rovna zelatina
Pozrite si aj
neviem ako to robia ostatné dievčatá ,ale ja želatinu nalievam po častiach/vrstvach/ nedavam to naraz lebo to nedži a želatinu použivam všeliaku ,najčastejšie extra silnu červenu alebo žltu z kauflandu alebo jednoty takže jedna vrstva a nechať zatuhnuť ,potom dalšia a nechať zatuhnuť.... neviem či som pomohla a či to tak funguje aj u ostatnych
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
I think this board is the proper place to ask you about the activation proccess. My link is not working properly, do you know why it is happening? http://www.tortyodmamy.sk/?30d427f6e9062921bcbbdfe71ab,
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja vylejem naraz, nikdy sa mi nerozpadla, ale ako píše adeluska, ani ja nemám rovný povrch. Tak to asi treba liať viackrát, aby bola rovná
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ked som upiekla piskotu tak som ju nevykrojila z ramiku piskotu som natrela dzemom poukladala nato zamrazene ovocie a zaliala horucou zelatinou nechala zatuhnut.Ak sa dava pod ovocie krem tak sa zelatina necha trosku vychladnut ale nie velmi.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a mala si ju aspon 1 den v ladnicke? takto dobre stuhne a nebudes mat problem,co sa tyka ze mas krivy povrch,tak si zarob zelatiny raz tolko a uvidis vysledok
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No jasne zelatiny musi byt tolko,ze pokryje ovocie.No ked je tuhsia zelatina musi sa zaliat naraz pretoze inak sa robia vrstvy a tie sa klzu ked sa zakusok pokraja.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Podľa mojej skúsenosti to závisí aj od želatiny,lebo je viac druhov, jedna sa musí variť asi 1 min., druhá nesmie ani zovrieť.Ja na ovocné koláče tiež používam len extra silnú od Oetkera červenú alebo žltú, ona má už takú želatinovú konzistenciu aj keď je horúca,ale horúcu nemôžeš dať na krém. Preto keď robím na ovocie a priamo na cesto potreté džemom, nalievam horúcu a môžeš ju vyliať aj naraz, ale keď dávaš na krém, musíš dať najprv jednu vrstvu asi 2mm, aj keď bude trochu hrudkovitá, tá ti na kréme veľmi rýchlo stuhne a potom ostatnú želatinu prihrej, kým nebude hladká a vylej na povrch, opatrne, aby sa ti spodná nerozpustila a keď to máš hotové, ešte mierne zatras celým plechom alebo formou a ona sa urovná. Stuhne aj bez chladničky.Ak robíš vo forme, treba najprv nožom obrezať okolo formy. A vraj je dobrá aj tá želatina, čo je v balení 6 plátkov, ale tú som ešte neskúšala.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dievcata neviete mi poradit ako urobit hladku zelatinu na povrchu kolaca, torty? robila som ju vcera na vrchu som mala mrazene ovocie pod tym tvaroh so slahackou zmixovany a na spodku tenku piskotu a nebolo to pekne rovne a ked som to vybrala z tortovej formy boky mi opadali ako roztopeny sneh a pritom som sla podla navodu 250 ml vody na jeden sacok zelatiny dr. oetkera...neviete kde sa mohla stat hyba? ako nanasat zelatinu na ovocie? vdaka...