Jarná súťaž

reklama

pomoooooc!!!!!


reklama

Prosím, pomôžte mi. Práve som totálne skazila farbu MMF. Plánovala som krásnu červenú, ale držala som sa nedávno tu publikovanej rady, že treba pridať trocha zelenej.... a vyšlo mi.... no hrôza. Potom som na kúsku bielej skúsila len čisto červenú .... a hurá, pekná farba. dá sa to nejako zachrániť? A ked si farbu robíte až pri hotovej hmote, ako ju primiesite do hmoty? Mne sa po dlhšom miesení vždy hmota skazí, prestane byť plastickou a nič z nej nejde vytvarovať, je akoby suchá, to bude tým pridávaním cukru pri miesení. Ale ako potom miesiť, ked určitú chvílu to trvá, kým sa farba rovnomerne nerozloží v hmote. Neviem, či som zrozumiteľná, ale budem vdačná za každú odpoved. Ešte šťastie, že tortu zdobím až zajtra večer, dnes som si chcela len predpripraviť hmotu, lepšie sa mi robí s takou ako s čerstvou.
Ešte raz dakujem.

Pozrite si aj


reklama


reklama

Neskúšala si farbiť priamo na torte? Ja keď potrebujem veľmi sýtu farbu tak hmotu síce prifarbím do požadovaného odtieňa ale nikdy to nieje také sýýýýýte- potom potiahnem tortu a pomalujem farbou a štetcom nechám vyschnúť a je to.

jujanta, Pi, 07. 08. 2009 - 23:18

dakujem všetkým za rýchle odpovede, Sisa3101, keď mám len potravinárske farby, klasické práškové, čím ich riediš a potom natieraš? Dakujem.

Ak ti môžem poradiť,/tiež som začiatočníčka,/robila som s MMF,a prešla som na RDI a K2,a je to na neporovnanie.Kopec práce ušetrenej,a fabrenie tých hmôt je oveľa ľahšie a krajšie

Natasha, Pi, 07. 08. 2009 - 23:16

jujanta, keď miesiš MMF, tak nepridávaj cukor, ale priebežne si natieraj ruky s Cerou, potom sa MMF nelepí na ruky.
Ak skúšaš farby, tak skúšaj len na troche hmoty. Tiež som vyskúšala tú radu ako Ty, dala som trochu zelenej do červenej, a ako píšeš...hrôza z toho vyšla.Chichocem sa Ale skúšala som len na troche hmoty.
Ako urobiť krásnu sýtu červenú Ti neporadím. Mne sa to akosi nedarí zafarbiť celú hmotu, iba menšie množstvo. A to farbím gelovou farbou RED RED.

jujanta, Pi, 07. 08. 2009 - 23:20

Natasha, ty máš nádherné farby, tá posledná, tam je nádherná červená, je to MMF?

Natasha, So, 08. 08. 2009 - 21:04

Jujanta - kvety sú z domáceho marcipánu. Hoci dievčatá tvrdia, že sa ľahko farbí, ja mám asi smolu...išlo tam kopu červenej gelovky a potom som od zúfalstva do nej dala ešte aj práškovej kopec.

fani, So, 08. 08. 2009 - 09:17

Ja si myslím že tej zelenej treda dať len veľmi, veľmi málilinko..aj mňa v septembri čaká červené farbenie a chcela som to tiež vyskúšať. Koľko ste dali tej zelenej do hmoty?Kvietok Kvietok Slnko Slnko

jujanta, So, 08. 08. 2009 - 22:07

Najskôr som dala asi príliš, už sa to nedalo zachrániť. Potom som na kúsku hmoty ešte raz vyskúšala, a dala som zelenej fakt trolinku, ale mne sa zdalo, že to okamžite pokazilo krásu červenej. Neviem, možno som urobila aj inú chybu...Kvietok

Dievčata ja som teraz kupila od p.Stana červenu gelovku povedal,že je to nový tovar.Je vynikajuca zafarbí naozaj na tuho červeno.A ešte pre JUJANTU aj mne sa to stava,že sa mi začne hmota drolit,ale pridám k nej nemiesenu hmotu a všetko sa krasne spojí.Prajem krásny den.

veva, So, 08. 08. 2009 - 13:18

Ja práškové farby riedim vodou,ale dievčatá tu písali,že riedia aj bielym alkoholom.

