Možem použiť javorový sirup namiesto pšeničného?
Pozrite si aj
No mňa by zaujímalo presne to isté.....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Javorový určite nie-ten je vhodný na koláče a pod.alebo ako sladidlo do kávy a čaju.Namiesto pšeničného sa dáva ešte kukuričný.
No a salkový marcipán ja som ho robila raz ale dala som celú plechovku salka a celú krabicu sušeného mlieka a bolo to strááášne tvrdé strašne ťažko sa mi to miesilo,takže treba dať najskôr salko a postupne prisypávať suš.mlieko(neminie sa celé).nech sa darí!Monika M.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robievam tiež salkový marcipán a som s ním spokojná. Dávam celú krabicu polotučného mlieka, celé salko, trochu práškového cukru, pšeničný (naposledy špaldový ) sirup a vodu podľa potreby - asi 2 -3 PL ak treba, tak i viac, ale s vodou opatrne.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojky, ja dávam tiež do salkového marcipánu celé mlieko a celé salko aj pr.cukor(len na zahustenie ak treba...), vodu a pšeničný sirup. Používam plnotučné mlieko. Myslím, že treba skúšať, pretože aj rôzne druhy a značky mlieka rôzne absorbujú salko, takže ako píše martah, dolievať vodu opatrne po trošičke a treba to hlavne poctivo vymiesiť. A čo sa týka javorového sirupu, je super na palacinky, na zmrzlinu, na šľahačku...Moje deti ho milujú, tak u nás nie je problém ho minúť ale, že je drahý - to máš teda 100% pravdu. Pekné pečenie! Anka-Rebeka7
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja nedávam sirup žiadny a je perfektný. Ani raz som ho nemala zlý. 1 polotučné suš. Laktino, 1 salko, cca 1/2 dcl vody. Pri miesení si namáčam ruky. Ak sa ti zdá byť fajn mäkučký ako plastelína je o.k.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja sa pridavam,tiez nedavam ziadny sirup do salkoveho marcipanu,nedavala som ani vodu,ale na krabicu mlieka ide urcite viac salka ako len jedna plechovka.Ja si preosejem mlieko s pras.cukrom ,v strede si urobim jamku, prilievam salko a vidlickou si ho hned vmiesavam,ked sa mi zda dost,tak si to zacnem miesit rukami-tie si tiez namacam do vody...Prajem vela stastia...Inak tato tema je tu uz tiez sto krat spomenuta...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem vam za odpovede a dobre rady. Ja viem ze o Salkovom marcipane je toho kopu popisane,prave preto mi v hlave vznikol ten mis-mas a kupila som javorovy sirup!
Lebo aj o nom som citala a tak nejak sa mi to spojilo.
Chcela by som totiz robit figurky na torty a na ne sa ten moj klasicky recept na marcipan zo sus.mlieka,medu a oleja s cukrom nehodi. Skusala som ale neda sa s nim pekne modelovat detaily. Radsej teda potiahnem tortu s klasickym a figurky spravim zo Salkoveho,vraj je ako plastelina.
Drzte mi palce,tento tyzden mam robit 4 torty,a som totalny amater a samouk!
Preto tolko zmatkov-cele dni precitavam stranky o tortach a fotopostupy a recepty.....
Ale dakujem vam vsetkym,len vdaka tejto stranke a vasim dobrym radam a sikovnym rukam som sa odvazila zacat piect torty a stale viac a viac skusam......
Dakujem a zelam aj vam vela krasnych a podarenych torticiek.
Sisa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte skúsenejší a šikovnejší,

chystám sa na svoj prvý salkový marcipán a ja popleta som kúpila namiesto pšeničného ten javorový sirup. Možem ho použiť v rovnakom množstve,prípadne máte nejaký recept na poťahovku kam patrí javorový sirup?
Alebo ako ho využijem,však bol dosť drahý .
A ešte mám otázku k Salkovému marcipánu-ako s ním zaobchádzať aby bol tvárny a makký?
Vďaka a prajem pohodové pečenie... Sisa