Prosim POMOC - varena slahacka
Pozrite si aj
netráp sa s varenou a kúp rastlinnú , je krásne biela a držíííí ,ja som s ňou ozdobila to svadobné lietadlo ,prevážali ho 80km za hrozného hicu a prežilo bez ujmy
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A akej znacky slahacku si kupila? Uz nechcem nechat nic na nahodu. Predstavovala som si,ze ta varena bude taka hutnejsia ako klasicka slahacka. Pretoze nou chcem nahladko potriet celu tortu a potom trochu dozdobit. Teraz som si spravila praskovu slahacku a to je rieeeedkeeeee.. no ako slahacka. Neviem ci sa mam smiat alebo plakat.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
používam značku HULALA je jak betón
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jaaaaaj tak teraz som sa zasmialaaaaaaaaaaaa ze Hulala.
Dakujem. Este prezrad, v ktorom obchode ju dostat. Ci to nei je speci Lidl a podobne.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Počúvaj smejo ,práve som vložila fialové srdiečko ozdobené rastlinnou šľahačkou ,tak sa mrkni jak to drží a to aj na boku . "Srdiečko 44"
napíš aspoň zhruba odkiaľ si , ja som od Komárna
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Srdiecko je prekrasne Ja som celkom presne z BA.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak v Blave nemáš problém kúpiť rastlinnú šlahačku ,stačí sa popýtať v obchodoch,ja som myslela, že si niekde zo zašitého kúta Slovenska a bola by som ti poslala .Nie vždy dostať to čo potrebujeme, tam kde bývame, ja tiež chodím na nákup do Blavy
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jasne, len som chcela vyskusat uz nieco overene.. Skusim dnes kupit tu ramu....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som to mixovala a mala som ju krasne bielu. Myslim si, ze to je tYm mixovanim je mi luto
,ze sa ti to nevydarilo. Sestra tam dala miesto cery maslo a povedala, ze bola este krajsia ako s cerou.Mne sa zda ,ze je trvacnejsia aj sa mi snou dobre pracovalo aj ked som sa potrapila.Dufam ,ze ti niekto poradi lepsie drzim palce.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Katka, mne sa to nedalo ani vyslahat. Dala som klasicke kravske maslo a ceru. Kludne dam len ciste maslo, v tom nie je problem. A ake mlieko si pouzila? Ked som to rano vybrala z chladnicky mala som navrchu vrstvu tuku a pod nou bola tekutina. Mala si to tak aj Ty? A prosim Ta aka bola husta ked si ju uslahala? Musela si ju na tortu davat v hrubsej vrstve?
Katka, Ty tu slahacku normalne nalejes do mixera, zapnes a mixujes. Akoze "brutal".
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
http://www.tortyodmamy.sk/?q=content/varena-slahacka#comments,tato slahacka je 100%
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ved to je ta, ktoru som robila aj ja. Nevies mi poradit co som spravila zle. Ako je to s tym mixovanim? Das do mixera a mixujes na vysokych otackach, alebo to robis rucne... A ake mlieko si pouzila..... ?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ved mne si stymto receptom velmi pomohla Daaakuujééééém
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ano klasicke kravske maslo. Mlieko plnotucne. Nie ja som to mala vsetko spolu a tekute. Slahala som to potom klasicky ako slahacku bola husta.Vrstvu som tak davala aby som to mala pekne zakryte.Ked som to zdobila a ked sa mi slahacka zdala redsia tak som ju znova slahala a pekne zhustla a nic sa mi nestalo.normalne brutal zapnem a mixujem. Spagi napadlo ma ci si si to dala do chladnicky vychladene? Ak sa rozhodnes dat len maslo tak 250g a ceru tam uz potom nedavaj ani tych 10dkg masla co pise vrecepte.Ja na tu svadobnu by som dala s cerou nie to same maslo mne sa zda ,ze ta cera pevnejsie drzi.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem Katka. Dnesnu tortu nejako dopatlem a v tyzdni skusim este raz tu varenu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
neni to iste,ja davam menej masla,skus moj recept.Nechaj to zovriet riadne,aby sa to trikrat zdvihlo v hrnci a potom vriace mixuj 3 min. pri najvyssich otackach.nechaj vychladnut a potom na 24 hod do chladnicky.ja davam mlieko polotucne.
4 dl mlieka
9 dkg cukru
1 vanil.cukor
20 dkg cera
10 dkg masla
1 žľtok
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ved ja som robila tento tvoj recept moc mi pomohol. mne len sestra povedala, ze to skusala so samym maslom a bolo to super este sa jej zdala belsia ako s cerou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Je to presne tento recept, pisala mi ho Katka. Len som dala polovicnu davku. Tak cca v pondelok to este raz vyskusam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
To som rada, moze sa do toho pridat aj kakao.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som to už síce dávno nerobila, ale po uvarení to treba podľa mňa mixovať a nie šľahať, to znamená že mixovať s mixérom čo má také kovové nožíky ako sa robia kokteily, skús tak a potom šľahať až na na druhý deň
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
túto istú šľahačku robievam aj ja,ale mlieko s ostatnými surovinami nesmie zovrieť,tak ako píšete brutal vymixovať na najvyšš.obrátkach 3min,nechať voľne vychladnúť a potom dať do chladničky od večera do rána,ale ako píše Miru aj táto rastlin.šľahačka je super.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak je uvarene, pomixovane a je to mnami
. To by v tom bol cert aby sa to tentokrat nepodarilo.
