Pravy mandlovy marcipan - vyroba
Pozrite si aj
My sme taky marcipan v cukrarni vyrabali na trecom stroji, to znamena mandle s cukrom sa prepustali medzi tromi kamennymi valcami.Takto sa hmota uplne roztrela a bola hladka ako mliecny marcipan.Ja som to doma neskusala urobit ale zomliet mandle na makovom mlynceku sa mi zda velmi dobry napad
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zomlieť určite nestačí, bude to príliš hrubé. Ja dám pomleté mandle ešte posekať do sekáča na orechy a aj tak je to ešte hrubé (asi má ten sekáč malý výkon, či čo ), na poťahovanie takýto domáci nepoužívam. (Tiež nemám makový mlynček.)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som pomleté mandle s cukrom rozmixovala normálne v mixéri, ale aj tak sa mi s ním dosť zle pracovalo, nebolo to až také veľmi jemné, tak som ho prestala používať.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
http://www.tortyodmamy.sk/?q=content/marcipanove-rezy
tento marcipan som robila podla jedneho casopisu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja si vyrábam pravý marcipán doma som sním spokojná aj sa mi dobre s ním pracuje včera som písala recept do príspevku TORTA PRE ZAČIATOČNIKOV prečítaj si moj príspevok
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vieme mi poradit s vyrobou praveho mandloveho marcipanu? chcela by som to skusit, nasla som tu recept, len pise sa tam ze treba pomliet na makovom mlynceku. nestacia len zomlete? lebo makovy mlyncek nemam.a este ak si ho niekto vyraba, da sa s tym dobre potiahnut, lebo ziadna z prisad mi nepride elasticka, jedine ze by to to bielko sposobilo. vopred dakujem
