Doboška-korpus-hladam recept
Pozrite si aj
na jeden korpus daj 3 vajcia a3 lyzice polohrubej muky a 3 lyzice cukor krystal vajcia acukor vymiesaj a potom zlahka muku teplovzdusna 180 ca 10 minut papa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
skus v receptoch ..."guľana doboška", je fajn , mne sa veľmi páči...,ten sa dá aj na okrúhlu tortu
keby si to nevedela nájsť , pošlem cez mail
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja mam vyskusany takyto recept :7 vajec,15 dkg. cukor, 8dkg solamyl, 7 dkg pohr.muka stava z 1 citrona 1/2 prasku do pec.je to na 2 korpusy.Ja si vzdy slaham dvojitu davku , cukor delim na pol praskovy- zlta, krystal-bielka, peciem na 180 cca13 min, ale kazda cukrarka si pozna svoju ruru, tak tazko doporucovat teplotu. Po upeceni a ciastocnom vychladnuti stiahnem papier a polozim naspät na korpus,ale cistou stranou a ulozim si korpusy na seba.....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja používam tento a nám veľmi chutí.
700 g hladkej múky, 3 celé vajcia, 300 g práškového cukru, 50 g masla, 1,5 balíčka prášku do pečiva, 1 dcl mlieka
Všetky suroviny zmiesime, mlieko postupne prilievame a vymiešame hladké cesto.
Rozdelíme na 6 častí
Rozvalkáme na silikónovú podložku alebo papier na pečenie a upečieme
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vsetkym velmi pekne dakujem za rady, vazim si toho, ze sa tu delite so svojimi skusenostami s tymi, ktorí to potrebujemeDAKUJEM
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte. ja robim dobošové koláče aj torty iba z hnieteného cesta, všetký piškoty na dobošku čo som skúšala sa mi nepáčili a s týmto hnieteným som veľmi spokojná. Ak budete chcieť napíšem recept
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
"dobošové koláče" ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
to čo je za terminológiu?
"aj torty iba z hneteného cesta" ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
To z DOBOŠOVOU TORTOU či DOBOŠOVÝMI REZMI nemá nič spoločné.
To čo ty pečieš má úplne iný názov....................................................
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Prosim, poslite, dakujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aký to ma mať
názov?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
napíšte mi Váš mail
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Poslala som
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte, dnes som vyskusala stvrty recept, co som tu nasla a stale neviem trafit ten spravny - hladam recept na dobosku, nejedna sa mi tak o krem ako o korpus - hladam taky biely, lahky, no pritom aj "pevny" korpus - neviem vam to inak popisat, no uz mi je do zufania, ze stale sa mi nedari upiect ten "spravny".Dakujem za kazdu radu.