reklama

grilážová plnka


reklama

Hľadám recept na grilážovú plnku. Poradíte?

Pozrite si aj


reklama


reklama

300 g kryštálového cukru nechať upáliť na karamel, do toho vmiešať 130 g masla kým sa nerozpustí a následne vmiešať 2 polievkové lyžice skutočne silnej kávy. Vmiešať celé dve vajíčka (tie sa väčšinou hneď zrazia ale rozmiešaním to bude celkom fajn). Až v tejto chvíli vypnúť sporák a primiešať 300 g pomletých orechov. Potom už len natrieť tenko medzi oplátky. Odporúčam také tenké oplátky balené v papieri a nie hrubé ktoré predávajú v hypermarketoch. Fakt odporúčam.

Grilážová plnka
Krém
300ml mlieka,1 zlatý klas,200gcukru,250g palmarin
Grilaž
300g cukru skaramelizovať a pridať 150gpomletých orechov,vyliať na plech,ktorý trochu treba potrieť mastou,povychladnutí pomlieť na mlynčeku,sitkom s večšími dierkami preosiať a pridať do hotového krému,može sa ochutiť ešte s mandlovým likérom./vačšie kúsky čo zostanú možete posypať vrch koláča

ano súhlasím,prípadne palmarín nahradiť klasickým maslom a tú grilážovú drť vmiešať už len velmi opatrne ,jemno, mám takú skúsenosť,že tento krém je výborný ale má tendenciu dlhším miešaním akoby sa "zraziť".

Zlata09, Št, 14. 04. 2011 - 13:43

Aj ja robievam takto, ale maslo vyšľahám s menším množstvom práškového cukru (asi 1 hrsť), aby krém nebol presladený. Je výborný, hlavne keď sa chute spoja.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama