Pikantná slaná torta - fotopostup.

Recept na chleba: 1 kg sáčok prášku na prípravu chleba (LIDL)
Do hlbšej nádoby si preosejeme obsah sáčku, pridáme za ČL soli a 740 ml vlažnej vody. Šlahačom nastaveným na najvyšší stupeň miesime cesto cca 15 min.
Cesto necháme uležať na teplom mieste cca 30 min. Dve 23 cm široke ( jednu 28 cm)tortove formy vymažeme masťou, cesto rozdelíme a umiestnime do foriem. Vrch zarovnáme a prikryjeme. Ďalej necháme kysnuť na teplom mieste cca 40-45 min.
Rozpísaný návod je uvedený na sáčku.
Ďalej potrebujeme:
1. 1 kg "Pikantná nátierka" ("Bryndzova nátierka" -pultový predaj) od firmy CORO z Rimavskej Soboty,
2. cca 350 g šunky (dáme do sekacej časti robota/mixera- posekať na jemnešie, NIE na kašu),
3. cca 350 g Eidam - na hrubo nastrúhaný,
4. 2-3 ks zelenej(môže byť aj iná) papriky, porezanej na drobné kocôčky,
5. 3 ks jarnej cibulky, posekanej na drobučko
6. 200 g slnečnicové semiačka - opražené
7. 150g Čaba saláma, plátky
8. olivy plnené kápiou - polovice, zdobenie
9. červený kaviar - na zdobenie
10.petržlenova vňať - zdobenie

P o s t u p : Chlebove cesto si upečieme deň dopredu. Rozrežeme na 3-6 plátov.
Natrieme nátierkou, posypeme šunkou, syrom, paprikou a cibulkou.
Vrchný plát natrieme na jemno nátierkou a priklopíme.
Natrieme horný plát a postupujeme posypaním. Ďalší plát... posledný plát dáme na vrch a celé to potrieme (aj okolo) nátierkou. Do ľavej ruky si dáme natretú
tortu a pravou rukou po bokoch okolo semiačka pritlačíme. Nakoniec na vrchný
diel rozložíme salámu a "dieliky" ozdobíme zvyšným krémom, polovicami olív, kaviarom a petržlenovou vňaťou.
D o b r u Vyplazený jazyk c h u ť Vyplazený jazyk p r a j e m .

Pikantná slaná torta - fotopostup. 1

Pikantná slaná torta - fotopostup. 2

Pikantná slaná torta - fotopostup. 3

Pikantná slaná torta - fotopostup. 4

Pikantná slaná torta - fotopostup. 5

Pikantná slaná torta - fotopostup. 6

Pikantná slaná torta - fotopostup. 7

Pikantná slaná torta - fotopostup. 8

Pikantná slaná torta - fotopostup. 9

Pikantná slaná torta - fotopostup. 10

Pikantná slaná torta - fotopostup. 11

Pikantná slaná torta - fotopostup. 12

Pikantná slaná torta - fotopostup. 13

Pikantná slaná torta - fotopostup. - foto postup

Tipy a triky: 

Fotopostupy: 

Komentáre

ÁnoTlieskamÁnoTlieskamÁnoTlieskamÁnoTlieskamÁnoTlieskam

TlieskamTlieskam to nemá chybu, paráda TlieskamTlieskam

TlieskamÁnoTlieskamÁnoTlieskamÁnoTlieskamÁnoTlieskamÁnoTlieskamÁnoTlieskam

Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam Ďakujeme za postup na slanú tortičku!!!

jaaaaaj,Irmuška, ale sa mi slinky zbiehajú a spomienky na Bocu vracajú,stále na teba spomíname na tie tvoje slané a sladké tortičky,si v tom macher:-*

Veľmi pekne ďakujem. Po včerajšom výklade a tomto detailnom návode sa mi to musí podariť.:-* Zlomené srdceBozkávamZlomené srdceBozkávamZlomené srdceBozkávamZlomené srdce

Nooo, pekná tortička...teraz na sobotu robím dve, tak si ma nainšpirovala..(clap) TlieskamTlieskamKvietokKvietokKvietok

TlieskamTortaÁno SUPER NÁVOD, NÁDHERNÁ TORTIČKA ÁnoTortaTlieskam

:-)ďakujem Úsmev za pochvaly ÚsmevÚsmev
Terka, dííík ale ja by som mala k Tebe chodiť za učnicu(clap) Tlieskam si šikulka
Mirka, snažila som dať jednoduchý ale presný manuál.:-) Úsmev
U mňa sa táto torta vyvíjala od r. 1991, prešla rôznymi zmenami a ako sa poznám tak ešte to bude pokračovať.
Robím aj iné verzie, čisto syrový, syrovo-orechový, syrovo-lososový....., ale tieto už vyzerajú aj trochu ináč. Keď budem mať viac času pri výrobe tak ich skúsim nafotiť. Lenže mňa vždy tlačí čas, fotenie potom ide stranou.
p.s. Dosť často robím obložené misy (šunkové, syrové, mäsové, ovocné, kombinované...) najradšej u zákazníka, lebo tam je vidieť čo mi pripravil za suroviny a akej kvality a nemôže mi vytnúť že som nepoužila to či ono. Pri velkých objednávkach až zákazník vidí čo jedno plato "pohltí" surovín.
Toto je už o niečom inom. ÚsmevÚsmev Určite to dokážu všetky šikulky:-)

musim aj ja sa do takychto pustit,musi to bit super(clap) TlieskamTlieskamÁnoKvietok

je to perfektnééé to nemá chybu až mi teču slinky(clap) TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamÁnoÁnoÁnoÁnoZlomené srdce

super(heart) Zlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce

Irmuška, to je super, že si tu dala takýto podrobný postup, až sa mi slinky zbiehajú,už sa teším ako ju spravím mužovi na narodky.(flower) KvietokKvietok

Irmuš si véééľka šikulka, ja to sladké nemusím ale takáto dobrotka mi pustí TlieskamTlieskamTlieskamÁnoÁnoÁno

júúúúj, už mi tečú slinky po tom perfektnom dôkladnom fotopostupe. Ešte raz vdaka za postup a torty sú super! TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

fíha , niečo mi to pripomína. Žeby Bocu...?
takúto dobrotku na každý stôl. ďakujeme Irmuš za fotopostup. ja doma tiež robím slané torty a vrch potieram tatárskou so smotanou aby bol biely vrch.
musím skúsiť túto tvoju variantu a ty môžeš moju...keď dojdu semienka..(rofl)

ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁno

Je to super, už dlho som niečo také hľadala. Ďakujem za všetkých mojich slintáčikov, čo sa na toto tu so mnou pozerajú.

tak toto je torta pre švagra(rofl) ÁnoÁnoÁnoÁno a k tomu chladené(beer) mňam

to nemá chybu,superné(y) ÁnoÁnoÁnoÁnoTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

TlieskamTlieskam Krásne tortičky(clap) Tlieskam ja by som sa chcela spýtat či sa može urobit den pred tým ako sa spotrebuje alebo musí byt celkom čerstvá

Ďakujem :-)(heart) Úsmev (heart)jedna vec je toto všetko vidieť a druhá je ochutnať, tie/tí čo jedli túto moju tortu vedia o čom píšem.
Určite sa to podarí urobiť, keď nie prvý krát tak druhý krát.
Najlepšia je tak 3-4 hodiny urobená, aby sa spojili chute. Nič sa nestane keď bude v chladničke čakať do druhého dňa. ÚsmevÚsmev

ak je to tá, čo si doniesla do Boce, tak to máš pravdu, že chuť bola skvelá....

vyzera to super.. uz sa mi zbiehaju sliny TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

Vyzerá to výborne....(y) ÁnoTlieskamTlieskamÁno

Úžasnááááááááá... Inšpirovala si ma, musím ju skúsiť. Ďakujem za recept.

..super,syn videl niekde slanu tortu a chce aby som mu len taketo robila,diiiik ,lebo som nad tym rozmyslala ako to spravit, tak uz viem(y) ÁnoÁno

...super postup...veelmi pekne dakujem...urcite vyskusam ten chlebik z lidla...(clap) TlieskamTlieskamÁnoÁnoÁnoKvietokKvietokKvietokSlnkoSlnkoSlnko

ÚsmevÚsmev Ďakujem ÚsmevÚsmev ja mám radšej slané veci a tak rokmi u mňa vznikala a formovala sa táto torta. Tak som sa rozhodla, že za tie krásne recepty a rady čo som tu našla aj ja sa podelím zo svojím vlastným receptom.
Vo viacerých obchodných reťazcoch už predávajú rôzne druhy prípravkov na pečenie chleba. Nedávno som objavila v TESCU 1/2 kg balenia rôzných kvalitných prípravkov, treba ich len vyskúšať.
Príjemné pečenie a plnenie prajem ÚsmevZlomené srdceÚsmev

Toto vyzerá super, chcela by som takúto tortu upiecť švagrovi k meninám na tento víkend. Teda ak dobre rozumiem z 1kg múky sa upečú vlastne 2 torty? Mám kúpenú múku na chlieb z Lídla - 1kg, ale chcem len jednu tortu, tak stačí upiecť z 1/2kg? Prosím, poraďte mi.:-P Vyplazený jazykVyplazený jazyk

..no tak sa musím pochváliť aj ja, tortu som robila tento víkend a mala veľký úspech. Podarila sa mi, bryndzovú pomazánku som si urobila sama, všetko ostatné som robila podľa receptu, bola výborná, všetci si pochvaľovali, lebo sladkého mal každý dosť. Ďakujem za výborný recept, budem robievať častejšie.(flower) SlnkoKvietokSlnkoKvietok

TlieskamZlomené srdceÁno

Irma, dakujem za uzasny napad a recept. dnes som takuto tortu spravila, aj ked namiesto cibule a papriky tam boli kysle uhorky, ale zaprasilo sa po nej riadne. tak ta mam pozdravovat od celej rodiny. chlapi sa tesia, ze konecne chlapska torta. a vsetci uz vymyslaju dalsie verzie. este raz dakujem.

Irmuska,uzasna torta,vyborny napad(heart) Zlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce

baby, ako sa je/konzumuje takáto torta??? ak sa odreže špic - nie je to veľmi sýte??? človek obvykle zje na návšteve tak 1-2 obložené chlebíčky, ale tohto je asi viac, nie? chystám sa to robiť na jednu oslavu, tak nech niečo nezbabrem Hambím sa
a vďaka za super fotopostup

ÚsmevÚsmev martuska Úsmev :-)reže sa to ako normálna torta. Že pre koľkých to bude dosť? Podľa toho akú veľkú a vysokú tortu urobíš. Normálne pečiem priemer 26 cm, tak maximálne 10 rezov. Tenké rezy sa tu rezať moc nedajú. Jedna z rozrezaných, odfotených je tu:

ďakujem Bozkávam

super(y) ÁnoÁno

Ďakujem za super nápad a podrobný postup. Tento víkend som robila pre švagra túto tortu a bola som veľmi spokojná. Ten chlebík je výborný, veľmi nám chutil a príprava je jednoduchá. Nátierku som robila domácu, cenakovo syrovú a miesto jarnej cibuľky som dala redkvičku. Naozaj sa dá urobiť veľa variácii. Ešte raz ďakujem za pefektný recept. SlnkoSlnko

Veľmi pekne ďakujem za fotopostup.Skúsim to!

Ahojte, kúpila som si 500g chlebíkové balenie, urobila som podľa návodu, ale zdá sa mi to nejaké nízke. Žeby mi to málo nakyslo? Uvidím čo sa s tým bude dať robiť, či to nepôjde sliepočkám. Ešte že som si nekúpila veci na plnku Úsmev

Akú veľkú formu si použila? Ja som to raz dala do 26 cm a nič moc. Odvtedy len v 23. Viem, že už je neskoro, ale možno ti to pomôže...

Ahojte, chcem sa spytat, ci nie je potom nie je ta torta taka mokra, ked sa konzumuje, ci to moc nenasiakne. Mozem to urobit aj dva dni dopredu? A potom to krajam normalne, ako tortu? Vdaka.

Keď budeš robiť podľa tohto receptu, tak ti tam nemá čo byť mokré. Krém je krémový a ostatné veci sú viac menej "suché". Neviem prečo s tým chceš čakať dva dni? Cestuješ s tým? Vlastne je to ako "obložený chlebíček" aj ten je najlepší čerstvý. Zjesť sa dá aj dvojdňový ale to už určite nie je ono. Krájanie - keď si pozreš tu o osem komentárov vyššie uvidíš narezanú tortu.

Dakujem za odpoved. Dva dni preto, lebo v nedelu mame oslavu a celu sobotu som prec, tak som to chcela pripravit v piatok. Ale urobim to tak, ze v sobotu vecer, ked sa vratime, tak si upeciem zaklad a v nedelu doobeda to naplnim.

Este otazocka, vyjde mi z toho jeneho balicka upiest dve torty jednu malu cca 23 cm priemer a jednu podkovu?
Dik.

Ty si korpus môžeš upiecť v piatok, necháš dobre vychladnúť cca 3hodiny, musí byť úplne studené. Potom zabalíš do igelitového sáčku. V tomto teple by som to dala do chladničky alebo niekde, kde určite nie je 30°C teplota. A potom si to naplň.
Podľa toho koľko krát ich chceš plniť.
Ja režem z upečeného chleba cca 1,5 cm hrubé pláty.
Spodok ani boky neodrezávam, jedine vrch zarovnávam.
Podľa mňa by ti 1kg balíček po dobrom nakysnutí a upečení vystačil na obe veci, dva krát na prerezanie. To znamená - dva krát plniť.

Dakujem Ti, si zlata. Predsa ma este napadlo, to cesto ma byt asi kolko od vrchneho okraja vo forme naliate? Ak budes mat cas, prosim, odpis mi aj toto, vdaka.

Mne cesto kysnutím "narastie" väčšinou raz tak.

TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamÁnoÁnoÁnoÁnoVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykpivopivopivopivo

Stránky

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.