reklama

torty a marcipán


reklama

Ahojte, ja sa chcem popýtať žienok, ktoré pečú nádherné tortičky, že ako na to. Tak po prvé: keď už mám nejaký recept, ako docielim, že tá torta má taký tvar ako chcem (napr auto...) To mám upiecť veľký kváder a vytesať do neho auto?(nesmejte sa, som tortový analfabet Veľký úsmev ) Po 2. Mám kus marcipánu originál z Tesca (už trochu stvrdnutý na povrchu). Čo s ním? Skúšala som z neho urobiť ružičku, ale strašne sa mi lepil na všetko vrátane prstov a tak z toho vyšiel len nejaký zhrubnutý kaktus. Ako docieliť aby sa nelepil a bol tenký? Ďakujem už vopred za cenné rady. Keď mi ešte napadne nejaká otázka, napíšem.Úsmev

Pozrite si aj


reklama


reklama

Ahoj, ja sa tiež chystám piecť tortičku môjmu synovi . Našla som jednu stránku kde je presný postup http://www.privat.katherine.sk/images/stories/krok/autopos.jpg. A k tomu marcipánu: treba ho trochu zohriať v mikrovlnke a dobre premiesiť rukami. Aby bol tenký treba dosku posypať práškovým cukrom a normálne ho valčekom vyvaľkať. Tak sa dá aj poťahovať torta alebo robiť rôzne ozdoby na torty a zákusky.

Iveta, St, 08. 08. 2007 - 21:20

Ahoj,ja si napečiem pláty-ako na roládu,potom ich naplním a vyrezávam tvar,alebo vrstvím na seba.....Marcipán z Tesca nepoužívam,ale skús ho dať do mikrovlnky na chvíľku-tam to robím s mojím,ked mi stvrdne.Marcipán si vyvaľkaj medzi foliou,alebo celofánom,mikrot.sáčkom a prenes na tortu.Myslím,že som raz mala z Tesca marcipán-taký šúlok v červenej krabičke s priesvitným oknom,mala som zeleno-žltý a biely-či ako to opísať,ale na torte sa mi začal topiť a ozboby mi nestvrdli.Tak odvtedy ho nepoužívam,ale chuťovo bol fajný taký mandľový.

Ahojte, ja by som sa chcela spýtať ako sa používajú tie gelové potravinárske farby? Ešte som ich síce nezohnala, ale vidím, že vy ich používate. Aké množstvo krému sa dá zafarbiť tým jedným balením? Ďakujem

Iveta, Pi, 17. 08. 2007 - 18:32

Tak to netuším,ja ich používam na marcipán a stačí na špičku noža pre farbenie jednej dávky.Zatiaľ som len čiernu dokupovala.

Ďakujem, tak ja si ich zoženiem a skúsim s nimi zafarbiť aj krém, ale díky za info, že sa dá s nimi farbiť aj marcipán.

Iveta, So, 18. 08. 2007 - 15:47

Renka-na www.katherine.sk dostaneš kúpiť tieto gélové farby,Katka je zlaté žiena a zoženie čokoľvek-ja si od nej objednávam gélové farby aj postupy a recepty tam má perfektné a Floral na zdobenie na ten si brúsim zuby,ked našetrým.Mrkni tam.A potom si klikni aj na sladké umenie...je to na uvodnej stránke hore v ľavo-tam je aj fotogaléria tortičiek,postupy na torty-aj môj na vláčik Thomas a iné zaujímavé veci.Veľký úsmev Mrkám

Ďakujem Ivetka. Ja na tie stránky chodím a ľudovo povedané , pasiem si tam oči. Díky za info

mimara, Št, 23. 08. 2007 - 16:54

Ahojte..ja si robim doma marcipan..ak niekto chce, dam recept...velmi lahky..aj ja naberam inspiraciu..na vsetkych moznych strankach...momentalne zijem v UK..a tu nevedia o dobrej torte nic..
Chcem sa Vas len opytat,ci neviete kde sa daju objednat eroticke postavicky na torty...PS:Manzel bude mat 30 rokov, a cim prekvapite muza,ak nie nejakou takou figurkou...dakujem za odpoved a tipy...

Adriana, Pi, 24. 08. 2007 - 00:20

Ahoj mimara. A čo keby si mu namiesto tých postavičiek spravila tortu v tvare ženy??? Nepotešil by sa??? xixi

Adriana, Pi, 24. 08. 2007 - 17:41

Ahoj mimara. Myslíš tej torty??? Samozrejme, pozri si torty pod mojim menom a tam jednu takú nájdeš!! Možno by sa páčila aj tomu tvojmu!!Veľký úsmev Veľký úsmev

mimara, So, 25. 08. 2007 - 11:39

Nasla som tortu tej zeny...je to pekne..a fakt zaujimave....rozhodnem sa,velmi sa mi zapacila aj ta 40 tka....skoda,ze niesom na Slovensku...pridala by som aj ja par fotiek....naposledy som piekla Becherovku flasu...a pribalila som k torte aj becherovku...Vyzeralo to dobre.spodok bola dobosova...a na nej bola vykrojena ta flasa...a plnena bola puncovou zmesou...bola fajna...a muzika potesila...aj ked je pivkar...ahoj zatial...

Adriana, So, 25. 08. 2007 - 12:03

Ahoj mimara. A to je problém pridať fotky, ked si neni na Slovensku??? Však to by malo ísť hádam aj zo zahraničia?? Alebo nie?? Som rada, že sa ti tortičky páčili, však ked urobíš, tak to sem skús dať. Popozeráme. ahoj zatiaľ...Veľký úsmev

Anonymný (bez overenia), Št, 22. 11. 2007 - 08:21

Čauko! Ak máš dobrý recept na marcipán, na poťahovanie tort, prosím napíš. Mám recept, ale moc sa mi nepozdáva. Páčia sa mi také torty, kde je marcipán hladký a nevidno spoje. Budem Ti veľmi vďačná. StanislavaÚsmev

Iveta, Št, 23. 08. 2007 - 20:52

Mimara-tak kde sa daju kupiť také postavičky netuší,ale tam v Uk určite niečo zoženieš,ved tam su také perfektné pomôcky na pečenie,že ked pozeram tie ich stránky a postupy až je mi doplaču čo všetko sa tam dá kúpiť,ale niečo sa dá zohnať už aj tu.A ten receptík môžeš hodiť.Veľký úsmev

mimara, Pi, 24. 08. 2007 - 13:53

Ahoj Iva....cez vykend pobeham po obchodoch....kamoska mi dala typ...na jeden sexshop...ale zatial ma tam nelaka...tu v UK maju na nas slovakov...taky cudny nazor..hahaaha..ale mozno tam skocim..pozriem na dverach int.stranku a objednam cez net...a co sa tyka tych pomocok.....fakt si tu vies oci popast...a su dost lacne...akurat som vecer objednala sadu spricni...a neviem sa ich uz dockat....ten recept..je jednoduchy...100g praskovy cukor...a 100 g susene mlieko...ja som na Slovensku kupovala Lakino modre...je lepsie ako zelene....dva krat presitkuj....spolu...do stredu si sprav jamku a pomaly prilievaj po kvapkach vodu...vodu uz mozes aj prifarbit potrav.farbou aku potrebujes.
.uvidis, bude sa ti darit....
PS:som mlada..ale vyucena cukrarka...skola ma naucila vela...hlavne setrit..kedze sme mali prax v cukrarnach...a do kupenskych zakuskov...islo menej ako do domacich..ak potrebujes nejaky recept..napis...poslem ti normu...ahoj

mimara, Pi, 24. 08. 2007 - 13:55

iva...este som zabudla....vzdy valkaj cesto oleji..len trochu..aby sa ti nelepilo....je to lepsie ako cez sacok....papapa a pekny den

Iveta, Pi, 24. 08. 2007 - 20:21

Dakujem za typ,ja síce nie som vyučená cukrárka,ale snažím sa.Ja mám iný receptík na marcipán.S týmto tvojím 1:1 sa mi horšie poťahuju torty,ale na ozdoby je fajn.Ten s medom sem tam trošku púšťa šťavu a tak som sa najnovšie vrátila k osvedčenému receptíku na marcipán 6Pl suš mlieka,6Pl pr.cukru,1Pl maizeny,1Pl bielka,kúsok cery,mandľ.aroma.Naposledy som ním obťahovala Chalupu,no na ten s medom nemá-chuťovo.Mrkám Možno by tvojho drahého potešili cici,alebo celá žena ,ako napísala Adrianka.Na nete máš veľa inšpirácie a nemusíš ani kupovať postavičky xixi v sexšope.ja som robila takéto ak pomôžu

Ivetka, chcela by som ťa poprosiť či by si mi nenapísala z čoho si robila tú nádhernú bielu mašľu na tej modrej torte. Veľmi sa mi páči. Akú hmotu si použila? Rada by som to vyskúšala. postup viem, ale neviem či to môžem robiť z hmoty ktorá sa používa na tvarovanie kvetov. 1 diel práškového cukru, 1 diel sušeného mlieka, voda, olej. Myslíš, že sa mi to podarí? Ďakujem za odpoveď.

Iveta, Ne, 26. 08. 2007 - 23:55

Ano kľudne aj s tej hmoty,ja som použila receptík na medový marcipán na modrej torte a na ružovej je mašľa tiež z 1:1 hmoty.Mrkám

mne sa dobre obtahuju torty tymto:
250 g Cery, 160 g suš. mlieka (zelené), 250 g práš. cukru
Ceru nechať zmäknúť cez noc, zmiesiť všetko. vytvoriť valček, zabaliť do mikroténového sáčku, držať v komore. Najlepšie urobiť to deň vopred.
Vaľkať PO KúSKOCH na doske posypanej pr. cukrom, možno sa bude lepiť na drevenú dosku, tak skúsiť na linke. Tortu natrieť lekvárom alebo plnkou, na to túto zmes. NIE rovno na cesto.

anezalb, Ne, 23. 09. 2007 - 10:32

Ahojte dievčatá,vidím,že ste tu samé šikovné,tak Vás prosím o radu.V decembri mám piecť na stužkovú a dievčatá majú podmienku,aby nemuseli nič krájať,skraátka aby si mohla každá vziať hotový kúso so svijim menom.Niečo som na nete našla,ale nič ma nenadchlo.Vopred ďakujem.

Anonymný (bez overenia), St, 26. 09. 2007 - 08:34

http://www.jakubec.sk/ skus tuto stranku akurat vcera som tam nasla inspiraciu na stuzkovu su to male obdlzniky s fotkami zaujmave....neporadis mi recept na krem na zdobenie?

anezalb, Pi, 28. 09. 2007 - 20:36

ďakujem za radu,pozrela som si to , musím sa spýtat dievčat či by to tak chceli.
pokiaľ chceš krém len na vrch torty tak ti stačí zmiešať maslo alebo palmarín s dostatočným množstvom ml.cukru a môžeš pridať kvapku rumu

faba, Št, 27. 09. 2007 - 09:03

Ahoj dievčatá mohla by mi niektorá z vás prosím poslať jednoduchý recept na fondánovú polevu?ĎakujemÚsmev

Anonymný (bez overenia), Pi, 16. 11. 2007 - 12:58

ahojte moze mi niekto poradit _ moj syn ma 7 rokou a chcem mu spravit tortu v tvare auta. neviem si stym rady.nevie niekto nejaku stranku kde je cely postup_ dakujem

Pozri si príspevok zo 7.augusta vyššieÁno od renkyrenky a tam je link na postup na také autoMrkám

Luda, Ne, 09. 12. 2007 - 21:42

ahojte potrebujem radu,kúpila som si gumpastu bolo to dost drahé ale žial nedarí sa mi . ani podla originál preloženého prekladu.robili ste už niekto s touto hmotou a na čom ?na oleji alebo pr.cukre?

Iveta, So, 29. 12. 2007 - 23:11

Ahoj ja ju mám ešte som s nou nerobila,mám ju hotovú a za 3 týždne budem robiť kvietky potom ti napíšem.Mrkám

Agatha, Pi, 14. 12. 2007 - 20:51

ahojte. Chcem Vás poprosiť o radu. Skušala som spraviť ten marcipán (cukor,mlieko,cera), ale nejako sa mi to láme. Tažko sa z toho robia kvetinky a neviem ako s tym obtiahnem tortu. Čo s tým,aby sa to nelámalo?

Dáša, Pi, 14. 12. 2007 - 21:06

Agatha, skús spraviť tento marcipán: 16Pl sušeného mlieka, 8Pl práškového cukru, voda podla potreby asi tak 2-3Pl ,ja som dala aj aromu a trochu cery, to je aj na ružičky aj na poťahovanie, dnes som ju skúšala.

Agatha, Pi, 14. 12. 2007 - 21:11

Ďakujem za radu,akosi mi to s tým marcipánom neide,skusim tvoju radu

Luda, Ut, 05. 02. 2008 - 20:51

Ahoj Ivetka robila si už s tou gumpastou ako sa ti darilo?

Edka, Št, 07. 02. 2008 - 09:45

Kvietok Kvietok Ahoj dievčatá! Ja som podstate nová na tej srtánke , a ako čítam vaše príspevky, všetky ste veľmi šikovné. Aj ja rada pečiem a hlavne zdobím ale mám problém zohnať k tomu veci. Teraz by som potrebovala čiernu farbu a neviem ju zohnať. Katarínka momentálne gélove farby nemá . Pomôžete ? Ďakujem Vám .

henka, St, 27. 02. 2008 - 08:28

dievčatá, ja som neni cukrárka, pečiem len mojim de´tom , tak nepomíňam všetky ozdobky čo urobím z marcipánu (teda sa len chystám urobiť po prvý raz) ako si ich môžem odložiť? do chladničky? ja pečiem tortu tak raz za štvrť rok na meniny a narodky, keďže mám deti 3 tak mi to tak vychádza...nepokazia sa mi tie ozdobky za 3 mesiace? či lepšie urobiť vždy nanovo? vďaka Kvietok

JajaS, St, 27. 02. 2008 - 20:18

Henka ozdoby ti vydržia dlho můzeš ich odložit nech sú v suchom prostredí v obyčajnej krabičke od bonbonieri

Potrebovala by som radu na spracovanie marcipánového cesta.Dá sa použiť miesto sušeného mlieka sójové sušené mlieko?

Ahojte!Ešte mám jednu otázku na marcipánové cesto.Môže sa použiť aj protihrudkový práškový cukor?

Danielka, na cukre nezaleží ale isto si daj tu prácu a preosej ho cez sitko,marcipán je potom lepší, niesu tam biele hrudky.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama