reklama

váha torty


reklama

ako si vypocitate siroviny na napriklad 2 kilovu tortu?? ja viem, ze priblizne podla surovin v surovom stave ale naprikla robila som tortu dobosovu minule a bola dost velka a dnes som robila orechovu vo forme okruhlej 26cm priemer a bola aj vysoka aj velka ale bola len jedna davka plnky co bolo dost malo na to mnozstvo korpusu a cele to malo tak 1,4 kg bez marcipanu..... a je to take cudne, ze niektora 3 kilova je taka velka alebo mensia ako ina 2 kilova....asi to bude v plnke ze

Pozrite si aj


reklama


reklama

Alenik, So, 12. 06. 2010 - 19:57

No ja neviem ako to je..ja to mam tak nejak v oku...skoro vzdy sa trafim..a niekedy o pol kila viac..najviac som raz presvila..o tri a zo 6 kilovej bola hned 9 ,ale olka sa este aj potesila,lebo sa jej torta strasne pacila a vsetkym chutila...tak bola nakoniec rada,ze bola vacsia!Veľký úsmev Veľký úsmev neboj,casom to budes mat aj ty v oku...niekedy sa to neda presne odhadnut..niekde ide aj ovocie,alebo rum ,alebo viac lekvaru..alebo je potah hrubsi...a taaaak....Hambím sa

henikav, So, 12. 06. 2010 - 20:30

adka, mne ten nadstavovany piskot od Bohusa z 10 vajec vychadza asi na 3.5 -4 kila, uz aj s ozdobami takze by som robila asi z polovicnej davky

Presne tak ako píšu dievčence tiež som zo začiatku mala problém odhadnúť váhu ale teraz to mám už v oku a napríklad na priemer 20 cm, robievam ho cca z 5-6 vajec a už ozdobená má cca 1,5 kg, samozrejme pár kvietkov ak sú postavičky tak cca 2 kg, a naprílad rozmery 25x25 cm alebo 30x20 cm vychádza okolo 3-3,5 kg, taktiež s ozdobami a robím ich s 10-tich vajec. Na začiatku som si vždy písala do zošita napríklad forma srdce 20x20 cm, 4 vajíčká a váha cca 1,2-1,5 kg, zas záleží od výzdoby. Dúfam že som ti trošku pomohla a určite to dostaneš do oka veľa zdaru pri pečení Mrkám Slnko Torta

matylda, Ne, 13. 06. 2010 - 12:35

ako píšeš, záleží aj od plnky. Ak pridávaš aj ovocie, musíš rátať o čosi viac

Adka_lc, Po, 14. 06. 2010 - 07:22

dakujem pekne za rady...... a z kolkych vajicok by som mala upiect orechovu tortu aby mala 2 kg??????,

Ja robievam cca priemer 20 cm z 5-6 vajíčok a máva potiahnutá tak 1,5 kg, záleží od toho ale aj aký máš recept na korpus a akú výzdobu, ale dala by som tak 6-7 vajíčok a tu máš aj môj recept na korpus- na jedno vajíčko dáš 1PL vlažnej vody, 30dkg PH múky, 30 dkg kryštálového cukru a na 5 vajíčok pol prášku do pečiva, ta tých 6-7 ti bude stačiť tiež polka. No a keď budeš robiť zo šiestich vajíčok, tak si vyšlaháš bielka zvlášť, pridáš 180g kryštálového cukru, poriadne do tuha vyšlaháš, potom žltka, a vodu. Navážiš si múku s orechami a kakaom tak aby bola celková váha tiež 180 g a už len ručne metličkou alebo vareškou poridne vmiešaš do vyšlahaných vajíčok s cukrom a vodou a dáš piecť na 150-170 stupňov. Ja tenot korpus prekrajujem na tri alebo 4 pláty záleží ako sa ti bude zdať vysoký korpus. A ešte jedna vec ak by si dávala ovocnú pl nku, tak sprav len z 5 vajec do tejto formy, lebo ovocie ti viac zaváži ako napríklad parížsky alebo iný krém. Tak veľa zdaru prajem a napíš ako to dopadlo Mrkám

Adka_lc, Po, 14. 06. 2010 - 09:55

dakujem pekne..... no ja mam pozicanu formu taku malu tiez moze mat tak 20cm priemer ale minule som robila v 26cm zo 7 vajicko a skoro mi to vyslo von tak neviem potom asi na dva krat by som to musela fat úpiect neviem ..... ale pochybujem ,.ze sa mi to t am sprace

Záleží od toho aká je forma vysoká ja čo mám s priemerom 20 cm tak dávam normálne 6 vajíčok a je to akurát, nič nevylieza Chichocem sa

Adka_lc, Ut, 15. 06. 2010 - 14:44

prave som to pozrela a 26cm je 6,5cm vysoka a 20 cm je 7 cm vysoka tak neviem s kolkych vajicok aby bola 2kg

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama