reklama

Gumový korpus - rada


reklama

Ahojte, idem k vám po radu... snáď mi poradíte Úsmev . Dlhé roky robievam korpus - 4 bielka vyšľahať do peny, do toho 250 g práškového cukru, pridať 4 žĺtka, olej s vodou 2,5 dcl, 250 g hladkej múky spolu s kypriacim práškom. Donedávna sa mi to vždy podarilo, cesto bolo perfektne nadýchané.... Vyplazený jazyk Ale zrazu jedného dňa sa mi prestalo dariť v tomto pečení a od istého dňa mám korpusy po rozkrojení vnútri gumové... Plačem Pritom, keď ho vyberiem z rúry, tak je úžasne vysoký, nadýchaný, ako z časopisu Chichocem sa . No keď vychladne, splasne. Skúšala som ho po upečení nechať v pootvorenej rúre, vybrať z rúry, nechať vo forme, vybrať z formy.... Ja už fakt neviem, kde sa stala chyba, robievam vždy ten istý postup, používam vždy rovnaké suroviny. Skúšala som vymeniť múku, cukor,... všetko rovnako. Už ma ide z toho ..... Plačem Doteraz som piekla tak, že som formu prikryla alobalom, skúšala som aj bez alobalu, no výsledok vždy rovnaký. Prosím Vás, v čom môže byť chyba? Máte skúsenosť a podarilo sa Vám gumový efekt odstrániť? Úsmev
Alebo poraďte mi prosím nejaký jednoduchý a osvedčený recept, ktorý sa na 100 % podarí, lebo už som zúfalá Smútok . ĎAKUJEM


reklama


reklama

Nebuď zúfalá Plačem To sa určite vyrieši Pohoda Nemôže to byť tým práškovým cukrom?Ja na piškótové korpusy používam vždy kryštálový.Mám takýto základný recept: 5 vajec(bielka na sneh),200g kr.cukru,200g polohrubej múky,5 PL horúcej vody,trošku pr.do p.,trošku soli(do snehu).Trúbu "vytrúbim" Chichocem sa na 200°C a nechám asi 5 min.,potom znížim na 160-180°C(podľa výšky korpusu).V žiadnom prípade sa nesmie trúba otvárať aspoň 20 min.,inak môže korpus spľasnúť.Toto je jeden z tých jednoduchších receptov,ale je perfektný a variabilný-môžeš pridať kakao,orechy,atď.(len musíš ubrať to isté množstvo múky).Veľa podľa mňa robí aj tá polohrubá múka.Hladkú používam skôr na ťažké cestá.
Jéééj Prekvapenie aká som ukecaná Hambím sa Snáď som ti pomohla.Nie som profík, takže ti radím len z vlastnej skúsenosti.Kočky sa určite pripoja a vyhútajú,kde je problém MrkámPohoda Nech sa darí a úsmev!!! ÚsmevMrkámPohodaSlnko

Hambím sa mne sa tiež korpusy s hladkou múkou nepáčia, používam polohrubú, je krásny machový, keď ho trošku stlačím až tak "vŕzga". ale niekto pečie z hladkej a je spokojný. Ja som piekla raz a v strede bol taký "ucápaný" a ešte mi aj splasol Chichocem sa

Eva135, So, 24. 05. 2014 - 00:22

Dobrý večer zdenka25, chcela by som Vám napísať moju skúsenosť s gumovým korpusom. Potrebovala som upiecť tortu pre neterinu dcérku. V ten deň som upiekla asi 6 tých istých korpusov, dovtedy osvedčený recept a vżdy skončil ako tie Vaše. Merala som teplotu aj v rúre a bola rovnaká ako ukazoval termostat. Čiže všetko vyzeralo ok. Torta sa ako tak nakoniec podarila. No mne to nedalo a v pondelok som volala opravárov. A záhada bola na svete. Prestala mi piecť spodná špirála. Po zaobstaraní novej rúry môj osvedčený recept znovu funguje ako predtým. Držím palce Úsmev

Kazuso, So, 24. 05. 2014 - 08:55

Je rúra v poriadku? Ja som takéto čudá vyťahovala z rúry nejakú dobu pred tým, ako sa pokazila úplne. Keď som kúpila nový sporák zase som vedela piecť Úsmev

Tiež myslím, že to bude rúrou, skontroluj si to a daj nám vedieť, držím palce Kvietok

Dakujem vam krasne za rady Bozkávam .No dufam Veľký úsmev ,ze to nebude tou rurou,ma len 1 rok Prekvapenie .Skusim este vymenit ten praskovy cukor za krystalovy a hl.muku za polohrubu. Lebo uz mi to nejde do hlavy,uz mi aj muzik huta,cim to moze byt a stale sa vypytuje,ci to robim hlavne s laskou (brokenheart) . Váľam sa od smiechu po podlahe Dakujem,najblizsie skusam podla vasich rad a dam vediet.Pekny den prajem Mrkám
PS: Jedno pozitivum tohto nevydareneho pecenia je,ze sliepky maju hody Vyplazený jazykVeľký úsmev

skús upiecť iný korpus, napr. aj čo ti tu baby radili, ale s najväčšou pravdepodobnosťou budú tiež gumové, takže na tvojom mieste by som si ušetrila čas a rovno zavolala uja opravára Úsmev

Ahojky.moja truba rura mala 3 roky ked zahlasila ze ma dost a presne tak ako vravis.vysoke perfektne ale po vybrati splasli a stred nedopeceny a gumovy.no a manzel zistil ze do vecnych lovist odisla spodná spirala.objednali sme novu vymenil mi ju a zase pecie jedna radost

Ja na jedno vajíčko dávam 30dkg kryštálového cukru a 30 dkg polohrubej múky jedna lyžička teplej vody a troška prášku do pečiva, žltka vyšlahám z cukrom a vodou do peny pridám múku zmiešanú z kypr. práškom a nakoniec vyšlahaný sneh z bielka.....olej nedávam,teda ešte som to neskúšala.....zatiaĺ som ho maa v pohodke Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe

amka, Ut, 27. 05. 2014 - 14:22

martusska1 oprav si chybu ... na 10 vajíčok 30 dkg cukru.... alebo na 1 vajíčko 3 dkg cukru... atď
myslím tiež, že chyba je v pečení, tj. asi rúra alebo ešte možno dlhšie piecť

Zienky, upiekla som druhy plat, podla tohto receptu http://tortyodmamy.sme.sk/chocolate-fudge-cake a bol perfektny, nadychany, jedna radost Tlieskam . Tak asi si jednoducho moj oblubeny korpus povedal, ze chce oddych odo mna Váľam sa od smiechu po podlaheChichocem sa . Ale este aj tak vyskusam s tymi par zmenami, co ste mi dali a ked nie, predsa pride ujo opravar. DAKUJEM este raz ÁnoObjímam

Nezmenila si náhodou prášok do pečiva?
Ja som raz kúpila PDP v L...i zn. Castello... korpus mi zo začiatku krásne rástol a zrazu spľasol a to som ani rúru neotvorila... nechápapala som, čo sa deje... keď korpus vychladol, bol síce použiteľný, ale nebol taký nadýchaný ako zvyčajne a musela som ešte jednu dávku dorobiť, aby som mala tortu normálnej výšky... a korpus spľasol znova... rúra i všetko ostatné bolo v poriadku... pri ďalšej torte som dala iný prášok do pečiva a korpus bol zase super... takže pár kusov PDP, ktoré som od uvedenej značky doma ešte mala, poputovali do koša a od nich už PDP určite nekupujem!

Praveze nie, ziadne suroviny som nevymenila... teda skusala som potom uz aj vymenit moje "osvedcene", no nic. Torta

Ahoj, ja si myslím, že aj tak je problém v špirále. Vždy som si myslela, že keď sa mi nepodarí korpus, tak som niečo urobila zle (rôzne teploty surovín, krátko šľahaný, dlho šľahaný...). Nakoniec som zistila na nedopočených šampiňónoch, že je problém vo vrchnej špirále. Občas sa zapne, občas nie, je tam nejaký zlý kontakt. Ale držím palce, aby to bolo niečo lacnejšie :)

Ahojte zienky, takze dnes som opat skusala moj oblubeny korpus, ale s par obmenami Torta . Vymenila som praskovy cukor za krystalovy a hladku muku za polohrubu. A musim vam povedat, ze sa mi to vydarilo Áno . Moj korpus je spat Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe . Dakujem vam z celeho Zlomené srdce za rady. Ste zlate TlieskamObjímamObjímamObjímam . Snad to nezakriknem Chichocem sa . Pekny vecer

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama