nešťastný salkový marcipán
Pozrite si aj
Pumpel nedala si moc vody? Je moc mäkký? Buď pridaj práškový cukor a premies alebo ak sa ti zdá byť suchší tak len namáčaj ruky do vody a mies. Ak sa ti na namočené nelepí, konzistenciu má ako plastelína a je taký trošku lesklý mal by byť dobrý. Salkový je lepivý a so žehličkou sa uhladiť nedá. Ja ho vaľkám medzi potravinárskou fóliou a tak ho aj na tortu prenášam. Určite s ňou pracuj hneď pretože do druhého dňa ti stvrdne a budeš mať viac práce ho spracovať ako teraz čerstvý. Kvieky idú modelovať, tiež robím na fólii, aby sa mi nelepil pri modelovaní alebo pri zoslabovaní lupienkov trošku potriem olejom. Tak nech sa ti darí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
pridavaj praskovy cukor podla potreby tak aby sa nelepil.ja potahujem hned a to som uuuplny zaciatocnik:0)neboj bude to dobreeee
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
baby ďakujem,veľmi sta ma nepotešili.ja musím piecť postupne,keďže chodím denne do roboty,kde strávim dosť času,ale to nič,snáď to už nejako zahrám do outu .dám potom vedieť,torta bude len pre mňa,takže je to jedno.ešte raz veľmi pekne ďakujem a prajem dobrú nocku.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
teraz citam,co pisala petina,a musim povedat ze salkomracipan je narocnejsi,ako napr.mmf,ale ja nevalkam medzi foliami vobec,podsypavam a ide to super a v chladnicke vydrzi podla bab na stranke 2tyzdne ja myslim ze tyzden bez ujmy na zdravi potom uz to nieje garantovane,sak je to mlieko a po vybrati z chladnicky je jak kamen ale par sekun v mikrovlnke a je zase tvarny a vlacny..tak neviem..skusaj skusaj,alebo kup niektoru z tych hmot i mas po probleme
ja to nemam kde kupit zatial
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievčatá, včera večer som robila tortu so salkomarcipánom, ale dnes ráno je dosť tvrdá na tej torte! Zákazníčka pride až o piatej, budú vedieť pekne krájať hmotu?Bude makkšia na izbovej teplote?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj, ja robím salkový marcipán, že si kúpim to sušené mlieko v tých 250g sáčkoch, nasypem si jeden a z druhého si dám asi 1/4 vlejem celé salko a dám asi lyžicu oleja, rozmiesim, potom si na doske nasypem trochu sušeného mlieka, tú masu si dám z misky na to a ešte na to nasypem ale len trochu sušeného mlieka, aby sa to nelepilo a spracujem, ak sa lepí, tak pridávam po troške sušeného mlieka. ja mám skúsenosť, že ak pridáš viac práš.cukru sa potom lepí, to je moja skúsenosť, a máš ho taký vláčny dobrý na poťahovanie, ale na ružičky, tam musíš pridať trochu cukru a aj sušeného mlieka, aby si ho mala tuhšií, aby ti ružičky dobre držali. ale on rýchlo schne,keď je tuhší, tak s ním musíš hneď pracovať. dobre sa mi farbil z gelovými farbami
Aj ja som ho robila asi 3 krát kým som prišla na to aký má byť.
nech sa darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj, ja robím salkový marcipán, že si kúpim to sušené mlieko v tých 250g sáčkoch, nasypem si jeden a z druhého si dám asi 1/4 vlejem celé salko a dám asi lyžicu oleja, rozmiesim, potom si na doske nasypem trochu sušeného mlieka, tú masu si dám z misky na to a ešte na to nasypem ale len trochu sušeného mlieka, aby sa to nelepilo a spracujem, ak sa lepí, tak pridávam po troške sušeného mlieka. ja mám skúsenosť, že ak pridáš viac práš.cukru sa potom lepí, to je moja skúsenosť, a máš ho taký vláčny dobrý na poťahovanie, ale na ružičky, tam musíš pridať trochu cukru a aj sušeného mlieka, aby si ho mala tuhšií, aby ti ružičky dobre držali. ale on rýchlo schne,keď je tuhší, tak s ním musíš hneď pracovať. dobre sa mi farbil z gelovými farbami
Aj ja som ho robila asi 3 krát kým som prišla na to aký má byť.
nech sa darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a zabudla som ti povedať, že ho nevaľkám medzi fóliami, ale ho len podsypem práškovým cukrom, ale ja používam len ten považský. a keď ho už mám na torte a je vidno stopy od cukru, tak si nalejem trošičku oleja na ruky a potriem tortu, a je pekná lesklá.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dievčatá,ďakujem veľmi pekne za všetky rady,ráno ,keď som sa zobudila,tak som hneď utekala do komory a marcipán bol v pohode,naozaj,bola som šťastná ako blcha-vôbec nebol tvrdý a aj teraz,keď som dosšla z roboty,tak je ešte v pohode.tortu som už dala do chladničky a idem pracovať na poťahovke.držte palce-pošlem fotku,ale iba ak torta bude pekná-trošku pekná.pekný večer všetkým
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte dievčatá,dnes som skúšala prvýkrát salkový marcipán,ale nejako sa mi nezdá.nechávate ho po urobení aspoň jeden deň postáť?alebo z neho hneď niečo robíte?lebo z toho môjho by som asi nič urobiť nedokázala,lebo sa strašne lepí.má to tak byť?to je otázok však?prepáčte za otravovanie,ale dúfam,že mi niekto poradí,chcem ním totiž potiahnuť tortu a urobiť aj nejaké tie ružičky, nemám ani šajnu,čím ho podsypávať,alebo ako na to.veľmi pekne ďakujem za každú odpoveď.