Neskusali ste nejaku inu rastlinnu slahacku napr. Rama?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Jaj Katuska, netlieskaj. Este som ju len uvarila a mixovala. A teraz som si trochu odliala a skusila vyslahat - opat ten isty vysledok. Zbytok necham do rana v chladnicke a vyslaham zajtra. Pre istotu idem kupit este ine maslo a ine mlieko. Vo stvrtok idem na ostro. Len neviem co dam na tu tortu ak sa to nepodari ani vo stvrtok. Este jedna otazka- ma to mlieko zovriet, alebo nema. Mne teraz riadne zovrelo...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Spagi,mlieko nesmie zovrieť,inak sa ti to nevyšľahá
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No to tvrdis Ty... Lucyp zas opak
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nepraváram,len dobre zohrejem a vždy sa dobre vyšľahá,tak neviem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja to vzdy privediem do varu a hned odstavim zo sporaka nemas tam niekde nejakeho skriatka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Katka ja uz vazne neviem. Trochu upodozrievam maslo. To, ktore som pouzila do slahacky som volakedy pouzivala aj do masloveho kremu a krem sa mi vzdy zrazil. Pritom vsetky suroviny boli rovnakej teploty.... Ved uvidim este rano a .. cert to ber tak to skusim este raz s inym maslom... no to ma pekne draho vyjde ta torta
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mas pravdu. Drzim palce samu ma to mrzi, ze sa ti to nedari.Chystam sa robit MMF hmotu prvy krat to bude kopec srandy. Moje deturence potom nebudu mat sancu dostat sa k pocitacu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Drzim palce!!!!!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
sledujem tuto debatu a poucam sa ale chcem pripomenut ze darmo si odliala a slahala ,to sa musi schladit vonku a do chladnicky dat studene a malo by to tam dat prikryte potravinarskou foliou na tych 24 hodin a potom mozeme povedat ci sa to vyslahalo alebo nie, su to zdanlive malickosti ale postup v tomto pripade treba dodrzat napises ako si pochodila nech sa podari
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Suhlasim. To ze som odliala bola moja zvedavost a netrpezlivost. Jasne, napisem rano.. teda az poobede - dodrzim tych 24hod.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A mam slahackuuuuuuuuu. Juchuuuuuu
. Lucyp, Katuska dakujem za recept a rady. Dokonca je presne taka ako som si predstavovala - tuhostou pripomina maslovy krem. Bude sa s nou skvele robit. Dufam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
prave som prisla z prace a hned som sadla ku pocitacu manzel sa uz zo mna
velmi som sa potesila ze ti to vyslo
uz teraz sa tesim na tvoju tortu prosim porad viem ze sato tu niekde pisalo kde kupim gelove farby som z Oravy dakujeeeeem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Katka ja som z BA. Viem Ti poradit jedine p. Stana - firmu Korunaplus. Poznas ho? Popripade skus popozerat v archive.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Katka v Námestove je dobrá predajňa cukrárských pomôcok,predávajú aj farby č.t.0908897545
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
alenka dakujem. Uz som tam raz bola isla som tam oci nechat
len tam teraz nemam cestu ,ale nieco vymyslim
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mozem sa opytat odkial si??
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vsetky suroviny treba naraz riadne uvarit takze aj mlieko
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Babulky prosim vas pomozte mi
. Robila som varenu slahacku podla receptu:
200ml mlieka (dala som plnotucne)
45g cukru
1 vanilka
100g cery
50g masla
1zltok
Vsetko som nechala zovriet, potom som to 3 min miesala (nie mixovala), nechala som vychladnut cez noc a teraz rano som sa to snazila uslahat. No je to hroza, skor to vyzera ako zrazene, vobec masa nie je nadychana, nepripomina slahacku, ani ziaden krem. Na spodku hrnca mam "vodu" a nad nou hustu masu. Ako keby sa mi tuk oddelil od mlieka a zrazil sa. Prosim poradte mi skusene co som spravila zle. Je to tym, ze som to po uvareni nemixovala?
KATUSKA29 prosim porad este raz
.
Este jedna vec - Ty si mala tu slahacku krasnu bielu ja ju mam maslovu.
O tyzden ma caka svadobna torta, chcela som si to dnes vyskusat. Ak mi neviete poradit v tomto recepte, poradte mi prosim nieco ine cim by som mohla potriet ovocnu tortu - najlepsie nieco biele no a aby to VYDRZALO.
Srdecna vdaka vopred.
