Kedy otvoriť salko?
Pozrite si aj
ja ho vzdy otvaram na druhy den..je lepsie ked poriadne vychladne...myslim ze by sa nic nemalo stat ale radsej by som pockala
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Len ja nemôžem čakať, musím plniť, ja trúba som sa spoľahla že zoženiem karamelové ...a teraz sa bojím že mi to vybuchne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vybuchnúť určit nevybuchne,ale bude v strede moc moc vrelé,plnka by sa Ti rozliala na polievku.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dám do misky a do vody, ochladím, bojím len výbuchu.
Už si otvárala tak "za čerstva"?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj....zasadne vzdy nechavamn salko do druheho dna v tej vode ktorej som ho varila....vtedy je najlepsie ...ale kedze ty nemas na to cas tak asi by som to riesila tou studenou vodou popripade bby som ho supla na chvilu do mrazaku, ale pozor nieze nanho zabudnes ...nech sa dari
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
do mrazáku???veď by som od strachu zdivela
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Keď sa bojíš otvoriť hneď, otvor po pol hodine, prelož do misky a ak je ešte teplé tak vychlaď v studenom kúpeli a bude ok.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Podľa mň keď to trochu vychladne, nič sa nestane. Robila som to už aj ja zo párkrát a nemela som žiadne problémy. Samozejme nie horúce !!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Takže máš vyskúšané?Môžem po pol hodine?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Kukám, že už je 45 minút asi.Tak idem na to....ak sa nevydarí, pozývam vás na rajbanie kuchyne....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak to zhrniem:
Po asi 45 minútach sa smele môže otvoriť salko ktoré bolo ponorené do studenej vody, do misky dať, do ľadničky na 5 minút.(bolo úplne studené, len v strede trošku vlažné)
Bolo tak studené, že nabudúce ho smele otvorím už za 20 minút.
Srdečná vďaka za odpovede.
Pečeniu zdar, kočky!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no super....tesim sa s tebou:)) a neboj, salko naozaj nevybuchne , ja varim pravidelne...musi byt komplet ponorene a 3 hod na miernom ohni....hehehe....inak ak sa najde dobra dusa aj ja potrebujem upratat kuchynu bo dorabam 2 tortu a je tam straaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasny vybuch:
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
juj moja, ale do radu, najprv ku nám idú
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tu bol výbuch v kuchyni "iba" z toho, že môj ex varil a ja som nakŕmila šesť detí
takže aj sem treba pomocníkov na upratovanie
a karamel salko najčastejšie v jed..te alebo bi..e, len nie všade majú
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aramana...kludne mozu k tebe...ja este stale robim:)))) neaku tu hodinku vydrzim...juuuuujujujujuj ....to by bolo radosti...aj kavu spravim:))) a dokonca aj orezky sa najdu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dobre sa vám smeje, ale mne skutočne salko v kuchyni vybuchlo. Bola to hrôza, hoci sa teraz na tom už zabávame.
Karamel sme najprv nožom zoškrabávali zo stropu, potom šmirgľovým papierom dočistili, fľaky sme natierali 2x a až potom sme celú kuchyňu malovali. Odvtedy radšej robím karamelový krém zo šľahačkovej smotany.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aj mne sa raz stalo,že som sa veľmi ponáhlala a otvárala som ho ešte trochu teplé a vystreklo mi tak na dva metre a pekne som potom hľadala s handrou, a drhla čo ešte všetko je od salka
a ..... bolo všelikde
Od vtedy otváram len studené.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
inak aj suseda malovala po výbuchu salka takže sa to občas asi stáva...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj mne uz vybuchlo.... je to sice uz davno ,ale budem si to pamätat vecnost
. Najhorsie na tom je ze sa to neda zamalovat...ta mastnota vzdy vyjde navrch. Ja som musela znovu tapetovat
Tie flaky boli dokonca az za chladnickou
...skoda ze som to nevyfotila...dnes by som sa na tom zasmiala ...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
hej, pocula som o tom ze vraj salko vybuchlo, a uprimne ti poviem nechcela by som to zazit na vlastnej kozi...asi by som plakala....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
V celom meste som nezohnala karamelové salko a tak som ho na poslednú chvíľu varila.
No a teraz problém - kedy ho môžem otvoriť?(bojím sa takých vecí ako tlakový hrniec,...,uvarená konzerva
)
Je v studenej vode ponorené, len sa ho bojím otvoriť?Môžem po pol hodine?