o radu, kedy začať piecť suché pečivo k Vianociam a aké druhy?