Jarná súťaž

reklama

Možem použiť javorový sirup namiesto pšeničného?

sisika , 20. 02. 2010 - 23:50

reklama

Ahojte skúsenejší a šikovnejší,
chystám sa na svoj prvý salkový marcipán a ja popleta som kúpila namiesto pšeničného ten javorový sirup. Možem ho použiť v rovnakom množstve,prípadne máte nejaký recept na poťahovku kam patrí javorový sirup?
Alebo ako ho využijem,však bol dosť drahý .
A ešte mám otázku k Salkovému marcipánu-ako s ním zaobchádzať aby bol tvárny a makký?
Vďaka a prajem pohodové pečenie... Sisa
Hambím sa

Pozrite si aj


reklama


reklama

Javorový určite nie-ten je vhodný na koláče a pod.alebo ako sladidlo do kávy a čaju.Namiesto pšeničného sa dáva ešte kukuričný.
No a salkový marcipán ja som ho robila raz ale dala som celú plechovku salka a celú krabicu sušeného mlieka a bolo to strááášne tvrdé strašne ťažko sa mi to miesilo,takže treba dať najskôr salko a postupne prisypávať suš.mlieko(neminie sa celé).nech sa darí!Monika M.Slnko

martah, Ne, 21. 02. 2010 - 12:58

Ja robievam tiež salkový marcipán a som s ním spokojná. Dávam celú krabicu polotučného mlieka, celé salko, trochu práškového cukru, pšeničný (naposledy špaldový ) sirup a vodu podľa potreby - asi 2 -3 PL ak treba, tak i viac, ale s vodou opatrne.

Rebeka7, Ne, 21. 02. 2010 - 13:49

Ahojky, ja dávam tiež do salkového marcipánu celé mlieko a celé salko aj pr.cukor(len na zahustenie ak treba...), vodu a pšeničný sirup. Používam plnotučné mlieko. Myslím, že treba skúšať, pretože aj rôzne druhy a značky mlieka rôzne absorbujú salko, takže ako píše martah, dolievať vodu opatrne po trošičke a treba to hlavne poctivo vymiesiť. A čo sa týka javorového sirupu, je super na palacinky, na zmrzlinu, na šľahačku...Moje deti ho milujú, tak u nás nie je problém ho minúť Chichocem sa ale, že je drahý - to máš teda 100% pravdu. Pekné pečenie! Anka-Rebeka7

Petina, Ne, 21. 02. 2010 - 16:10

Ja nedávam sirup žiadny a je perfektný. Ani raz som ho nemala zlý. 1 polotučné suš. Laktino, 1 salko, cca 1/2 dcl vody. Pri miesení si namáčam ruky. Ak sa ti zdá byť fajn mäkučký ako plastelína je o.k.

tiny, Ne, 21. 02. 2010 - 18:01

Ja sa pridavam,tiez nedavam ziadny sirup do salkoveho marcipanu,nedavala som ani vodu,ale na krabicu mlieka ide urcite viac salka ako len jedna plechovka.Ja si preosejem mlieko s pras.cukrom ,v strede si urobim jamku, prilievam salko a vidlickou si ho hned vmiesavam,ked sa mi zda dost,tak si to zacnem miesit rukami-tie si tiez namacam do vody...Prajem vela stastia...Inak tato tema je tu uz tiez sto krat spomenuta...Mrkám Mrkám Mrkám

sisika, Ne, 21. 02. 2010 - 19:35

Dakujem vam za odpovede a dobre rady. Ja viem ze o Salkovom marcipane je toho kopu popisane,prave preto mi v hlave vznikol ten mis-mas a kupila som javorovy sirup!
Lebo aj o nom som citala a tak nejak sa mi to spojilo.
Chcela by som totiz robit figurky na torty a na ne sa ten moj klasicky recept na marcipan zo sus.mlieka,medu a oleja s cukrom nehodi. Skusala som ale neda sa s nim pekne modelovat detaily. Radsej teda potiahnem tortu s klasickym a figurky spravim zo Salkoveho,vraj je ako plastelina.
Drzte mi palce,tento tyzden mam robit 4 torty,a som totalny amater a samouk!
Preto tolko zmatkov-cele dni precitavam stranky o tortach a fotopostupy a recepty.....
Ale dakujem vam vsetkym,len vdaka tejto stranke a vasim dobrym radam a sikovnym rukam som sa odvazila zacat piect torty a stale viac a viac skusam......
Dakujem a zelam aj vam vela krasnych a podarenych torticiek.
Sisa Torta

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama