Jarná súťaž

reklama

Pomoc

IvetaJ , 27. 08. 2009 - 07:59

reklama

Včera som sa konečne odhodlala urobiť MMF -šmolkovia. Hoci som sa držala receptu , stále som to mala mäkké.V sobotu ma čaká torta na krstiny , urobila som papučky.Problém je v tom , že papučky su stále mäkké a ja neviem čo stým, od včera mi vôbec nestvrdli. Plačem Poradíte? Ďakujem.

Pozrite si aj


reklama


reklama

to sa stalo aj mne, ono to postupne vytvrdne. ja som robila sloníka a ten vytvrdol až po cca 3 dňoch a bola to mala postavička. ak si postupovala presne podľa návodu na MMF tak by to malo byť ok. ja pridavam cukor podľa toho koľko si hmota pýta, tak na chvíľu dám do chladničky a tak znova miesim, ja to miesim aj 45 minút aby to bolo krásne tvárne. tak nech sa podarí Torta

ajka7, Št, 27. 08. 2009 - 08:23

Ivet, mne hmota z farebnych cukrikov pojme viac cukru, ako ked robim len z bielych. Tie farebne su take viac elastickejsie, ked budes modelovat pridaj este cukor, ale nie vela, aby sa ti nedrolila Úsmev vela stastiaÚsmev

MMF je náchylná na vzdušnú vlhkosť. daj to niekde, kde máš sucho a ono to určite vytvrdne.

Spagi, Št, 27. 08. 2009 - 08:31

Je to tym, ze si to robila z cerstveho MMF. Na modelovanie je lepsie MMF nechat odstat - aspon cez noc. Tym odlezanim strati z vlhkosti a stvrdne. Ja som takto robila motylov a nestvrdli ani za 6 dni. Takze moja rada - ak Ti ostala nejaka hmota pozri si ju ci nestvrdla a skus spravit nove ozdoby. Mrkám

Sigetka, Št, 27. 08. 2009 - 08:47

Ak si dala dosť cukru, tak to stvrdne, možno to bude trochu dlhšie trvať. Mne sa z čerstvého robí najlepšie, lebo sa toľko nenarobím, ale ak už máš starší a trochu zo zohreješ v mikrovlnke, ten potom oveľa rýchlejšie tvrdne. Ale keď som začínala robiť z MMF, dávala som menej cukru a nikdy mi to nestvrdlo, stále to bolo také ohybné. Neskôr som skúšala, koľko cukru to dokáže prijať, takže príležitostne môžeš odskúšať.

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama