oškvarkové pagáčiky
Pozerám, že sa Ti ešte nikto neozval, takže napíšem Ti ja, ale ja ho robím iba tak jednoducho:
do 1 kg hladkej múky pridám soľ, vegetu, asi 15dkg masti, 1 kelínkovú kyslú smotanu, kvások, mlieko podľa potreby. Zamiesiš, necháš vykysnúť, potom vyvaľkať, potrieť masťou a nasypať na to 0,50kg nadrobno nasekaných oškvarkov. Stačí potom pregúľať 2x ako lístkové cesto, vykrajovať a piecť. Podľa mňa a všetkých, ktorí ich jedli sú super.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
3O dkg polo.hrubej muky 30 dkg hlat.muky 1 pol.lyžici masti bravčovej 2 žltka 3 dcl kyslej smotany 1 kavovu lyž soli 3 dcl mlieka a 1 droždie Cukor do mlieka na kvasok 5O dkg škvarky cesto necham vykysnut potom dam na lopar rozvalkam a do toho dam škvarky poskladam a necham 2O minut kysnut znova rozvalkat a zložit opakujeme 3x potom len vykrajujeme
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja dávam 1kg polohrubej muky 0,60 škvarky 2 vajcia soľ droždie jednu kocku asi pol deci oleja cesto spracujem ale bez škvariek .cesto nechám vykysnuť vyklopim rozvalkam potriem cesto škvarkami a prekladam 3krat zakaždym prevalkaním ho nechám dostatočne nakysnuť z jedneho kg muky ti vyjde asi 70 ks ak maš kruh v primere 5cm dobru chuť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dievčatá velmi pekne dakujem vyskúšam ste velmi zlaté
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
prosím o dobrý recept na oškvarkové pagáčiky