K2,pravý marcipán,Wite Icinig
Pozrite si aj
A ešte jedna otázočka
idú tieto hmoty pekne prifarbiť???
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojček Peťka, ja poťahujem už viac ako rok len RDI, pred tým som robila s K2 ale pri nej sa niektoré nedostatky nedajú zahladiť ako pri RDI. WI je výbiorná hmota, ja ju však aj kôli cene používam len na postavičky a kvietky lebo perfektne schne. Možno ti ešte dievčence niečo napíšu, s čím majú oni lepšie skúsenosti, ja píšem z mojej osobnej skúsenosti s čím sa mi lepšie robí, ale byť na tvojom mieste, skúsila by som si po kile kúpiť z každej hmoty a ty sa uznáš za vhodné, s čím sa ti lepšie robí a čo ti lepšie vyhovuje
K tomu farbeniu idú zafarbiť krásne na sýto ale aj na pastelové farby, pozri v mojej galérii
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem ti mimulilinka.Môžem sa spýtať čo je to RDI????problém je v tom že tu Whiite Icining predavajú len v 7 kg balení.Preto by som sa chcela poradiť so skúsenejšími.Hlavne mi ide o to zahladzovanie nedostatkov.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Regal Decor Icing Ale stale neviem,co je to K2.Tie vase skratky tu su pre mna spanielska dedina vacsinou
Tiez som rozmyslala ze si kupim tu Regal DEcor Icing tiez to MMF sa mi v pondelok nedalo vyhladit na bokoch tak som to dolu oblepila stuhou.Nastastie ja nerobim na zakazky len pre znamych a hlavne pre mladeznicke kluby a charity,no ale aj tak to nemusi vyzerat neupravene.Tak uvidime co mi z toho vznikne. Tak drzim palce
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ani ja neviem čo to to K2 znamená, tak sa to volá aj v ponuke na eshope
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Pre správnosť je to Roll decor icing a K2 je maďarská poťahová hmota, biela ktorá má mandlovú chuť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
http://tortyodmamy.sme.sk/pomoc-pre-zaciatocnika tu su vsetky skratky,super rozpisane
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mas pradu K2 a WI az taky velky cenovy rozdiel nie je ale v kvalite toje rozdiel ako medzi mercedesom a trabantom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
rdi pouzivam aj ja na potahovanie vyborne a
dobre sa natahuje kupis ho v predajni zeelandia. a w.i. v tefornaxe si objednaj a do poznamky napis kolko k.g chces. w,i. pouzivam na figurky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A co je teda lepsie na to potahovanie tort(dohladzovanie+prekrývanie nedostatkov-ked sa nahodou pokrci,alebo natrhne) K2 ci WI????Da sa to potom este dohladit nadpojenym kusom???
Ja som z BA, cize ja mam cukrarske pomocky na skok.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
U mňa rpi poťahovaní vyhráva RDI ale nadpojené kusy už nenadpojíš žiadnou hmotou tak aby ti to nebolo vidieť, jedine zamaskovať kvietkami a tak podobne. K2 by som nedoporučovala ale ako som ti písalav vyššie kúp si z každej hmoty po kile a vyskúšaj si ktorá ti bude lepšie vyhovovať a podľa toho sa rozhodneš, my ti tu môžeme napísať s čím sa nám najlepšie robí ale každej vyhovuje niečo iné
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
v blave zeelandia na zavodnej ulici č.3 a teraz je dobra cena necelych 19 eur za 6 k.g.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Už nie od zajtra nabiehajú na starú cenu cca 22€ az 6 kg
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
VPani,ja som z Bratislavy povodne ale netusim kde ta ulica je.Chystam sa k nasim v oktobri tak mi prosim ta povedz v ktorych koncinach to je.Dakujem! No a zase budem mat problem s batozinou! No prinajhorsiom si to necham poslat nizkonakladovou spolocnostou ako vzdy.Ze i to skor nenapadlo! Dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj. Ja pouzivam K2 na potahovanie a WI na modelovanie. K2 je chutovo dost vyrazna, mandlova, nie kazdemu chuti (u nas doma vsak moc chuti). Mne vyhovuje, kvoli tomu, ze v chladnicke nevlhne az tak ako napr. Pasta dama top ( to sa mi priam rozleptalo na torte). Zvyknu K2 miesat aj s touto pastou, a potom cena vychadza na kg menej. WI je vyborne na modelovanie, lebo dost rychlo schne a je pruzne, netrha sa, je skratka jednotka. Takmer vsade ju uz predavaju aj na kg. Skus napriklad tformax alebo korunaplus. RDI tu baby pisali, ze je dost makka, takze asi len na potahovanie je dobra a nie na modelovanie...no treba skusit, kazdemu vyhovuje nieco ine
nech sa dari
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Cicapetra,
no neviem neviem ani K2, ani WI nie su extra vhodne na platanie potrhaneho potahu na torte. Toto sa da dokonale len pri marcipane, ktory sa robi s cerou. Ked sa Ti to stane pri K2, alebo WI, treba zobrat kusok hmoty, hladku stierku a alkohol. No ten spoj tam bude videt. Ak sa Ti take nehody stavaju castejsie treba zmenit techniku potahovania.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mne ide hlavne o potahovanie tort, ozdoby najradsej robim z MMF.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ako ti napísala Spagi, poťahovanie sa ti musí podariť tak, aby si nemusela nič maskovať, pretože to vidno.... Takže vyvaľkať oveľa väčší kus hmoty ako je torta a radšej hrubší, aby sa ti to podarilo potiahnuť pekne v celku
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
o.k.to mi je jasné, ale ako potom poťahujete napr. štvorec tak aby ste mali rohy také pekné, bez toho aby ste to museli zahladzovať.Veď v rohoch ostáva vždy toho kopec navyše, treba to odrezať a pekne zahladiť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj štvorec, šesťhran, slzu... poťahujem v celku... skús pozrieť tu http://www.youtube.com/watch?v=lyRy2QX2wKo&feature=related
a tu http://www.youtube.com/watch?v=0bLp3B-mFus&NR=1
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Keď poťahujem štvorec, najprv zčasti zahladím všetky rohy, potom sčasti stredy stien - navlnenú hmotu treba jednou rukou popoťahovať a druhou zároveň uhládzať, nič neodkrajovať!!!, to potom vidieť... - potom znova rohy až po spodok dohladka a nakoniec zvyšné stredy stien .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja potahujem vacsinou(90 %) s MMF,ale si myslim a mam aj taku skusenost,ze najlepsie sa mi modeluje z WI.Myslim ze aj na potahovanie by bola najlepsia,ale v tom pripade by som musela ist s cenou hore a to nechcem.Radsej sa potrapim.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja potahujem s K2 a daju sa chyby pekne zahladit, ked potrebujes nieco "zaplatat" tak okraje stencis, navlhcis a spoje kosticou pekne dohladka zacistis nieje to poznat, robim s nim aj ruzicky aj postavicky
K2 je belsia ako RDI
RDI je taky viac maksi a "natahovaci", skor len na potahovanie
Mliecny rychlejsie schne a tam sa podla mna tazsie zahladzuju chyby
stvorec - najprv rohy, potom strany
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja poťahujem najnovšie s WI a som veľmi spokojná. Netrhá sa, dobre sa prenáša a krásne sa zahladí...ale K2 som ešte neskúšala, lebo v cene fakt nie je až taký rozdiel a čítala som, že WI je "pani" hmota, veľa žienok si ju pochvaľuje, tak som ju vyskúšala a nedám na ňu dopustiť... Môj názor...
Papa.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem Vám za rady
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som si kupila prvy raz RDI,a musim povedat ,ze sa s nou potahovalo fantasticky,predtym som robila zo zelatinovou hmotou,a neda sa to porovnat. Moj nazor-na potahovanie je RDI vyborna,ale torta bola na stole,bolo teplo,a asi po 8 hodinach som smejdila okolo nej,a bola cela lepkava. Tak si neviem predstavit,co by spravila v lete, napr.na svadbe,na stole celu noc. Ked som potahovala zelatinovkou,pekne zatvrdla,a vydrzala aj horucavy v poriadku,nelepila,netiekla...Tak asi kazda hmota ma svoje plusi,a minusi,tolko moj nazor.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dievcata mate tu velmi zaujimave temy co sa tyka potahovania tort ale aj rozdiel niektorych potahovacich hmot ja som zacacla pouzivat K2 na potahovanie tort a som spokojna ...co som citala o K2 je ze sa v chladnicke neorosi co by Bola pre mna katastrofa...robim torty prilezitostne...zijem v nemecku , K2 tu v nemecku nedostanem len tu WI
tu so ale este nevyskusala...pokusim sa este RDI najst na nemeckych strankach no niekedy som zufala ,K2 si objednavam cez kamaratku so slovenska zial cenovo je K2 pre mna lacna no len to postovne je pre mna trojnasobne drahe
hadam mi niekto moze poradit kde bys som si ich mohla objednavat len aby ma to postovne tolko nestalo za 5kg balicek platim 0eur
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Však ale to ťa vyjde strašne draho, to si radšej objednaj WI v Nemecku, to ťa snáď vyjde lacnejšie, s WI sa robí dobre
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
za 5kg balicek platim 30eur
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som zaciatocnik a potahujem K2,robila som aj s PDT ale som sa vratila ku K2,ja s nou nemam ziaden problem,mojmu okoliu chuti,dobre sa farbi,nerosi sa,a nepridem o ruky pri valkani,je podajna,ale ani PDT nebola zla,myslim si ,ze kazda hmota ma nieco do seba a je pouzitelna:)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zdravím šikulky a šikulovia. Viete mi prosím poradiť???
Zatiaľ som vždy poťahovala torty MMF a mliečnym marcipánom,ale ako tak pozerám na ceny K2 a White icining, až taký cenový rozdiel tam v konečnom dôsledku nie je a je to bez práce.Chcela by som sa spýtať, či mi viete poradiť, s čím sa lepšie poťahuje???Ja s MMF poťahujem nerada,lebo mi nejdú nedostatky zahladiť, v tomto radšej robím s tým mliečnym marcipánom, MMF používam, iba keď robím boky zvlášť a vrch zvlášť a stret potom dosdobím.Ako je to už so spomínaním K2 alebo White Icining, dá sa to dodatočne ešte zahladiť,alebo sa to musí podariť na prvý krát????
a čo sa týka hmotnosti...koľko zhruba miniete napr. na klasický kruh priemer 26 cm????Ďakujem za rady a info