jujanta, So, 08. 08. 2009 - 22:05

Ahojte, práve som tortičku pridala medzi obrázky. Nakoniec som všetko, čo je červené farbila štetcom podľa rady Sisy, lebo som už nemala dostatočné množstvo červenej farby, kedže včera som takmer všetku minula. Vy odborníčky máte dobré oko, je vidieť, že je to maľované? A vadí to? Dakujem všetkým.
Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

keli62, So, 08. 08. 2009 - 22:25

máš ju krásnuKvietok Kvietok je to trošku vidieť, ale stále sa učíme, aj ja sa ešte stále učím.A preto ti chcem pomoct lebo viem aké to bolo doležité pre mna.Možem vediet akú znacku práškového cukru si použila?Ani si nevieš možno predstaviť aké to je pri MMF doležité.Neboj sa opýtať čo ťa zaujíma poradím ti.Objímam Objímam

jujanta, So, 08. 08. 2009 - 22:32

Dakujem keli62. Použila som považský, vždy používam ten, tu som to vyčítala, že iný nie je dobrý, tak sa bojím skúšať niečo iné. Prečo sa pýtaš? Vidieť niečo na torte? A čo robiť, aby to maľovanie nebolo badateľné?Kvietok Kvietok Kvietok

keli62, So, 08. 08. 2009 - 22:42

trochu sa mi zdá že máš to MMf precukrené, ako keby ti stiahlo vela cukru.Považský cukor je fakt najlepší.Ešte ma zaujíma aké cukríky si použila,lebo može aj v tom byť zádrhel.Zlomené srdce Zlomené srdce

jujanta, So, 08. 08. 2009 - 22:47

použila som Haribo rubino, to z receptu od Bohuša. A precukrené to mám určite, aj mne to tak príde, ale neviem, čo s tým, inak sa mi to lepí. Zatiaľ nemám ani váľok ani podložku na marcipán, je to pre mna pridrahé, pečiem len doma.Kvietok

keli62, So, 08. 08. 2009 - 23:16

Zuzka já tiež nemám originál pomocky.Válok mám po babke drevený, ale bez rúčok a miesim na pracovnej čistej kuchynskej doske.Vždy ju pred prácou prestreknem savom a vytriem do sucha.Aj ja som vela toho pokazila kým som sa to ako tak naučila, netvrdím že je to už dobré ale ako tak som spokojná.Snažím sa to vylepšovať.Aj ja používam len dulcia rubíno čiže haribo, skúšala som aj so šmolkou ale ten mi stiahol moc moc cukru.Pre mna je velmi doležité aby bolo po spracovaní MMf plastické ,aby sa s ním dobre poťahovalo.Nesmie byť tvrdé a čím viac dáš cukru tým viac to tvrdne a možno preto ti aj drobí.Ja ho mám ako plastelínu.Do silonkovej ponožky nasypem Solamil zaviažem aby sa nevysypal a jemne ním poprášim dosku.Postupne MMf rozgúlam rovnomerne na požadovanú velkosť a možno my v tom pomáha moj velký cukrársky nož /bez zubkov dosť dlhý/ktorým to celé podrežem aby sa mi to oddelilo od dosky.Keď ten celý plát pohnem a nieje nikde prilepený, natočím ho celý na valček podsuniem tortu a prehodím.Dúfam že ti to bude na niečo dobré a že ti to pomože.Objímam Objímam Zlomené srdce Zlomené srdce

keli62, So, 08. 08. 2009 - 22:10

ahoj jujanta.ja velmi často robím s MMF priznám sa že v tomto tepla som chcela robiť aj s K2, ale sa mi to lepilo a vrátila som sa k MMF.Ja farbím len s práškovými farbami a zatiaĺ sa mi to páči.Pridávam trošku farbi hneď do misky keď idem cukríky rozpúšťať. Takže cukríky ,trošku Cery,šťava s citrona,voda a hned to tej šťavy farbu.Kolko? neviem, ale zatial som sa vždy trafila, chce to asi odhad.Keď farbíš už hotové MMF, je to už horšie,lebo čím viac tekutiny, alebo cukru pridáš tým viacej tú hmotu prehrievaš a začne drobiť, preto skús farbiť pri rozpúšťaní.Moja skúsenosť :keď mi MMF zostane, tak sa mi s tým už neskor nedá pracovať aj ked ho v mikrovlnke mierne nahrejem, drobí sa mi .Moja rada :rozpustiť aspon 5 cukríkov pridat trošku cery a po lyžičkách jemne zamiešat do tej tekutej hmoty rozomleté MMF a postupne miesiť. Tá hmota sa pekne spojí a možeš poťahovať.Takže si myslím že by si to mohla skúsiť aj pri tvojom probléme malo by to fungovať.dúfam že som ti pomohla.Kvietok Kvietok Mnoho krásnych tortičiek ti želám.Torta Torta Torta Torta Slnko Slnko Slnko ak ti nebude niečo jasné rada ti pomožemZlomené srdce Zlomené srdce

Natasha, So, 08. 08. 2009 - 23:47

Jujanta - MMF si po rozpustení cukríkov najprv spracovávam v mise a keď už sa dá rukami hnietiť, tak na plechu na pečenie, ktorý si potriem Cerou. Alebo na umakartovom stole. Cukru dávam menej. Pri hnietení si často umývam ruky, keď sa hmota lepí, a natieram Cerou.
Hmota nesmie byť moc tuhá, má byť ako plastelína. Radšej nech je mäkšia. Ak je mäkšia, radšej pridávať po troche GUSTIN - jemný kukuričný škrob, nie cukor.
S MMF sa mi dobre pracuje aj keď ho mám odložený 3 mesiace. Na vaľkanie nepotrebuješ drahú podložku. Stačí, keď si kúpiš obyčajný priesvitný bezfarebný igelitový obrus. A výborné sú na MMF aj Americké biele Marschmalow cukríky, ktoré občas mávajú v Lídli.
Tak nech sa ti darí Úsmev

Natasha, So, 08. 08. 2009 - 23:48

Jujanta - MMF si po rozpustení cukríkov najprv spracovávam v mise a keď už sa dá rukami hnietiť, tak na plechu na pečenie, ktorý si potriem Cerou. Alebo na umakartovom stole. Cukru dávam menej. Pri hnietení si často umývam ruky, keď sa hmota lepí, a natieram Cerou.
Hmota nesmie byť moc tuhá, má byť ako plastelína. Radšej nech je mäkšia. Ak je mäkšia, radšej pridávať po troche GUSTIN - jemný kukuričný škrob, nie cukor.
S MMF sa mi dobre pracuje aj keď ho mám odložený 3 mesiace.
Na vaľkanie nepotrebuješ drahú podložku. Stačí, keď si kúpiš obyčajný priesvitný bezfarebný igelitový obrus. A výborné sú na MMF aj Americké biele Marschmalow cukríky, ktoré občas mávajú v Lídli.
Tak nech sa ti darí Úsmev

keli62, Ne, 09. 08. 2009 - 00:01

natasha prepáč ale ja ho po dlhšej dobe neviem tak spracovať aby bolo tvárne.Kde robím chybu?Keď ho chcem vyvalkať tak tam mám akoby vrásky aj keď ho nahrejem.Porad budem ti vdačná.Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam

Natasha, Ne, 09. 08. 2009 - 00:15

Hmm...ťažko poradiť. Musela by som tú hmotu mať v ruke a "cítiť" ju, ako sa s ňou pracuje. Ale asi je tvrdšia. Keď robíš MMF, urobiť ju mäkšiu. A potom keď s ňou chceš pracovať po dlhšej dobe, tak ju dobre prepracovať rukami natretými Cerou. To je moja skúsenosť. Keď som začínala, tiež som robila tvrdšiu hmotu a po dlhšej dobe sa mi s ňou zle pracovalo. Začala som dávať trochu menej cukru a dávam do hmoty pri rozpúšťaní cukríkov trochu Cery, asi o veľkosti vlašského orecha. MMF je potom vlášnejšia a poddajnejšia.

akinom, Ne, 09. 08. 2009 - 00:12

ja na červené MMF používam červenú práškovú farbu kovandovi- velké balenie ide na jednu dávku, plus pridávam malinovú červeň,tiež prášková farba... je to asi jediný spôsob ako dosiahnuť červenú farbu hmoty...všetky ostatné hmoty sa mi ešte na červenú nepodarilo zafarbiť a musela som štetcom dofarbovať vždy...
hotové MMF neodporúčam farbiť vo velkom na poťahovanie....stráca potom svoje vlastnosti ak sa farba pridáva pri miesení a nie pri topení cukríkov...

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama