reklama

parížske rožky


reklama

pošlite mi prosím recept na pravé parížske rožky, ja mám samé napodobenina Mlčím
ďakujem Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam

Pozrite si aj


reklama


reklama

ankab, So, 01. 08. 2009 - 21:46

Pařížské rohlíčky:
3 bílky a 120 g cukru krupice šleháme v páře. Pak opatrně vmícháme 150 g ml. ořechů a 1 lžíci pol. mouky. Sáčkem stříkáme na plech rohlíčky, pečeme při 110 °C. Nastříkáme krém a máčíme do čokolády. Krém: 3 žloutky šleháme nad parou se 100 g ml. cukru a 50 g čokolády na vaření. Po vychladnutí vmícháme do 125 g másla, můžeme přidat rum.
Ja mám ten neviem aký je ten pravý.

norika, Ne, 02. 08. 2009 - 13:39

Ja mam taky>..6bielka 23dk kr.cuk.30 dkg ml orechy 5dkg hl. muka vyslaham snech dam cukor orechy z mukou (nie nad parou)sup do sacka atlacim na mastny papier vyjdu 80/90 ks pecem na 200 supnov 8/9 min Krem./6 zltka 2 dcl mlieko 2lyz polochr. muka nad parou ak odstavym este do horucej kasi dam 20 dkg kr. cuk a necham vychladnut potom vymiesam 30 dkg maslom (obycajne)a od oka kakao zo sackom vytlacim na rosky necham zatuhnut a namacam do cokolady robim to roky a dost casto chlapci to maju strasne radi a stale sa my to podarilo neviem ci je to pravy ale je fakt vyborny skus a uvidis nech sa ti dary ahoj bambi 2 Objímam

Ja mám iný krém: SALKO variť 2h. vo vode na karamel, vychladnuté zmiešať s maslom a nastriekať na rožky. Cesto a poleva sú rovnaké. Kvietok Slnko Kvietok Slnko Kvietok Slnko

Alena_K, Po, 03. 08. 2009 - 02:34

4bielka,30dg práškový cukor,3lyžice hrubej muky,15dg orechov.Vyšlahám sneh,pridam cukor šup s tym nad paru.Vyšlahat do tuha.Nechám vychladnut.Potom do toho jemne primiešam orechy a muku.Striekam rožky na pečiaci papier a suším na 100 stupnoch.Vychladnut preto,lebo ked som dala orechy do horuceho snehu,zredlo a potom sa rozlievali na plechu.To mám vyskušané.Ked sa pomaly sušia ostanu pekné biele a pekne naskočia.pRI Vyššej teplote zasa ostanu hnedé,ako z cukrárne.Plnka varená nad parou,do nej roztopená čokoláda a rum.Neviem či som pomohla.Tento recept mám vyskušaný,robím ich roky.Nech sa ti daríBozkávam Bozkávam Bozkávam

bambi 2, Ut, 04. 08. 2009 - 23:15

ďakujem vám, ste zlaté. Asi vyskúšam postupne všetko a ponechám si ten, ktorý sa mi bude najviac pozdávať.Akurát mi dnes švagriná hovorila, že pravé parížske sa robia akosi so šľahačkou. Ale taký recept nemám. Aj tak veľmi ďakujem. V sobotu jeden skúšam.
Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam

Alena_K, St, 05. 08. 2009 - 22:58

bambi,šlahačka ide do parížskeho krému do plnky.Ja som mala dojem, že chceš recept na cesto,lebo plnku si každá z nás dá svoju oblubenu a samozrejme vyskušanu.Nech sa ti daríBozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam

Bambi moje zatiaľ naj... parížske rožky asi 60 ks:
25 dkg mletých orechov, 25 dkg práškového cukru,3 nie veľmi veľké celé vajíčka a 5-6 pol.lyžíc hrubej múky.Poriadne vymiešať varechou, uzavrieť do vzduchotesnej nádoby a do druhého dňa odložiť do chladničky.Na druhý deň vyklopiť na dosku,premiesiť, podľa potreby pridať ešte hrubú múku, rozdeliť na 6 dielov,z každého urobiť šúlok,pokrájať na 10 kúskov a pomocou hrubej múky vytvarovať valčeky.Piecť na surovým tukom vymastenom plechu, ale ešte lepšia je teflonová fólia.Piecť asi pri 150°C do ružova.
Krém podľa seba, alebo:10 PL kryšt.cukru,3 dkg kakaa,3 PL hl.múky a 10 PL vody uvariť.Pozor miešať lebo prihára.Do horúceho nalámať 10 dkg čokolády a po vychladnutí 50 dkg masla. Sú mňamkové. Pá

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama