kde robím chybu ???? spľasnutý kokosový korpus
Pozrite si aj
jak si tam pridávala ten kokos? šlahala si to alebo si ho zamiešavala ručne?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
zamiešavala ručne jemno varechou....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No neviem, nie je tam málo cukru? na 7 bielka 250g PC, čiže mi vychádza na 6 bielka 214 g PC podľa tohto receptu. Možno sa mýlim.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mám kokos ktorý už musím spotrebovať, takže ak nezabudnem cez víkend vyskúšam. Snáď na to spoločnými silami prídeme.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
hm zaujímavé ja robím recept kde je ešte menej cukru tým to asi nebude http://www.tana-catering.blogspot.cz/2013/04/kokosove-beze-s-kavovym-kr… , mala si to dostatočne vyšlahané. hm ale asi najpravdepodobnejšie je že si to moc miešala keď dávaš kokos už to velmi nesmieš miešať, no možno poradí ešte niekdo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som ho dávnejšie nerobila, ale vždy som si múku miešala s kokosom a tak sypala do bielok, mimochodom, moja babka ma učila, že aj tie bielka nesmú byť prešľahané.(tzv. suchý sneh) Raz som dokonca miešala aj bielko s cukrom hneď - cukor do nevyšľahaných bielok ako na penovú tortu a bolo to OK. Spľasnutý korpus sa mi našťastie nepodaril, ale bielka sú potvory, občas mávam ťažkosti s penovými tortami.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
myslím že tým cukrom asi nie, a menej ho tam dávam lebo nemám rada moc presladené ..... inak sigetka práve rozmýšľam či to fakt nie je tým suchým snehom
,pretože prvý krát som sa nad šľahaným tak nezamýšľala, ale tie ostatné razy áno , respektívne som si dala záležať aby bol ,,tuhý ako skala,, .....no nič cez víkend to vyskúšam a dám vedieť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte žienky , kdo mi poradí kde robím chybu ? už som cela zúfala ....
Aj tak som sa nedala odradiť , keďže prvý krát sa mi vydaril vyskúšala som korpus s odstupom času upiecť hádam štyri krát naposledy včera no vždy z neúspechom. Nevie niekto kde robím chybu????? Nejde mi do hlavy , kedže všetko robím tak ako prvý krát len výsledok nie je ten istý. Za každú radu budem veľmi vďačná.
kedže nadovšetko milujem kokos rozhodla som sa že upečiem kokosový korpus,inak podľa receptu na tejto stránke http://tortyodmamy.sme.sk/node/174955...... Wau , keďže nie som profi cukrárka bola som milo prekvapená ked sa mi korpus na prvýkrát nadherne podaril upiecť, nielenže bol výborný ale aj krásne nadychaný, tortička sa zjedla behom hodinky.Na druhý deň som sa rozhodla opať ju upiesť , ale čo to ???? pri zamiešavaný kokosu do vyšľahaného snehu mi sneh úplne spľasol a po upečený chutil ako piliny s glejom, korpus bol úplne spľasnutý. No nevzávala som sa idem na to ešte raz znova 6 ks bielkov vyšľaham ale riadne dám si na tom záležať, postupne zašľaham 150g práškoveho cukru, na rad prichádza 200g kokosu, pomaly po častiach pridávam, jemne zamiešam,a znova pridávam a zamiešam, polka kokosu už je v snehu, konzistencia je taká aká má byť, pridám zasa kokos a šup sneh mi splasne a to mám dať ešte lyžicu poloh.múky zmiešanú s práškom do pečiva , takže nakoniec mám s toho hustú kokosovú kašu.