Filigrány
Pozrite si aj
Rozpustenú čokolácu nanášaš zdobiacim vreckom na mastný papier a vytváraš želané tvary - alebo obťahuješ predkreslenú predlohu. Po dobrom stuhnutí môžeš filigrán odlepiť. Na niektoré tvary sa nepoužíva klasická čokoládová poleva, ale tzv. elastická (pružná) čokoláda - tá sa po zatuhnutí neláme-nie je taká krehká ale trochu "pruží".
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja si robievam z čokolády, ako písala dadika, ale ak potrebuješ zlaté, skús si hmotu na kvietky našúľať na tenučké šúľočky a na predkreslenom vzore akoby si písala polevou si to naskladaj - nie je to správny výraz, ale iný ma nenapadá. Tam, kde sa ti budú linky križovať ich potom jemne pritlač guličkovou kosticou a nechaj dobre vyschnúť. Potom omaľuješ zlatou farbou. Ja som si tak robila fialové, ale nakoniec som ich nepoužila, lebo mi trochu zmenili farbu, ale tvar pekne držal a šlo to aj pomerne rýchlo. Nebolo to zložité. Dokonca som potom skúšala aj rozriediť MMF a zohriať v mikrovlnke a také horúce som si dala do sáčku na tlačenku a "písala" na papier na pečenie, veľmi rýchlo to zatvrdlo a bolo to trochu tmavšie ako pôvodný MMF - a ostalo to lesklé, ale tiež to bolo farebné.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som robila filigrány z polevy na medovníky, zafarbi na zlato. na papier som nakreslila tvary položila na to euroobal nakreslila a po vyschnutí stiahla z papiera a priliepala na tortu tiež polevou.Malé tvary idú perfektne len také väčšie sú jemnejšie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
na jemné filigránky používam túto formu z hmoty sa to robí, už len zafarbíš. na väčšie sa používajú http://www.globalsugarart.com/product.php?id=16832&name=CelShapes%20-%2… tieto.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
http://www.globalsugarart.com/product.php?id=16834&name=CelShapes%20-%2… nevložilo mi tie menšie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievčatá ďakujem vám kráááásne všetkým za rady
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte
Mám jeden časopis a tam je ružovkastá torta a na nej zlaté filigrány a vyzerá to neskutočne krásne, preto by ma zaujímala, že či mi viete poradiť ako sa filigrány vyrábajú a či sú to ozdoby len z čokolády, alebo sa dajú vyrobiť aj z modelovacej hmoty? Ďakujem všetkým za radu 