reklama

kde robím chybu ???? spľasnutý kokosový korpus


reklama

ahojte žienky , kdo mi poradí kde robím chybu ? už som cela zúfala ....Smútok
kedže nadovšetko milujem kokos rozhodla som sa že upečiem kokosový korpus,inak podľa receptu na tejto stránke http://tortyodmamy.sme.sk/node/174955...... Wau , keďže nie som profi cukrárka bola som milo prekvapená ked sa mi korpus na prvýkrát nadherne podaril upiecť, nielenže bol výborný ale aj krásne nadychaný, tortička sa zjedla behom hodinky.Na druhý deň som sa rozhodla opať ju upiesť , ale čo to ???? pri zamiešavaný kokosu do vyšľahaného snehu mi sneh úplne spľasol a po upečený chutil ako piliny s glejom, korpus bol úplne spľasnutý. No nevzávala som sa idem na to ešte raz znova 6 ks bielkov vyšľaham ale riadne dám si na tom záležať, postupne zašľaham 150g práškoveho cukru, na rad prichádza 200g kokosu, pomaly po častiach pridávam, jemne zamiešam,a znova pridávam a zamiešam, polka kokosu už je v snehu, konzistencia je taká aká má byť, pridám zasa kokos a šup sneh mi splasne a to mám dať ešte lyžicu poloh.múky zmiešanú s práškom do pečiva , takže nakoniec mám s toho hustú kokosovú kašu.Smútok Aj tak som sa nedala odradiť , keďže prvý krát sa mi vydaril vyskúšala som korpus s odstupom času upiecť hádam štyri krát naposledy včera no vždy z neúspechom. Nevie niekto kde robím chybu????? Nejde mi do hlavy , kedže všetko robím tak ako prvý krát len výsledok nie je ten istý. Za každú radu budem veľmi vďačná.

Pozrite si aj


reklama


reklama

stefi_k, Št, 30. 05. 2013 - 12:29

jak si tam pridávala ten kokos? šlahala si to alebo si ho zamiešavala ručne?

No neviem, nie je tam málo cukru? na 7 bielka 250g PC, čiže mi vychádza na 6 bielka 214 g PC podľa tohto receptu. Možno sa mýlim.

Kazuso, Pi, 31. 05. 2013 - 09:05

Mám kokos ktorý už musím spotrebovať, takže ak nezabudnem cez víkend vyskúšam. Snáď na to spoločnými silami prídeme. Úsmev

Sigetka, Pi, 31. 05. 2013 - 09:39

Ja som ho dávnejšie nerobila, ale vždy som si múku miešala s kokosom a tak sypala do bielok, mimochodom, moja babka ma učila, že aj tie bielka nesmú byť prešľahané.(tzv. suchý sneh) Raz som dokonca miešala aj bielko s cukrom hneď - cukor do nevyšľahaných bielok ako na penovú tortu a bolo to OK. Spľasnutý korpus sa mi našťastie nepodaril, ale bielka sú potvory, občas mávam ťažkosti s penovými tortami.

myslím že tým cukrom asi nie, a menej ho tam dávam lebo nemám rada moc presladené Úsmev ..... inak sigetka práve rozmýšľam či to fakt nie je tým suchým snehom Prekvapenie Prekvapenie ,pretože prvý krát som sa nad šľahaným tak nezamýšľala, ale tie ostatné razy áno , respektívne som si dala záležať aby bol ,,tuhý ako skala,, .....no nič cez víkend to vyskúšam a dám vedieť

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama