Nebuď zúfalá To sa určite vyrieši Nemôže to byť tým práškovým cukrom?Ja na piškótové korpusy používam vždy kryštálový.Mám takýto základný recept: 5 vajec(bielka na sneh),200g kr.cukru,200g polohrubej múky,5 PL horúcej vody,trošku pr.do p.,trošku soli(do snehu).Trúbu "vytrúbim" na 200°C a nechám asi 5 min.,potom znížim na 160-180°C(podľa výšky korpusu).V žiadnom prípade sa nesmie trúba otvárať aspoň 20 min.,inak môže korpus spľasnúť.Toto je jeden z tých jednoduchších receptov,ale je perfektný a variabilný-môžeš pridať kakao,orechy,atď.(len musíš ubrať to isté množstvo múky).Veľa podľa mňa robí aj tá polohrubá múka.Hladkú používam skôr na ťažké cestá.
Jéééj aká som ukecaná Snáď som ti pomohla.Nie som profík, takže ti radím len z vlastnej skúsenosti.Kočky sa určite pripoja a vyhútajú,kde je problém Nech sa darí a úsmev!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte, idem k vám po radu... snáď mi poradíte . Dlhé roky robievam korpus - 4 bielka vyšľahať do peny, do toho 250 g práškového cukru, pridať 4 žĺtka, olej s vodou 2,5 dcl, 250 g hladkej múky spolu s kypriacim práškom. Donedávna sa mi to vždy podarilo, cesto bolo perfektne nadýchané.... Ale zrazu jedného dňa sa mi prestalo dariť v tomto pečení a od istého dňa mám korpusy po rozkrojení vnútri gumové... Pritom, keď ho vyberiem z rúry, tak je úžasne vysoký, nadýchaný, ako z časopisu . No keď vychladne, splasne. Skúšala som ho po upečení nechať v pootvorenej rúre, vybrať z rúry, nechať vo forme, vybrať z formy.... Ja už fakt neviem, kde sa stala chyba, robievam vždy ten istý postup, používam vždy rovnaké suroviny. Skúšala som vymeniť múku, cukor,... všetko rovnako. Už ma ide z toho ..... Doteraz som piekla tak, že som formu prikryla alobalom, skúšala som aj bez alobalu, no výsledok vždy rovnaký. Prosím Vás, v čom môže byť chyba? Máte skúsenosť a podarilo sa Vám gumový efekt odstrániť?
Alebo poraďte mi prosím nejaký jednoduchý a osvedčený recept, ktorý sa na 100 % podarí, lebo už som zúfalá . ĎAKUJEM