falošný parížsky krém
Pozrite si aj
ahoj ja mám úplne jednoduchý a osvedčený receptík: 1 šľahačková smotana 33%, 20 dkg kr. cukru a 100 g čokolády na varenie... necháš to prevrieť aby sa čokoláda poriadne rozpustila, odstavíš, poriadne vychladíš, pozor treba miešať pri chladení, aby sa nespravila taká škrupinka. Vyšľaháš si maslo a postupne zašľahávaš túto čokoládovú mňamku.
Veeeeľmi často robím túto plnku, u nás chcú len maslové....je neskutočne dobrá a vhodná aj pod poťah. Na klasickú okrúhlu tortu robím z 2 šľahačiek. Plnky je veľa, tak neboj určite to nebude málo. Netreba sa báť, je výborná a pevná...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robim takyto isty, len bez cukru, mne by sa zdala plnka velmi sladka,pod plnku davam dzem a polievam rozvarom, cize aj to je sladke. Tato plnka chuti a vyborna je s bananmi
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj, ja som už viackrát robila falošný parížsky a robím tak, že den vopred si prevarím šlahačku s čokoládou (bud ladové gaštany, alebo kombinácia varová čoko a mliečna čoko). Na druhý den ked idem plniť si vymiešam maslo s trošičkou cukru (predsa len čokolády sú sladké, dávam na 1 šlahačku 1 čoko) a samostatne si vyšlahám dotuha šlahačku. Potom do toho masla pridávam šlahačku a mixujem. Musím sa ale priznať že zakaždým sa mi to seklo a neviem prečo. Tak len potom mixérom šlahám a šlahám až sa to pekne spojí ale polovica kuchyne je oprskaná od čokolády - tým že sa mi krém sekne tak je vodnatý a lieta to na všetky strany
. A inak ten krém je pekne tuhý a dobre drží. Ja ho natieram aj pod poťahovku - pridám ešte trochu omrviniek z korpusu, nanovo prešlahám a potriem celý korpus. A ešte odpoved na tvoju poslednú otázku - tým že tam pridáš maslo je práveže toho krému viacej. Do klasickej okrúhlej torty priemer 26cm ako jednu plnku robím 2 šlahačky+2 čoko ladové gaštany a 1 maslo. Prípadne ak chcem viacej krému tak 1 maslo + 1 hera a je toho až až, záleží od toho ako nahrubo natieraš plnku.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj, tak ja robím takto, podľa Henrieta24 s malými úpravami. Večer si uvarím 250ml 33%šľahačku s 240g kryštálového cukru(v pôvodnom recepte bolo 350g ale pre nás to bolo dosť sladké), vajíčka nedávam, keď to zovrie odstavím a primiešam 100g preosiateho kakaa (používam kakao prima) a potom ešte 150g cery, treba dobre premiešať nech sa tá masa spojí. Celú tu masu nechám do rána v chlade, ráno pár hodín pred plnením si tú masu vyberiem z chladu aj maslo 500g a počkám aby mali izbovú teplotu a potom maslo vyšľahám spolu s tou masou. Ešte sa mi nikdy nezrazil. Plnila som ním aj svadobné torty a v pohode vydržali.
Nech sa darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj ja robím takto, len s 350g cukru. robila som aj s čokoládou, ale ten kakaový je lepší, taký čokoládovejší. vyskúšaj a uvidíš. aj tieto sú dobré: http://www.tortyodmamy.sk/obmeny-falosneho-parizskeho-kremu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
zuzana, len nie je mi jasné - to maslo najskôr našľaháš a potom tam vmiešavaš tú čokoládovú masu???? tú čokoládovú masunevyšľahávaš zvlášť???? toto mi nie je jasné, čo ide do čoho a čo ide prvé...
lebo podľa mňa je práve tento malý krok v postupe dôvodom, prečo sa to dakomu sekne a dakomu nie...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
zeronka, ja to robievam tak, ze v hrnci (vacsom), v ktorom som varila cokoladovu masu ju aj po vychladnuti vyslaham a priamo do tejto masy pridavam maslo, ked chces, tak aj rumovu esenciu. Este sa mi ani raz nesekol a to ho robim najcastejsie zo vsetkych kremov Nech sa Ti dari
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ivana, a čokoládovú masu vyšľaháš normálne na penu na konzostenciu ako šľahačka a potom pridávaš maslo???? neprešľahá sa tá šľahačka potom????
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja tú masu šľahám rovno spolu s maslom a ešte ani raz sa mi to neseklo, ale musí ta masa a to maslo mať zhruba rovnakú teplotu. Ja si preto vždy pred plnením vyberiem na 2-3 hodinky tú masu a maslo na kuchynskú linku, aby to malo zhruba tú izbovú teplotu a potom to naraz tú masu a maslo spolu vyšľahám. Nič nešľahám zvlášť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj Zuzka aj ja robim tento recept podla Henrietky no neviem čím to je posledné dva razy keď som to šla na druhý deň šlahať s maslom citila som tam také kryštáliky v tej plnke a robim presne pod)la receptu nevieš čím to môže byť?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mne sa to ešte nestalo, ale keď preváraš tú šľahačku, tak to sem tam aj premiešaš s tým cukrom, vieš aby sa ti ten cukor aj roztopil. Inak neviem z čoho by si tam mohla mať tie kryštáliky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aj ja som posledne robila tak ako píše Zuzana124 a plnka bola super tuhá a veľmi chutná
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zeronka, ja tú šľahačku neprešľahávam, jednoducho "to" treba zapracovať do rozšľahaného masla. Keď som rozmixovala aj šľahačku a tú potom zašľahávala zasa do masla, tak mi to v torte tieklo. Myslím, že práve preto sa to ZUZU80 vždy sekne, že šľahá zvlášť aj tú šľahačku. Také sú aspom moje skúsenosti. Držím ti palce, nech sa ti vydarí!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ano. presne ako pises, aj ja mam tu istu skusenost
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
http://www.tortyodmamy.sk/content/falosny-parizsky-krem?page=1
...tu sa vsetko docitas ,ako na to, aj diskusie k teme, vela stastia
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...tento príspevok som čítala už pred tým, ako som zadala moju otázku, tam sa píše všetko okrem toho, čo sa má vyšľahať ako prvé, či sa vyšľaháva aj šľahačka a pod... lebo mne nie je jasné, keď niekto napíše - potom vyšľahám čokoládovú masu s maslom - tak nevieš, či sa má najskôr našľahať to maslo, alebo najskôr našľaháš tú čoko masu a potom pridávaš maslo... a toto je ten problém, teda aspoň podľa mňa, prečo sa vie tento krém seknúť...a keďže s ním nemám žiadne skúsenosti, chcela som vedieť presne, čo do čoho sa zašľaháva, v akej konzistnecii a podobne...ja viem, že pre niekoho, kto ten krém robil už xkrát, je to možno smiešne, ale naozaj pre mŃa informácia "maslo zašľahám s čoko šľahačkou" nie je postačujúca....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tento čoko krém je výborný a hlavne rýchly
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj ja robievam falosny parizsky ktory tu dala Sonia 76 len ja davam len 250g cukru lebo pre mna bol moc sladky a namiesto kakaa a cery tam davam 250g varovej cokolady a je naozaj vyborny a pokial sa ti pri chladeni spravi skrupinka tak s maslom to vyslahaj mixerom a bude to OK. A este v original recepte je pisane ze to vyda na jednu mensiu tortu a na vacsiu tortu robi z dvoch davok, ale zalezi aku hrubu vrstvu plnky davas lebo mne tato davka vyda na kruh s priemerom 28 na dve az tri vrstvy ale zalezi ozaj na hrubke. Tak nech sa dari a hlavne nech chuti
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj Zeronka, nie som cukrarka, peciem prilezitostne a z mojich skusenosti viem, ze v prvom rade obidve masy by mali mat priblizne rovnaku teplotu, aby sa ti to neseklo,to je najdolezitejsie.
Ja som tento recept skusala viackrat a isla som presne podla receptu, cize den dopredu som si urobila cokomasu(Slahacka sa tam neslaha, len sa da zvarit s cukrom), ktoru som na druhy den vybrala skor z chladnicky, pockala kym to ma asi tak izbovu teplotu, trosku preslahala a potom som si mimo vyslahala maslo, taktiez vybrate skor z chladnicky a potom do neho som zaslahala postupne cokomasu.
Myslim, ze som to zrozumitelne napisala, hlavne daj pozor na tie teploty a pomaly zaslahavaj.
Tolko moja skusenost.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahooj ja robim osvedceny recept a robim ho na kazdu druhu tortu je vyborny.. tak
120g tuku cera -roztopit
250ml slahacky(33%) + 250g krys cukru zamiesam a dam varit(ked sa objavia prve bublinky hned odstavim)zamiesam metlickou 100g kakaa (z Li...a) a potom tam zamiesam roztopeny tuk hotovo necham ochladit a zaslaham 2x 250g masla ...
ja si tento krem varim vecer pred plnenim torty a az rano vyslaham krem. V pohode necham stat pri izbovej teplote a rano sa krasne vyslaha :O)))je to rychle a nieje s tym vela roboty
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj, kolko ludi, tolko nazorov. ja som sa tiez z toho nevedela vymotat, ked som skusala falosny parizsky prvy krat. tu je moja skusenost:
cokoladovu slahacku som dopredu vyslahala a ked som to potom zmiesavala s maslom, seklo sa mi to.myslela som, ze ho uz viac robit nebudem,ale nejaka dobra dusa mi tu poradila, ze prave tym vyslahanim cokoladovej masy som to pokazila, takze odvtedy tu cokoladovu slahacku neslaham zvlast, ale rovno s maslom a nesekol sa.
vela stasia pri miesani
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem aj ja za názory a rady , nabudúce ak budem robiť tento krém tak vyskúšam tak že budem šlahať všetko naraz bez predchádzajúceho vyšlahania šlahačky. Mne to nikdy netieklo len ako pridám tú vyšlahanú šlahačku do masla tak sa mi to vždy sekne ale dlho predlho šlahám a vždy sa mi spojí a je riadne tuhý. Dnes som ho mala v torte, ktorú som dávala do súťaže v ružomberku a torta stála v teplej miestnosti 8 hodín a krém bol stále pekne stuhnutý.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
potrebujem poradiť ohľadom falošného parížskeho krému ... doteraz som vždy robila len ten pravý, teda len šľahačku, kakao a cukor...lenže - teraz idem robiť svadobnú obrovskú tortu, cca 18 až 20 kilovú a spodný korpus má byť parížsky, tak sa bojím, že len ten šľahačkový krém mi to neudrží, aj keby som tam dala stužovače...preto rozmýšľam na d falošným, predsa len, maslo je tuhšie...ale, neviem ako na to...prečítala som si tu milion príspevkov, ale všade sa len píše, koľko surovín a že sa má šľahačka prevariť a potom zašľahať s maslom... ja viem, že pre niektoré z vás to bude blbá otázka, ale fakt netuším, či mám najskôr vyšľahať maslo s cukrom a potom do toho všľahať tú uvarenú šľahačku, alebo vyšľahať šľahačku a vmiešavať maslo alebo do vymiešaného masla všľahať už vyšľahanú šľahačku?
bojím sa aby sa nesekol, aj keď som čítala, že sa to dá pekne opraviť nahriatím....a ešte otázka - ak tam ide nevyšľahaná šľahačky, nie je ho potom málo v porovnaní s pravým parížskym krémom?