reklama

Poradite mi prosim?


reklama

Ahojte babulky, ked vás velmi pekne poprosim, poradite mi co mam urobit, ked som slahala zltka nad parou s krystalovym cukrom a ten sa mi neroztopil? som z toho nestastna, vzdy robim s praskoveho a myslela som si, ze krystalovy sa rozpustiii..dakujem velmi, ako mozete poprosim o radu co najskor, mam to rozrobene..dakujemPlačem Kvietok Kvietok

Pozrite si aj


reklama


reklama

dakujeem, veru dobry napad, aj by som ho rada vyskusala, lenze kamuflaz orechami uz nemozem robit pretoze jednu orechovu plnku mam uz hotovu a do zajtra cakat nemozem :D jaaj ani tak ani tak..ked tak zmiesam obidve dohromady a bude noo..pekny dnikTorta

slavabb, So, 01. 05. 2010 - 11:57

ja robím stále len s kryštálovým cukrom, najprv šlahám na najvyššom stupni asi 5 minút vajíčka s cukrom, potom to dám nad paru ale mixér si prepnem na najnižší stupeň. Toto sľahám asi 15 minút.
Dúfam že sa podarí Úsmev

dakujem slavka, no ja som slahala nad parou hned zltka s cukrom a cokoladou a neroztopil sa mi cukor..uz to mam hotove a cukor sa mi stale neroztopil ..neviem co urobim..dam to do torty a snad sa ulezi a nebude chrumkat :)

ahojte babenky ja ked robim torticku vzdy si spravim zakladny maslovy krem klasika z pudingu a masla. a postupne si odoberam na jednotlive plnky cast kremu a donho zamiesam bud kakao s kavou , oprazeny kokos, grilaz s orieskami rozdrvenu a do kokosovej davam vzdy ovocie takto mam v torte aj 4 rozne plnky a netrapim sa osobitne varit rozne kremy, alebo nemam tam len jednu plnku. torty ze vraj strasne chutia uz len koli tym roznym plnkam :O))) a vzdy kropim jednotlive korpusy so stavou z kompota a zamiesam tam 2dcl rumu. torta je pekne stavnata a lepsie sa papa :O))) apon tak mi to bolo povedane :O)) len tolko som chcela, ze ja robim jeden zakladny krem a z neho viac druhov dochutim :O))) Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

slavabb, So, 01. 05. 2010 - 12:08

ja keď mám čokoládovú plnku tak až po tých 15 minútach šľahania nad parou dávam polámanú čokoládu. Tie vajíčka sú také letné a čokoláda sa pekne rozpustí. Šľahám potom ešte asi 10 minút s čokoládou. Čokoládová masa je až teplá.
Skús ešte tie vyšľahané vajíčka prepasírovať cez sitko. Možno tie väčšie kúsky cukru zachytíš a zvyšné malé kúsky cukru sa určite rozpustia v masle.Úsmev Úsmev Úsmev

ketrin, So, 01. 05. 2010 - 12:10

. no čokoláda sa dáva vždy až nakoniec, už do hotového krému, len sa rozpustí, potom nemôžeš veľmi šľahať nad parou, keď ju dáš na začiatku, lebo od čokolády krém zhustne..a nie je problém v type cukru, ja robievam, ako mi príde..aj z práškového aj z krystáľového.. ja by som skúsila napraviť tak, že by som uliala do masy trochu mlieka a šľahala ďalej a nakoniec ešte pridala kus čokolády...

henikav, So, 01. 05. 2010 - 12:11

Zuzana.cz24, prosim ta, ktory je podla teba zakladny krem maslo-puding?? Pozerala som recepty, ale neviem ktory z nich spravit a velmi sa mi to pozdava, ze si urobim len jeden krem a s takymito obmenami. Mohla by si mi napisat recept, alebo dat odkaz na ten recept?? Dakujem

henikav ja robim 1l mlieka + takych 200 az 300g cukru do toho, dam varit, ale naprv siklasika odoberiem tak 2 dcl z toho mliecka a dam tam 2a pol sacku zlaty klas a do toho 1 vanilkovy cukor. uvarim krem necham vychladnut. v dvoch 250g maslach rozmiesam rukou asi tak 0,5dcl rumu pre vonu a postupne do tohto masla zaslahavam uvareny puding - to ma naucila moja mamina :O))) vystaci mi to na taku mensiu dvojposchodovu tortu ale ked tam popridavas tie prisady aj sa mi stalo ze mi ostalo trosku kremu a tak som robila rezy pre nas :O))) a do takehoto kremu zaslahavam aj roztopenu varovu cokoladu ale len do tej jednej plnky Slnko Slnko dufam ze som trosku pomohlaSlnko Slnko Slnko

henikav, So, 01. 05. 2010 - 12:30

dakujem ti velmi pekne Zuzanka, velmi si mi pomohla. Okamzite si ukladam tvoj recept Áno Tlieskam Tlieskam

Sausen, So, 01. 05. 2010 - 16:59

no aj ja sa pridam s podakovanim za super napad zuzkeObjímam jednoduchy a ucelny take veci mam rada Áno

Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Dobry den,mohol by mi niekto poradit,som uz prihlasena ale aj tak nemozem dat vobec komentar k fotke a jak mam menu tak vobec nemam tam soje meno Lienka1979 ale mam tam menu.Co na medovnikoch mam riadne svoje meno Lenka1979 a este sa mi zobrazuju ludia,ktory su prihlaseny na stranke a tu nie.Uz som z toho zufala a neviem co robit.Poradte prosim?Dakujem za radu,Lenka

MaťaM, Ut, 04. 05. 2010 - 18:03

ahoj Lienka a vitaj medzi nami. neboj, postupne do všetkého vbehneš. tu sa ti nezobrazí tvoje meno. iba to menu. To je v poriadku. si prihlásená, lebo keby si nebola, nedalo by sa ti pridať komentár. keď si prihlásená neni, nemáš tam v ponuke v ľavej lište menu bez možnosti pridaj obrázok, recept...atď. ak si chceš pozerať svoj účet, to nájdeš v hornej lište v tmavo-hnedom riadku:"Môj účet" zobrazujú sa ti tam tvoje vložené obrázky a v "Sledovať" nájdeš diskusie a obrázky, ku ktorým si pridala svoj komentár.
a nezobrazujú sa tu ani prihlásený ľudia, to je len na artmame. Úsmev
pekný deň a sladké pečenie a inšpiráciu. Za chvíľu sa snáď budeme môcť inšpirovať aj my tvojou tvorbou. Dopečenia. Maťa
keby ešte čosi, kľudne sa pýtaj.

Ale k tortam vobec nemozem dat komentar,zobrazi mi obrazok divne.Nechapem,preco sa mi to neda,chcem vam vsetkym co ste tu napisat nejake komentare k fotkam a nejde mi to vobec.Lienka-Lenka

MaťaM, Št, 06. 05. 2010 - 21:27

Lenka, asi ti ten obrázok zobrazí v čiernom pozadí. To je na urýchlenie prezerania obrázkov, keď nechceš dať komentár. Ak chceš dať komentár, klikni si na názov obrázka(nadpis) a nie na obrázok. Malo by sa ti to už dobre zobraziť.
skúsim ti tu dať odkaz na moju tortu a uvidíš, či ti to pôjde.
http://www.tortyodmamy.sk/?q=narodeninove/sampus-ii
http://www.tortyodmamy.sk/?q=user/2447/images - tu si to skús, keď klikneš na obrázok, zobrazí sa v čiernom pozadí, keď na nadpis pod obrázkom, máš tam obrázok aj s komentármi.
neviem, či ti to dobre vysvetľujem. Ak ti to nebude jasno, kľudne sa pýtaj. Neboj, aj ja som sa dlho učila orientovať tu vo všetkom.

Roman1, Ne, 02. 05. 2010 - 13:01

ja slaham len s krystalovyym avzdy je to ok. treba davat jemny krystal tzv krupicu.slaham cele vajcia nad parou s mensou castou cukru a druhu si dam uvarit na silny let zalejem s tym predslahane vajcia este chvilu poslaham a odstavim vylejem do kotla a slaham na potrebnu teplotu taku aby po pridani masla sa nam dobre spojila. tento postup skracuje unavne slahanie nad parou a mame zaruku ze va jcia su dobre prehriate. tak isto je to zakladny krem do ktoreho mozeme pridavat rozne prisady a prichute. na pr.70 cukru dkg dam 30dkg slahata 40 dkg varit.

fdhgdtr (bez overenia), Št, 29. 12. 2011 - 04:40

You made some clear points there. I did a search on the subject matter and found most guys will consent with your site.nike air max 2011 It seems to me it is excellent idea.
It was and with me. We can communicate on this theme. Here or in PM. Absolutely with you it agrees. In it something is also idea good, agree with you.nike air max I congratulate what excellent answer.

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama