reklama

horky cokoladovy krem


reklama

ahojte vsetci,

chcela by som vas poprosit o radu na dobry horky cokoladovy krem, vacsinou robim falosny parizsky od Henriety no teraz mi prisla objednavka na horky coko krem co som este nerobila, nemam vela skusenosti tak radsej sa pytam vas skusenejsich:) dakujem Úsmev


reklama


reklama

Gitula, Ne, 01. 09. 2013 - 22:27

Ja som robila tak že vyšlahala som vajíčka s cukrom nad parom na hustý
krem a hned za tepla pridala som rozlámanu horku čokoladu a dobre prešlahala nám to velmi chuti Vyplazený jazyk

Ked urobis parizsku slahajdu, ale das viacej aspon 70-80% cokoladky a menej cukru, bude horkejsi, ja tak robim podla poziadaviek, detom menej cokoladovy, dospelym "silnejsi" Kvietok

Čokoládová plnka:
12,5 dkg práškový cukor
1 VC (vanilkový cukor)
3 žĺtky
5 dkg škrob ( Solamyl, Amylon....)
250 ml mlieka
300 g kvalitnej horkej čokolády (môže byť aj várová)
250 g masla
Postup:
Nad parou ušľahám mlieko, škrob, cukor, VC, žĺtky. Treba neustále šľahať (len ručne metličkou) a keď začne zmes hustnúť treba ju zložiť. Vo vodnom kúpeli za stáleho miešania vychladíme. 300 g čokolády si rozpustíme vo vodnom kúpeli al. v mikrovlnke(Necháme vychladnúť). Maslo vyšľaháme do peny a po lyžiciach do neho postupne pridávame striedavo vajíčkový krém a čokoládu(nesmie byť vrelá).
Toto množstvo stačí na naplnenie torty s priemerom 26cm. Nie je mlsného jazýčka ktorému by nechutil.

kika32, Po, 02. 09. 2013 - 15:25

Ahoj ja robim coko krem 250ml smotany na slahanie 33%nej a 330g cokolady na varenie ja dam figaro ale mozes aj kvalitnejsiu 70-80%nu rozpustit vo vodnom kupeli. Nechat aspon hodinu vychladnut a vyslahat spolu s 500g masla. Cukor podla chuti ale ak chcu horku mozno ani nebude treba Veľký úsmevVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlaheVeľký úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama