parížske rožky
Pařížské rohlíčky:
3 bílky a 120 g cukru krupice šleháme v páře. Pak opatrně vmícháme 150 g ml. ořechů a 1 lžíci pol. mouky. Sáčkem stříkáme na plech rohlíčky, pečeme při 110 °C. Nastříkáme krém a máčíme do čokolády. Krém: 3 žloutky šleháme nad parou se 100 g ml. cukru a 50 g čokolády na vaření. Po vychladnutí vmícháme do 125 g másla, můžeme přidat rum.
Ja mám ten neviem aký je ten pravý.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj ja si ho vyskúšam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja mam taky>..6bielka 23dk kr.cuk.30 dkg ml orechy 5dkg hl. muka vyslaham snech dam cukor orechy z mukou (nie nad parou)sup do sacka atlacim na mastny papier vyjdu 80/90 ks pecem na 200 supnov 8/9 min Krem./6 zltka 2 dcl mlieko 2lyz polochr. muka nad parou ak odstavym este do horucej kasi dam 20 dkg kr. cuk a necham vychladnut potom vymiesam 30 dkg maslom (obycajne)a od oka kakao zo sackom vytlacim na rosky necham zatuhnut a namacam do cokolady robim to roky a dost casto chlapci to maju strasne radi a stale sa my to podarilo neviem ci je to pravy ale je fakt vyborny skus a uvidis nech sa ti dary ahoj bambi 2
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja mám iný krém: SALKO variť 2h. vo vode na karamel, vychladnuté zmiešať s maslom a nastriekať na rožky. Cesto a poleva sú rovnaké.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
4bielka,30dg práškový cukor,3lyžice hrubej muky,15dg orechov.Vyšlahám sneh,pridam cukor šup s tym nad paru.Vyšlahat do tuha.Nechám vychladnut.Potom do toho jemne primiešam orechy a muku.Striekam rožky na pečiaci papier a suším na 100 stupnoch.Vychladnut preto,lebo ked som dala orechy do horuceho snehu,zredlo a potom sa rozlievali na plechu.To mám vyskušané.Ked sa pomaly sušia ostanu pekné biele a pekne naskočia.pRI Vyššej teplote zasa ostanu hnedé,ako z cukrárne.Plnka varená nad parou,do nej roztopená čokoláda a rum.Neviem či som pomohla.Tento recept mám vyskušaný,robím ich roky.Nech sa ti darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem vám, ste zlaté. Asi vyskúšam postupne všetko a ponechám si ten, ktorý sa mi bude najviac pozdávať.Akurát mi dnes švagriná hovorila, že pravé parížske sa robia akosi so šľahačkou. Ale taký recept nemám. Aj tak veľmi ďakujem. V sobotu jeden skúšam.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
bambi,šlahačka ide do parížskeho krému do plnky.Ja som mala dojem, že chceš recept na cesto,lebo plnku si každá z nás dá svoju oblubenu a samozrejme vyskušanu.Nech sa ti darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ste super, ďakujem za recepty
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Bambi moje zatiaľ naj... parížske rožky asi 60 ks:
25 dkg mletých orechov, 25 dkg práškového cukru,3 nie veľmi veľké celé vajíčka a 5-6 pol.lyžíc hrubej múky.Poriadne vymiešať varechou, uzavrieť do vzduchotesnej nádoby a do druhého dňa odložiť do chladničky.Na druhý deň vyklopiť na dosku,premiesiť, podľa potreby pridať ešte hrubú múku, rozdeliť na 6 dielov,z každého urobiť šúlok,pokrájať na 10 kúskov a pomocou hrubej múky vytvarovať valčeky.Piecť na surovým tukom vymastenom plechu, ale ešte lepšia je teflonová fólia.Piecť asi pri 150°C do ružova.
Krém podľa seba, alebo:10 PL kryšt.cukru,3 dkg kakaa,3 PL hl.múky a 10 PL vody uvariť.Pozor miešať lebo prihára.Do horúceho nalámať 10 dkg čokolády a po vychladnutí 50 dkg masla. Sú mňamkové. Pá
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
pošlite mi prosím recept na pravé parížske rožky, ja mám samé napodobenina

ďakujem