šľahanie nad parou
Pozrite si aj
šľahanie nad parou je tak,že sa dá do hrnca voda a na tú sa dá druhá nádoba.Ja to robím tak že si vyšľahám bielky na sneh pridám kryšt.cukor,dám nad paru a šľahám dovtedy kým sa mi cukor nerozpustí,nikdy som nešľahala 50 minút a šľahám mixérom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem Szilvia
Už to teda viem. A Nie som až taká blbá, veď aspoň jeden z mojich tipov bol správny
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ivka,to sa nemusi slahat 50 minut,ja slaham napr.robila som tu penovu tortu,mam ju aj tu na svojej stranke,z 15 alebo 20 bielkov teraz neviem presne, vyslahala som to za 25 minut,musel byt horuci ten sneh a roztopeny cukor,naraz som to piekla mam teplovzdysnu ruru,susila som to,na 50 stupnoch skoro tri hodiny,ale kocky tu pisu ze oni to tak dlho nesusia,skusila som este raz s teplejsim stupnom a sa mi nepodarila,..
zenicky ti poradia..nech sa ti dari,mne velmi chuti tato torta..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Presne tak ako píše Szilvia ani ja nikdy nešľahám 50 minút. Doplním len tpľko, že pena je dobre vyšľahaná vtedy keď strčíš do nej prst a ostane Ti špička z peny.Vody si musíš dať dosť aby Ti nevyvrela.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja si myslím že možeš aj v mliečaku ja v nom roztápam čokoládu,lebo tá má byt tiež nad parou
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja si tiez vyslaham sneh a potom dam na hrniec z vodou ale pod sneh musi byt studena voda a postupne sa zohrievat.Viac krat sa mi stalo,ze ked som dala sneh nad vriacu vodu tak sa mi zrazil.No pri zltkach to plati opacne .Treba dat nad horucu vodu ,lebo cukor sa zacne hned topit.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem vám všetkým dievčatá, za rady aj odkazy. Moc mi to pomohlo.
Nech žijú cukrárky.
A vy!!!
A táto stránka!!!
Cez víkend ju upečiem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
potom napíš ako sa vydarila,držím Ti palce
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Szilvia, ani nemôžem spávať, stále rozmýšľam ako bude tá torta vyzerať. Bude to moja prvá a bude pre babičku k 88 narodkám. Nie som cukrárka a preto som nadšená z každého riadku, ktorý som si tu prečítala. Zdá sa mi úžasné, že sa viete podeliť o všetky info a že si tu všetci vzájomne pomáhajú. Cítim takú spolupatričnosť a nadšenie vytvoriť niečo krásne. Nech už to dopadne akokoľvek, zverejním to
, aspoň NECH JE SRANDA
.
Ešte raz všetkým ďakujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
podeliť sa to je najmenej,výsledok aj tak závysí od autora.Aj mne veľa dobrých žienok pomohl ak som potreboval a preto som závyslá od tejto stránky.Prajem Ti veľa zdaru pri tvorení.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Prosím o radu, čo je to "šľahanie nad parou"? Páčia sa mi tie snehové (penové)torty
. Prvý aj posledný raz som ju jedla pred 18 rokmi na mojej svadbe, ale aj dnes by som vedela povedať, ako neskutočne dobre chutila.
Rada by som ju urobila a aj recepty sú tu skvelé, ale nikto nevysvetlil šľahanie "nad parou".


Dá sa to do mliečáku s dvojitým dnom?
Alebo sa dá do väčšieho hrnca s vodou menší?
Alebo je na to nejaká špeciálna nádoba?
A nevyparí sa tá voda za tých 50 min. šľahania?
A začína sa šľahať už za studena?
Poradíte mi prosííím?